Statcounter

söndag, juli 26, 2015

Mycket semester på bara tre dagar!

Det blir ju mest båtresor för oss, men jag lyckades få igenom en liten bilsemester för att hälsa på vänner som vi inte träffat på länge, och för att se något annat än det gamla invanda, och för att slippa ifrån vinds- och skåpsröjning i några dagar.

Men vad träffade vi på redan på första stoppet? Jo, båtar! 
God lunch åt vi på Idas brygga i Karlsborg.  

Vi åkte vidare till ett litet ställe på landet dit en "gammal" god vän flyttat - inte hade jag fattat att hon bodde granne med Husaby kyrka nu. Jätteroligt att ses igen - vi har känt varandra sedan innan vi var gifta och fick barn, och träffats regelbundet medan barnen var små. Sen går ju tiden så fort att det blivit lite för många år mellan träffarna.

  Vi tog förstås en liten promenad till källan och kyrkan och den gamla borgsruinen - och lite nostalgiska minnen från när vi var där med barnvagn och småbarn blev det förstås! Det där om tidens flykt...
Olof Skötkonung döptes här - och även väninnans barnbarn.

 Maken och jag - ovanligt nog på samma bild.
 Husaby kyrka från ut- och insida

 Efter en natt på hotell i Lidköping åkte vi vidare till Vårgårda. Där träffade vi först Pers kompis från Socialhögskolan - också länge sedan vi sågs - men han kom inte med på bild.

Fredagskvällen och lördagen tillbringade vi med min författande och föreläsande väninna och hennes man - också de boende i Vårgårda. Vi åkte till Nossebro och gick på ett underbart härligt nostalgiskt museum. "Andra våningen". Perfekt 60-talslägenhet.
 Många igenkännande leenden... Stringhylla - hårtork - Bildjournalen - psykedeliska affischer...
 Och ett dukat bor - i bakgrunden en syhörna med mönster som jag kände igen.
 Hur i hela fridens dar kunde man hänga upp de här profilerna på väggen? Jag hade helt glömt att såna var väldigt vanliga.
 Regn, regn, regn.... men vad gör det när man är rustad?
 Faktiskt väldigt vackert ställe även i regn.
 Men jag tyckte synd om brudparet - klänningen måste ha blivit väldigt lerig och blöt. Paraplyer gör sig inte på bild, så de gick ut i regnet. Klänningen var inte i min smak - det var inte blod där bak - nog såg det ut som en störtblödning...
 Efter en god och sen lunch åkte vi hemåt i regnet. Det regnade mycket... och så några minuters uppehåll just där utsikten brukar vara som vackrast.
 Men det var ett kortvarigt uppehåll - det regnade ännu värre längre fram.
Det är dock inte regnet vi kommer att minnas från den här minitrippen. Det var en ljuvlig kväll i Lidköping, med god mat på Stadshotellet. En solig och fin fredag förmiddag när vi strosade runt i Lidköping och shoppade och njöt av småstadsidyllen. Och framför allt: jättehärligt att känna att gammal vänskap inte rostar!

5 kommentarer:

Maggan sa...

Trevligt att få följa med på er lilla road trip. Känner igen flera av era rastplatser, tex Idas brygga där vi ätit god mat vid ett antal tillfällen. Den där 60-talsvåningen ska jag lägga på minnet, vore rolig att besöka. Håller med dig om brudklänningen!

Elisabet. sa...

Sextitalsvåningen .., å, den ska jag lägga in i nån anteckningsbok, den hade jag gärna velat besöka. Och säger som du om brudklänningen ,-)

Bloggblad sa...

Maggan: Jag visste att vi var i dina trakter, och hade inte de tre dagarna varit så fullspäckade så hade jag hört av mig och åkt förbi om det hade passat.

Elisabet: Eftersom det var en riktig lägenhet som inte var omtapetserad sedan 60-talet, kändes det mer äkta än andra som byggts upp i ett museum. Här hade en familj bott sedan tidigt 50-tal. Bara möbler hade bytts ut med hopplock från loppis.

Det var nog lite tur att jag inte råkade fota precis när klänningen blåste upp och hela baken kom i dagen...

Musikanta sa...

Intressant kyrka och väldigt vacker med sina freskmålningar. Kanske en utflykt dit nästa gång. Ni åkte över Jönköping, eller? Det verkade som om det var vägen utmed Vättern på hemvägen. Jättekonstig brudklänning!

Bloggblad sa...

Musikanta: Om ni inte har varit där, så är det verkligen värt ett besök. Både den grönskande lite magiska känslan vid källan - kyrkan i sig - och borgen en bit bort. Den senare visste jag inte om, trots att jag varit där ett par gånger förut. En nyanlagd kyrkogård på baksidan om kyrkan var helt fantastisk med blomsterprakt och härlig utsikt.

Vi åkte över Askersund - Karlsborg dit, men det tog betydligt längre tid än hemresan över Jönköping. Men vi valde den vägen med flit för att se om oss och käka vid Göta kanal i Karlsborg.

Lidköping rekommenderar jag som mysig strosarstad med många små fina butiker och parker vid ån.