Statcounter

torsdag, juni 05, 2014

Mallorca del II

Den andra dagen på Mallorca, besökte jag min bloggvän Kulsprutan i hennes härliga trädgård med flera altaner. Den lilla blondinen var lite osäker på den nya människan som pratade så konstigt, men Bibi, den svarta, var lika gosig och kelig som senast vi träffades.
 
Detta foto är godkänt av den annars så fotoskygga Kulsprutan. Hennes hundar bara älskar sockerärtor, tomater och jordgubbar.

Jag tog en selfie vid apelsinträdet. De två apelsinerna på bilden åt jag upp senare på kvällen på min balkong.

Vi träffades först på ett fik, men efter några timmars prat blev vi våldsamt hungriga och beställde hem sushi. Precis så gott som det ser ut, var det... Observera den lilla nosen som spanar in vad matte ska äta. Kan det va nåt?
 Jag vet inte hur många gånger jag gick fram och tillbaka i vattenbrynet på de tre stränderna som låg i rad. Dessa båda bilderna är på "min" strand, bara ett rejält stenkast från hotellet. Färgerna på vattnet var bara helt underbara. Gav ny innebörd åt hela blågrönakvamarina färgskalan.
 Här var mitt badställe.
 Drink och bad med den andra svenskan som jag träffade.
Hotell Sol Lunamar. Jag bodde precis över den runda gatlampan till vänster.
Trapporna från hotellet till gatan som ledde till stranden, var inte att leka med. Nedför var det ju inget med 98 trappsteg, men så många gånger som jag gick där fick jag bra träning. Sen var det ytterligare tre våningar upp inne i hotellet. Hissen gillade jag inte!
Sista kvällen... jag badade länge - åt en god middag på en  restaurang alldeles nere vid stranden. Jag såg nog att några vid de andra borden tittade medlidsamt på mig som satt ensam vid ett fint bord för två, de kunde ju inte veta att det är lyx för mig med ensamhet.
Det är nästan samma vy på båda bilderna, men på den nedre ser man den kulle till höger där min bloggvän bor.
 Och så var det då dags att packa ihop sig för hemresa efter en lång och skön vecka.
Bilder från droppstensgrottan hoppar jag över, det är nog bara jag som aldrig varit i en sån förut. Likaså bilderna från likörfabriken med provsmakning av varje sort. (Blev nog inte så dyrt för dem att bjussa på, för nåt sötare och kletigare kan man inte hitta.) Marknaden där jag för första gången i mitt liv prutade... kanske det kommer några bilder från om jag får lust.

16 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag förstår av de fina bilderna att du har haft det underbart - vädret verkade ju vara nådigt under hela tiden. Snygg var du också med naglar som matchade scarfen!

Sushi har jag fortfarande aldrig ätit, en smaksensation tydligen som jag har kvar i livet. Det ser i alla fall gott ut på bilden.

Annika sa...

Trevligt, trevligt!
OCH roligt med både bloggvän och nyfunnen vän!
Vackert väder och fina vyer och god mat.
Perfekt.
Du är jättesnygg på bilderna!

Klimakteriehäxan sa...

Härligt när man känner sig så nöjd och belåten efter en resa!

Bloggblad sa...

Musikanta: Ja, det var verkligen en toppenvecka. Som en skön retreat. Inte så svårt att matcha om man ligger i rosa-cerise-lila-skalan... :)

Jag åt några misslyckade sushi för länge sen i Sverige, tänkte aldrig pröva igen. Men så fick jag det förra gången på Mallis, samma leverantör som den här gången, och det var så himla gott. Jag har prövat i Mirum centrum, och där finns det goda också.

Annika: Den nyfunna kommer jag nog inte att ha kontakt med framöver, men vi hade verkligen trevligt. Och tack ska du ha för komplimangen. Jag har förstås raderat en massa bilder som INTE blev bra...

K-häxan: Ja - fast när jag kom hem slog verkligheten till rätt hårt. Förra veckan var jag som bortkopplad från allting, och det var verkligen skönt.

