Statcounter

söndag, augusti 17, 2014

Årets kräftor

Så äntligen kom barnbarnet med kräftor. Det är hennes far som ser till att vi får jättegoda kräftor från Vättern. Här kramas det för fullt i "singelhörnan" med morbror.
 
Och här diskuteras det vem som ska lägga upp kräftor på det nyfådda fatet. Klädkoden för kvällen gick i kräftans färg.

 Dottern med sambo hade nästan rätt färger...
 Hatten och kräftorna är på plats. Den hemmagjorda hatten har sett sina bästa dagar, men det är mycket som har blivit måste-tradition just kring kräftorna. Ljuset är lite knepigt så sent, men kräftorna syns, det är viktigt.
 Morfar lär ut vilka som är honor...
 Det årliga gruppfotot... Vad dom skrattar åt? Jag kan avslöja att det var morfar i shorts och kräfthatt som showade vid avdukning inne på altanen. Ingen bild på det. Lite seriösa kan vi ju ändå få låtsas vara.
 Resten av kvällen gick i traditionens tecken; morbror trubadurade, barnbarnet ledde sångtävlingar, och som avslutning fick vi en i stunden påhittad duett om hur kvällen varit. Som tur är filmade jag den också för framtida njutning.
I dag har morfadern och mormodern tagit det lugnt. Bortsett från en snabb och backig promenad på Ramunderberget. Sen slocknades det i olika soffor... Men mungiporna har haft lätt för att åka upp efter en sån fin kväll. Nu kan vardagen få komma!

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ser härligt ut och trivsamt! Inga kräftor här ännu .., men sugen blir man ju!

Maggan sa...

Härligt att få träffas och rå om varandra ett tag. Vilken tillgång det är med så mycket musikalitet i släkten!

Musikanta sa...

Jättefina bilder på allihopa! Du är verkligen tjusig i din hatt. Och Cecilia och Linnéa är så söta. Jag förstår att ni haft en väldigt trevlig kväll. Kräftor är ju det som jag får leva utan tillsammans med en vegetarian.

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag behöver såna härliga "öar" av skratt och flams i vardagen...

Maggan: Resurserna finns, även om det mest är jag och barnbarnet som är aktiva. Sonen är väldigt musikalisk, men har inte tagit ut det till fullo.

Musikanta: Den hatten har hängt med i säkert 10 år. Vet du, på Hemköp kan du köpa kräftor styckvis! Finns ingen anledning att avstå bara för att den ene inte äter det.

ullrika sa...

Äsch, vaddå seriösa! Ro hit med showande morfarn :D

ps. bilden på hela familjen är så otroligt underbar! jag såg ju en liknande på fejjan och blev helt lycklig, jättejättefina är dom!

Annika sa...

SÅ trevligt med kräftor, familj och sång. Underbart.
OCH Marianne, attans vad snygg du är!!
Alltså, ja, 5:2 är nog det bästa man kan göra. Min egen mamma gick ner 8 kilo. Vi slarvade hela sommaren, men nu har jag börjat igen. Mamma börjar då hon kommer hem fr stugan. Gillar det. Lätt och bra.
Finafina bilder som utstrålar kärlek och glädje.

Bloggblad sa...

Ullrika: Så länge jag är tekniskt och ekonomiskt beroende - och för all del även känslomässigt - så törs jag inte lägga ut bilder på maken i löjlig kräfthatt...
Och visst kan de stora små godingarna vara rätt gulliga... ;)

Annika: Det är en av årets absoluta familjehöjdpunkter - ihop med midsommar och julbord.
Och tack snälla för dina rara komplimanger! Jag väljer ju ut ganska fördelaktiga foton också...
Jag är så nöjd med alla tunga kilon som försvunnit, att jag måste hålla på livet ut kan jag stå ut med. Det blir viktigare för varje år med hälsan, förr var den ju nåt jag tog för givet...
Lycka till när du drar igång igen.

Klimakteriehäxan sa...

Har inte ätit några kräftor än i år. Längtar!