Statcounter

söndag, augusti 24, 2014

Vilken helg!

På lördagsförmiddagen kom min tonsättare Linda Sandström från Jönköping med delar av sin kör på körresa till Söderköping. Den vokalensemble som jag sjunger i (har ju tid med två körer numera) övade ihop med dem i två omgångar för att göra Lindas och min mässa idag - som jag skrev om häromdagen. Det var inte tänkt att himlen skulle öppna sig över de familjemedlemmar, dvs pappor och barn, som skulle titta på stan... men det gjorde den. Spöregn i flera timmar medan vi övade.

Efter ett längre lunchuppehåll gjorde regnet också uppehåll, som väl var. Kvällen ägnade vi åt att äta tillsammans - och vad tror mina kära läsare att körsångare ägnar sig åt när de är mätta och glada? Jo, vi sjunger förstås! Vi hittade notskåpet och gick loss - de medföljande papporna satt och pratade i ett hörn och min man agerade publik alldeles ensam... med kameran. Men... körsångare på kalas brukar inte bry sig om det finns publik eller ej.
Och så kom då söndagen... lite pirrigt... men inte nervöst, bara så där skönt förväntansfullt (det var betydligt mer nervöst när vi spelade in mässan för radion i våras). Min bror satt lägligt till med kameran medan jag hälsade välkommen och berättade lite om Lindas och mina sånger före gudstjänsten. Jag var mest rädd för att det skulle bli glest i bänkarna, för det är alltid svårare att sjunga då, men det hade jag inte behövt oroa mig för. Det kom många!
Här är vi i full gång - det är Linda som dirigerar. Vi hade flygel, fiol, basfiol och till några svängiga sånger även kongas. Så häftigt komp!!! Alldeles lagom ljud. Jag njöt hejdlöst!
Efter mässan var vi så här glada - klart att vi måste uppdatera de foton vi har på oss...
Sen åkte Lindas kör iväg - och "min" lilla kör plus några släktingar och vänner kom hem till oss på lunch. Ni som vet att jag inte är så värst mycket för att fixa med mat, förstår ju att allt stod klar i kylen bara att tas fram. Småpajer i mängd, sallad av olika slag och kallskuret. Förvånansvärt nog gick persiljepeston åt som smör i solsken... jag som trodde att jag skulle få äta den i flera dagar.
Eftersom jag inte vet om de 15 gästerna vill figurera i en öppen blogg, så får ni tänka er stoj och skratt och glam... Hur trött (men glad) jag är så här dags är nog inte så svårt att tänka sig.

16 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vilken härlig helg för dig och er! Hade du fixat maten själv? På affären (eller i affären) görs buffeér .., större eller mindre och jag tänker ibland att det får bli min räddning om det skulle bli stort kalas ,-)

Maggan sa...

Roligt att det blev så lyckat! Och vilken häftig tunika du har! Snyggt.

Musikanta sa...

Det var en fanastiskt fin mässa och du skötte dig exemplariskt :-). Bara trevligt och lagom långt med lite bakgrund till ditt och Lindas samarbete.
Roligt också för Charlotte att spela lite häftigt komp på pianot. Det gjorde hon bra! Det blir nog inte sista gången ni får framföra den här mässan förhoppningsvis...

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag hade gjort bortåt 60 småpajer i al-folie med olika fyllningar och lagt i frysen. Köttet köpte jag skivat, och sallader och röror gjorde jag själv. Jag hade tänkt köpa allt klart, men då ska det hämtas också... och en gång när jag gjorde det, räckte maten knappast, Per och jag fick inget... dessutom har jag ju varit lediga länge och hann göra en del i fredags.

Maggan: Tack, det var ett sånt plagg som jag tog fram i affären bara för att jag gillade färgen, men jag är inte så mycket för mönstrat så jag hade inte tänkt prova den, men när jag ändå gjorde det insåg jag att jag gillade den skarpt.
Jag kommer att leva länge på den här helgen - vaknade med ett stort leende i morse, och det är inte så vanligt att jag är glad före frukost.

Musikanta: Tack ska du ha. Tur att jag inte misskötte mig ;)
Det var nog ganska så nytt för C att spela så många olika rytmer. Vi har redan bestämt att vi ska åka till Jkpg på körresa och göra den i någon kyrka där i trakten nästa år.
Jag har fått så många värmande ord från så många, så jag är verkligen jätteglad och tacksam.

Ruta Ett sa...

Stort grattis till den lyckade konserten till både kören och mässan upphovskvinnor. Jag förstår att du vaknade med ett leende. Själen sjunger fortfarande!
så snygg och fräsch du är på alla bilderna, och i verkligheten också antar jag!
Hallelujamoment!

Bloggblad sa...

Ruta Ett: tack! I dag är det hasardag utan att ha varit i närheten av en hårborste... Men jag ler hela tiden så jag nästan har kramp i käkarna.
En ljuvlig känsla som jag kommer att ta fram ur minnet många gånger under hösten.

Anonym sa...

Det verkar ha gått väldigt bra allihop!
Buffén såg mycket frestande ut.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Ja, det blev mer lyckat än jag hade vågat hoppas. Jag har studsat fram på dagens promenad... vilken energikick.

Det är bara halva buffén som syns... det blev riktigt gott - och i stort sett allt gick åt. Det kom en eftersläntrare som det räckte till också, som väl var.

Annika sa...

ÅH vad trevligt!!
OCH din buffe ser verkligen SÅ smaskig ut.
Glad att allt var så lyckat!

Bloggblad sa...

Annika: Tack - delad glädje är dubbel glädje!

ullrika sa...

Oj så imponerad jag är av dig! Och glad att det blev en sån succé såklart! Hejja dig!! - eller ER kanske jag ska skriva :)

ps. den där persiljepeston, jag hade ätit massor för sånt är helt i min smak!

Bloggblad sa...

ullrika: Tack! Jag har nog ännu inte kommit över det här att vi alls fått ihop något som fungerar och som andra tycker om... är lika glatt överraskad varje gång.
Känns ju inte som självklart. Utan Linda hade det inte blivit något alls, det är tack vare henne som det har blivit en musikalisk helhet med både melodier och stämmor och kompstämmor. Även om rytmerna är väldigt olika, så är det ett tonspråk som man känner igen rakt igenom.

Klimakteriehäxan sa...

Förstår att du är nöjd och glad!

Eleonora sa...

O så mycket trevligt som händer för dig och tack för alla fina bilder du visar. Roligt att kunna känna sig nästan litet delaktig i festligheterna.

Vilket fantastiskt matbord du ordnat för dina vänner. Hoppas att dom uppskattade allt det goda du gjort.

En skön och fin höst önskar jag dig - kram från Eleonora

Bloggblad sa...

K-häxan: glädjen sitter i än!
Eleonora: ska ska du ha! Jag tyckte att det kändes som om alla var mätta och glada och nöjda - och härligt nog fanns det inte mycket kvar, det tar jag som ett gott betyg, för räckte gjorde det.

Det har faktiskt varit väldigt mycket trevligheter sista tiden och det är bra, för det är en stor omställning a
Det här med att vara pensionär och ha en massa tid över.

Bloggblad sa...

Eleonora: det försvann visst några bokstäver, men jag tro att du förstår ändå.