Statcounter

onsdag, oktober 14, 2015

Dagar...

... när det inte ens kommer skräpmail... när det är mulet och ingen ringer och almanackan är tom ... Då njuter jag extra mycket och känner att såna dagar är också Livet. Speciellt när hostan håller på att klinga av och jag orkat gå en promenad i den tysta höstdagern.

Men nu blir det en kopp kaffe medan tvättmaskinen surrar.

14 kommentarer:

Elisabet. sa...

Instämmer. Såna dagar behövs. Och ändå har jag inte tillstymmelse till späckat program som du verkar ha ,-)

Annika sa...

Absolut, och så sant!
Samma här, har inte heller det späckade program som du har :-)
Bra att hostan ger med sig.

Bloggblad sa...

Elisabet: Men du har ju ditt jobb som är efterhängset - det tar betydligt mer tid än mina programpunkter (som jag kan styra själv).

Annika: Det är bara periodvis det är späckat - vilket var fallet under augusti och september. Nu är det lugnt länge, och det är ju normalfallet. Fast jag har alltid nåt att skriva på...

Musikanta sa...

Tror aldrig det har funnits en dag utan skräpmejl åtminstone. Men jag njuter också av de dagar som jag är "ledig" och Kent har något möte inbokat :-)...

Bloggblad sa...

Musikanta: faktiskt händer det ibland, och då tror jag att det är nåt fel i datorn. De riktiga spammen hamnar i skräpet direkt, men det är så mycket förtäckt reklam och skit från olika håll.

Jag är ju ensam om dagarna, men har oftast en massa saker att göra, jag förstår inte dem som måste hitta på aktiviteter för att det är tråkigt att gå hemma. Men kanske är de effektiva och morgonpigga? Jag är verken det ena eller det andra.

Ökenråttan sa...

Sköt om dej och ha det så bra, nu när du är hemma och kan vila ut efter alla dina resor. Först Venedig och sen Baltikum! Ja säker då det; du lever ett liv i lyx!

Andra året i Hjo sa...

Och unna dig gärna ett wienerbröd!

Bloggblad sa...

Ökenråttan: Nåja, skulle du ha skumpat med i den ganska skamfilade bussen med toalett som vi inte fick använda, så skulle du nog inte tänkt "lyx" som första tanke. MEN - himla lyxigt att få åka med på en sån resa!!! Det är jag väldigt tacksam för. Så nära kommer man inte det vanliga livet på landet i de länderna.

När det gäller Italienresan så får det väl nästan räknas som skicklighet och inte tur, att jag lockade med den nykomna italienskan i vår kör redan första gången hon kom till skolan med sin son - så fort jag hörde att hon varit körledare för en ungdomskör slog jag till!

Andra året i Hjo: Näedu, inga wienerbröd för min del. Möjligen skulle jag inte kunna låta bli en smarrig bakelse, men jag har ändrat smak under de dryga två år som jag har kört 5:2, jag är inte alls lika förtjust i kaffebröd längre. Däremot älskar jag fortfarande goda ostar.

Äventyret framtiden sa...

De där är dagar som man blir hel av. Stillhet och inget måste är absolut nödvändigt. Måsten finns förstås men att döda tanken på dem är skönt. Ungefär som att stampa på dem med fötterna.

Eleonora sa...

Skönt att du kan koppla av ordentligt och tillåter dig att vara litet sjuk och vissen. En skön promenad hjälper ju i alla fall, bara man inte har ont någonstans. Så mycket som du varit i farten denna hösten, så är vila ju något exklusivt för dig. Njut och bli bra.

Kram och trevlig helg från
Eleonora

Bloggblad sa...

Pettas: Jag har äntligen upptäckt hur vilsamt det är för själen. Vår förrförre biskop satte ord på det: Hasandets sköna konst. Jag tänker på honom och hur han uppmanar oss att våga vila på djupet.

Eleonora: Om jag inte är rosslig eller dålig, så har jag svårt att koppla av totalt, men den här gången tror jag att det var kroppens sätt att ordinera total vila - genom luftrören. Nu känner jag mig faktiskt i god form igen. Ett par dagars "eftervila" var vad jag behövde.

Anonym sa...

Jag brukar kalla dom "flytdagar med pyssel". Och dom är definitivt bra att ha då och då :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Det var ju också ett bra namn - men antyder att du gör lite nytta... Hasardag har jag börjat kalla dem, efter förrförre biskopen. Förut kallade jag dem ickedagar, men det är inte ett bra ord, för det antyder att de är oviktiga, och det är de inte.

Klimakteriehäxan sa...

Lugn och ro är bristvaror!