Polargrevinnan sa...

Jag kom in på din blogg genom Cicki.
Ni ventilerade 5:2 dieten.
Jag använder den då och då för att hålla vikten. 3 kg ska nu bort.
De klona fick jag på kryssningen som vi gjorde.
Vad länge sedan jag var på Mallorca.
Fina bilder du har därifrån.
Vad trevligt med en bloggvän som bor
på "Mallis".
Ha det bra.
Kram Viola

Bloggblad sa...

Polargrevinnan: Jag minns ditt namn från något tidigare tillfälle.
Funkar det att bara köra den då och då? Kanske om man inte har så många kilos övervikt till att börja med.
Jag räknar med att få hålla på länge till - för jag går upp ett kilo bara av att lukta på maten...
Mallorca är lite lagom långt för mig som inte gärna vill flyga.

Humlan sa...

Fina bilder även denna gång. Tack för tipset av hotell, jag ska titta på det och så får vi se om jag kommer iväg någon gång.

Bloggblad sa...

Du ska nog passa på i maj, för det lär bli mer ungdomsinriktad längre fram på sommaren. Och därmed mer högljutt...

Anonym sa...

Så roligt att du har tyckt om Mallorcavistelsen en gång till. Ibland blir man besviken när man upprepar och det inte blir så bra som man minns.

Själv tycker jag ju förstås att fotona hemifrån oss med mina gulliga fyrbenta är utomstående, :-), men jag får lov att hålla med tidigare kommentarer om att alla korten är fina och att du har valt väldigt bra bilder på dej själv att lägga ut i bloggen. Som man ju gör.

Så positivt som du presenterar Mallorca i din blogg kanske du har en andra karriär inom något spanskt turistväsende?


Kulsprutan + B + N

Anonym sa...

Tapas serveras för det mesta en och en rätt var för sig i separata tallrikar - det vet väl de flesta som varit i Spanien redan.
Däremot kan jag tänka mej att många maträtter uppkommit från att mixa en hel del olika grejer i samma tallrik. Det här ser ut som om det finns framtidsutsikter för det. Fast Bloggblad, kan jag få välja tapas-matställe nästa gång du är på Mallorca. Den här gången har du fastnat i en tutistfälla.
Så där ska det INTE se ut på tallriken. Ushinamej vilken geggamoja!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag tror att det var bra att jag bytte ställe och inte försökte upprepa den sköna känslan från förra gången. Dessutom var både bad, strand och shopping bättre på Palmanova - och möjligheten till utflykt utan ansträngning.

Så jag är helnöjd!

Vi har haft en tapasrestaurang här i stan, La Uva, en tvättäkta spanjor skötte den. Där fick vi allt separat i små bruna fat, som det på bilden.

Vi såg inte till en enda turist på stället, men kanske tänkte servitrisen att det inte var så noga med oss... eller också fattade hon fel med "mixed tapas". Jag är glad att hon inte fattade det som "mixa dem i mixer". De översta lagren var jättegoda - men sen smakade det bara köttgryta. Fast god sådan.

Rutan sa...

Det ser ut att ha varit en vecka just som du önskade den. Jag ska kanske variera mina berlinresor med en Mallisvecka?

Bloggblad sa...

Rutan: Det här stället passade mig perfekt - och tydligen var tidpunkten rätt med tanke på ungdomsoväsen som kommer igång längre fram.
Härliga stränder och mysig shopping... jag struntade i att åka in till Palma. Var så nöjd med stränderna och härliga bad.

Elisabet. sa...

Tycks ha varit en alltigenom härlig vecka ..., och vilken ljuvlig färg på havet!

Evas blogg sa...

Härliga bilder! Du verkar ha haft det så bra som man vill ha under sin semester.

Bloggblad sa...

Elisabet: Ja, färgerna som gick i varandra... helt gudomligt. Jag köpte faktiskt en sjal i de färgerna. Ja, ok... två då!

Eva: Baden och den fria ledighetskänslan saknar jag väldigt. Är riktigt nöjd med att jag vågade också!