Statcounter

måndag, februari 02, 2015

En hel vecka

Jag har fått denna underbara bild av min trogna läsare Kulsprutan. Tack! Hon vet inte hur rätt hon har... I dag var jag visserligen på benen och sjöng med barnkören i kyrkan, men - inte mer. Själv hade jag ingen röst alls. Barnen sjöng däremot fint som vanligt. Sen blev det hem till soffan igen - där jag har legat hela veckan som gick...
 
Dagtid tittar jag normalt inte på teve, men den här hostande veckan har jag fått i mig en mängd dokumentärer och serier av olika slag intravenöst. Lite som ett studiebesök i nya kanaler.  
Nu får vi hoppas att de orakler har rätt, som säger att en förkylning tar mellan åtta dar och en vecka att gå över vare sig man medicinerar eller ej. Jag alternerar mellan dekokter av olika häxteer, Ipren, apotekspiller mot hosta, pressad citron, grape och apelsin... risken för överdos av c-vitamin är överhängande. Har jag glömt nåt? Just det! Honungsvatten också. Gurglar mig i saltlösning och häller den genom näsan. Varma strumpor på händerna... handsprit i armhålorna... vitlök i öronen....

I morgon är jag nog pigg som en ärta. Då har det gått en vecka sedan första rejäla hostklådan i halsen.

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

Lycka till! Jag tänker på pv som blev hemma i sex veckor!!! Så blev han beroende av att spela Ruzzle också ,-)

Bloggblad sa...

Elisabet: Stackarn... det är ju extra stressande också när man vet att jobbet hänger över och väntar och blir allt jobbigare ju längre man är borta.
Jag får ju ta den tid jag behöver... har inga bokning förrän om tre veckor. En timme med barnkören fixar jag lätt med ett par Treo.

Annika sa...

Det hoppas jag!! Krya på dig!
Inte kul att var så däckad.

Evas blogg sa...

Krya på dig!

Bloggblad sa...

Annika: nej, nu har jag tröttnat. Jag är förvisso bättre, men inte så himla pigg. Barnkören sjöng bra och var goa och positiva som vanligt, så jag fick en liten kick av dem.

Eva: tack ska du ha! Inte klokt vad en banal förkylning kan ta ner orken...

Klimakteriehäxan sa...

Definitivt dags att bli frisk nu!

Bloggblad sa...

K-häxan: idag har det faktiskt känts lite bättre. Hopp om livet, även om jag inte kunde gå och sjunga. Det är extra skönt att inte ha ett jobb att tvingas iväg till medan man bara är inbillningsfrisk.

Så skönt att sitta vid datorn och fixa de jobbgrejer jag har på gång. Du vet, skicka en text och få en melodi...utan att kamma håret eller klä om.

Musikanta sa...

En helt underbar bild. Tänkvärd också...

Bloggblad sa...

Musikanta: Det fanns ingen sladd för intravenöst tv-tittande... det är mest det jag har ägnat dagarna åt. Utom idag - känner stor skillnad! Skönt!