Statcounter

tisdag, april 21, 2015

Märkeshysteri

 
Jag har en hel del idéer för mig, men - något jag inte lider av är märkeshysteri. Jag skulle inte känna igen en märkesväska om jag så fastnar med foten i en. För mig är en handväska bra om den passar mina behov och plånboken. Den senare ska  dessutom helst få rum i den.
 
Eftersom jag håller mig till billighetsväskor, har jag ganska många. Fast i fredags när jag kom fram till Sthlm, upptäckte jag att jag inte hade packat ner nån liten tunn väska, hade bara dragd:o och ryggsäck. Tänkte att det kanske fanns nåt på Hötorget, och se! det gjorde det. En vågad gissning är att den ska köpas av turister, men vadå? Jag är ju made in Sweden själv, och färgerna passar mig. Alltså slog jag till.
 
 
Redan efter någon minuts användning upptäckte jag att den är perfekt i formen; vattenflaska, pengar, mobil, borste och iPaden går i. Och så står den lull där jag ställer den. Litet dragkedjefack inuti och dragkedja som lås. Hänklarna går att dra upp på axeln om jag vill. Min äkta "Hötorget" för 149:- (ett par tior blev jag lurad på, för den kostade mindre i en annan turistshop!) fyller alltså alla mina krav för en perfekt väska och passar mina färgskala.

Jag kommer inte att kunna låta bli att mäta och titta noga och sen sy en sommarversion i lite ljusare färg, med gömd bottenplatta.

Att jag sen inte kan få ner mina Mimmi-Pigg-fötter i billiga skor, är en annan sak... onda och ömma blir de så fort jag försöker, därför kan jag bara ha dyra kvalitetsskor. En sån affär finns bara på tre ställen i Sverige. Jag hittade till den på Stora Nygatan (som jag sett massor av reklam om i tidningen M) och hittade två par som satt som gjutna, utan att se ut som "systerskor" som det hette när jag var barn. De är tydligen av "fint" märke som jag aldrig hört talas om förr. Waldläufer. Jag vet i alla fall vad ordet betyder...

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Grattis till det lyckade väskköpet ;)
Jag bryr mig heller inte ett dugg om märken men vill däremot ha sådant som sitter bra och/eller fungerar. Ibland är det ju märkeskläder/produkter som är de överlägset bästa (och ibland spelar det absolut ingen roll).

Bloggblad sa...

mossfolk: Tack. Jag känner ju inte ens till vilka märken man bör ha - det förstår jag när jag ser på tv, både "gör om mig" och i Lyxfällan.
Kvalitet vill jag gärna ha, men det finns ju även hos icke kända namn.
Sonen i familjen, som inte är särskild klädroad, vill däremot gärna ha vissa märken...

Vad gäller skor, som alltså är så svårt, så har jag förstås lagt ett märkesnamn på minnet, när jag vet att de brukar sitta bra och vara sköna och slitstarka. Men jag tror inte att det är nåt känt namn ändå.

Ruta Ett sa...

Jag har också ett par "skogsspringare" och de är sååå sköna och passar mina "ankfötter"!

Annika sa...

Kul med sådant väskfynd!!
Jag är inte direkt märkeskänslig heller. Visst, jag har mina favvisaffärer, men inte pga märket. Solglasögon köper jag alltid billiga, jag tappar jämt bort dem.
Inga guccis här inte!!
Väskor köper jag om jag tycker de är snygga och bra. Alla ingen märkesletare där.
KUL att du ska sy en sommarversion av väskan!!

Bloggblad sa...

Ruta Ett: Jaså du har också utrustats med ankfötter! Det är så trist, för jag älskar vackra skor som jag inte kan ha.

Eftersom jag inte springer längre, så tar jag den vardagliga betydelsen av laufen = gå. Jag har inte använt mina än, det ena paret är sandaler och det andra ljusa loafers, men snart!!!

Annika: Jag vet ju inte om jag hade varit märkesfreak om jag hade haft råd... men jag som växte upp med enbart fådda kläder, lärde mig att vara lycklig bara jag fick nyköpta..
(kan tillägga att det bara var de lite rikare som skänkte kläder, så de var jättefina, men inte nyköpta.)

Anonym sa...

Grattis till skorna. Jag har också besökt den skoaffären senast jag var i Stockholm och köpte ett par promenadskor av samma märke. Använder dem höst och vår väldigt mycket sedan snart 4 år. De ser fortfarande ut som nya och är oerhört sköna. Tyvärr kan jag inte längre resa så långt, men skulle gärna besöka affären igen för att hitta några bra vinterskor.
Kristina S

ullrika sa...

Kom hit å hälsa på så ska jag visa dig en gammal hederlig skoaffär med bra skor. Rieker t ex. Och dom där som gör mina klackskor som jag kan gå på i flera timmar utan minsta ont! Kostar ju en slant men är såå värda!

Märkesfixeringen ja. Den är svår. Jag kan vara sån att jag gillar en viss pryl av ett visst märke men vill inte göra det för att det känns fånigt. Jag fastnade för en snygg väska för några år sen som jag tyckte var galet dyr men väldigt fin (kostade nästan 4000:-). Hade jag haft ett annat jobb så... men nu kändes det bara fånigt. Det var tydligen Michael Kors som designat den och hans väskor är ju väldigt poppis nuförtiden. De fanns också i drivor i den enda butiken (ett outlet, huva) vi var i på Manhattan. Kostade inte så mycket heller (jämfört med vad de kostar hemma), men... nä... "alla" har ju dom numera! Känns så tråkigt då. Och jag är glad att jag inte köpte den där för några år sen :)