Statcounter

fredag, januari 16, 2015

Jag gav upp - men är inte uppgiven.

I går fick jag tag i det sista paret med icebugs (kängor med in- och utfällbara dubbar, för er som bor på varmare breddgrader). Jättesköna, för halva (det annars dyra) priset. Men inte gick det att gå på blank is där det rann vatten... Det syns inte på stillbilden ovan, men det strömmar vatten i hjulspåren. I mitten finns en smal sträng med oisat gräs, men att gå som på lina med stavar som inte får fäste... går inte... Jag gick till höger, i leran, men gav upp när kängorna blev så tunga att jag inte kunde lyfta fötterna. Då kanade jag uppför vattnet - det gick skapligt och den mesta geggan tvättades av. Men att kana utför... nej, jag ska inte utmana ödet.

Annars var det skönt, 5+ och sol och enligt tidningen 10 sekundmeter... jag behövde inte jobba för att andas precis.

Nu ska jag göra nåt spännande... jag skickade iväg en text i söndags, hela förra veckan slet jag med att få in rätt ord i de ganska knepiga noterna som jag inte hade ro att ta mig an före jul. Det ska ju inte bara stämma stavelse+ton, utan även ha ett sammanhang i stort. Jättepirrigt att skicka iväg texten - jag är alltid medveten om att andra kanske inte alls gillar det jag skriver. Bara att ha fått förtroendet att göra texten känns ganska tungt. Men, på förmiddagen kom noterna via mail, med texten inskriven... i polyfona sånger får ju stämmorna lite olika text, men det behöver jag inte tänka på. Det gör tonsättaren. Och tydligen fick texten godkänt! Mot pianot! (Jag kan i alla fall spela stämma för stämma även om kompet i övrigt är lite för avancerat.)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ack ack ack, Bloggblad....jag kom bara till tredje raden på denna din blogg: som gammal handelsstudent när jag läste "dyra" priset.
Priser är höga (eller låga)
Varor är dyra (eller billiga):)(

Jag tycker mig faktiskt se rörelsen i vattnet på ditt bifogade foto. MEN snälla, ta inga risker på dina promenader! Igår drattade jag på ändan mitt på gatan på ett övergångsställe mitt i byn och tackar för att det finns snälla människor som hjälper dig upp när du inte klarar det själv. Jag blev stel av skräck men stukade bara ena foten,som tur var.

Grattis till ytterligare en framgång i musikbranchen!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan:
Så bra att du såg det - jag såg det själv efteråt, men tänkte faktiskt att jag struntar i det. Allt måste inte vara perfekt.
Jag räknar mig inte heller till språkpoliser och påtalar aldrig fel som andra skriver - om de inte ber mig.

Jag vände ju faktiskt. I dag var det inte halt, massor av is hade smält bort och det gick lätt att gå när åkerrenen var frusen.

Äsch... nu ska jag hålla mig ifrån att kommentera din engelska stavning av "musikbranschen"... :)

Bloggblad sa...

Kulsprutan igen:
Tack för gratulationen! Du kan ju lyssna på sången när du har tid.

Musikanta sa...

Grattis! Du börjar bli etablerad nu. Snart behöver du inte oroa dig alls, bara att skicka in texten och vänta att få den tillbaka med vändande post och med positivt resultat.

Var ute och promenerade idag utan broddar eftersom det var barmark utanför här på vägen. När vi kom en bit var vi tvungna att vända eftersom det såg ut ungefär som på din bild minus grässträngen.

Bloggblad sa...

Musikanta: Tack - jag tror aldrig att jag kommer att känna mig så säker, men visst är det uppmuntrande att få såna här uppdrag! Det betyder ju att de tror på mig. Jag håller på med ett annat uppdrag nu, från en ung tonsättare som du inte känner. Om det blir bra, så kommer det att bli använt mycket, det vet jag. Men... jag tar inte ut något i förskott.

I dag var det lite fruset, och massor av is hade smält undan, så idag var det lätt att gå.

Eleonora sa...

Du är så ambitiös Marianne med att klura ut och formulera alla dina texter. Roligt arbete och speciellt för dig eftersom du gillar ord ... Underbart att det kom tillbaka och var accepterat.

Kopppla av nu ett tag och ha det skönt. Kram till dig från
Eleonora

Bloggblad sa...

Elenora: Nu kollade jag på ordet ambitiös i mitt stora synonymlexikon, för just ambitiös klingar för mig lite som "överambitiös", men det står bl.a. flitig, driftig, målinriktad och det stämmer nog. På slutet kommer "ärelysten, karriärsugen... " och ära och karriär har jag inget sug efter.

Men visst är det extra roligt att samarbeta med tonsättare som ser till att sångerna används mycket, och blir utgivna.

Jag har kopplat av med körsång hela eftermiddagen. Så himla kul och uppiggande.

Kram!

Annika sa...

Grattis, skön med godkänd text. Förstår ju att det är JÄTTESVÅRT att få det att stämma.
Skönt med klartecken.

Icebugs!! SMART uppfinning!!

Bloggblad sa...

Annika: Det känns ofta som att lösa korsord. Ska stämma åt alla håll. Omöjligt att lägga det ifrån sig... Det är superkul att pyssla med. Nu är jag igång med ett nytt projekt, fast då får jag börja med texten. Det är lättare på ett sätt, men å andra sidan finns det mer att välja på vad gäller metrik och innehåll.

Icebugsen är väldigt tunga, tyvärr. När det är blött på isen åker jag kana ändå, så jag håller mig utanför spåren.