Statcounter

tisdag, januari 06, 2015

Dokumentation i ord och bild

Året har börjat bra med långa sovmorgnar, långa promenader, god mat, vänner på besök och tid för både bloggläsning och lite lek vid datorn.

Nu ska jag strax traska ner till S:t Laurentii kyrka och höra "min" gamla kör sjunga ut julen och sen fira av jullovsbubblan med min kulturkompis efteråt på Kinarestaurang. Men först vill jag skryta med den här skapelsen på youtube som jag efter mycket möda och stort besvär lyckades få dit. Ett kul sätt att dokumentera mina gamla sånger - de nya kanske dyker upp med tiden, men de nyaste vill jag inte lägga ut innan jag om de blir utgivna på förlag. Och de som sjungs av körer... hm... vet inte hur körsångarna ställer sig till det. Så jag börjar lite smått med sånger som nästan blivit bortglömda. Tonsättaren är helt med på de här noterna, även om han inte nyttjar sådan annars.

I morgon... då är det vanlig vardag igen och det ser jag fram emot, även om jag är lika ledig då...

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marianne!

Så vackert! Härliga foton och underbar text. Står du för allt även musiken?

Kändes skönt att se och höra efter lång skridskodag.
Sommar och vinter - båda har sin tjusning.

Go´fortsättning på 2015!

Lena F

Tankevågor sa...

Nu fick jag sommarlängtan här. Vackert Marianne!

Lisbeth

Musikanta sa...

Fin liten sång!

Bloggblad sa...

Lena F: Tack! Jag såg på facebook att ni åkte skridskor, verkar härligt!

Jag tyckte att jag skrev så tydligt på en av de första filmrutorna att det är Kjell Jonasson som sjunger och som har tonsatt... För det är han!

Lisbeth & Musikanta: Tack!

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hurra för Youtube. Där ska du vara.
Bra tema för en sång så här års ... Just nu pickar regnet på fönsterbrädan; det är alltså inte ens vinter fast vi är i en vintermånad.
(Men du; är killen som sjöng för gammal för att lära sej sitta? Jag fick lära mej på musiklektionerna i skolan att man inne ska sjunga på konsonanter utan på vokaler. Han skulle ha sjungit "... min haaaand", inte "... min hannnnd". Konstruktiv kritik - och inte om dej. Du förtjänar bara beröm!!!)

Bloggblad sa...

Anonym: Jag kände att det kändes lite som dags för en sommarsång nu.
Jag som hör lite sämre irriterar mig mer på slutkonsonanter som försvinner, men det gör de ofta hos många sångare.
Faktiskt har jag inte tänkt på det där med hannnnd. I en kör där jag var med, hörde jag ledaren säga att vi skulle utnyttja vissa konsonanter och låta dem klinga - men de flesta säger som du. Ofta lägger sig väl självlärda sångare till med "fåter" som sen hänger kvar.

Anonym sa...

Du vet ju redan vad/att jag tycker om den här sången. Att din text och bilderna är fina och att trubaduren har en varm, go´ röst. Jag tycker n-et klingar fint och undrar hur det skulle låta om han drog ut på a-et. Lite väl mycket opera kanske.
(ref. kommentarer ovan).

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag blir så glad att du tycker om den!
Jag gillar också Kjells röst, man vet ju inte hur den hade låtit om han "skolat" den...

Jag trodde annars att det kanske var du som var "anonym" här ovanför, vet inte alls vem som glömt att skriva sitt namn eller signatur. Är alltid nyfiken när okända har åsikter här, även om det förstås är fritt fram för det.

Ditt väder är jag verkligen avundsjuk på. Gick ut en sväng nyss när det hade slutat snöa och solen anades - men det var hopplöst. Oupptrampat på stigarna och glashalt där det var nyplogat.

Anonym sa...

Jag är nog aldrig Anonym utan underskrift. Står alltid för vad jag tycker även om det faktiskt har hänt att jag haft fel :)

Kom hitåt om du vill, du är alltid välkommen. Just nu sol och +17C i skuggan och vindstilla. Lunch på altanen om några minuter....
Dä´ bare å längt´!!!!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag vet, men någon gång har du glömt skriva under och då brukar jag ändå känna igen tonen och gissa att det är du innan du hinner tala om det.

Jag kan lätt föreställa mig playan på Nova Palma... fast nu är väl allt stängt där?

Nina Warglycke sa...

Måste kolla in din youtube... när jag kommer hem. Går inte att se på jobbet :(

Bloggblad sa...

Nina: Det är väl egentligen inte meningen att man ska lyssna på jobbet - fast det beror ju förstås på vad man gör... Jag har aldrig kunnat surfa på mina lektioner... Men nu! Åh, vad skönt det är.

Du är välkommen att lyssna när du vill, det ligger kvar!

Bloggblad sa...

Nina: Det är väl egentligen inte meningen att man ska lyssna på jobbet - fast det beror ju förstås på vad man gör... Jag har aldrig kunnat surfa på mina lektioner... Men nu! Åh, vad skönt det är.

Du är välkommen att lyssna när du vill, det ligger kvar!

Annika sa...

ÅH vad fint, Marianne. Vilken jättefin sång, och sådan vacker text.
Blir nästan lite sentimental av ord och bilder.
Jättefint.
Nu ska jag lyssna igen,
Önskar dig god fortsättning på 2015!!

Bloggblad sa...

Tack Annika! Det blir lätt lite sentimentalt och vemodigt när jag skriver texter, har jag märkt - om inte jag får en sprittande glad melodi...

Just nu kämpar jag för att INTE skriva för vemodigt till en helt underbar melodi som jag har fått, jag får skriva precis vad som helst till... men melodin är vemodigt vacker, så jag försöker att inte bli för smetig med texten.

Andra året i Hjo sa...

Snyggt på Youtube! Och även om det är lördag idag känns att vardagen är tillbaka - rätt skönt tycker jag.

Bloggblad sa...

Andra året i Hjo: Tack ska du ha, det är roligt att plocka fram gamla låtar som blivit liggande, och göra nåt kul av dem. Det kommer säkert fler med tiden!

Jag tyckte att det var skönt med vilsamma helgdagar, men härligt att liksom komma igång med livet igen. Jag har producerat en ny sångtext under den senaste veckan, så det känns som att ha varit på jobbet.