Statcounter

söndag, november 01, 2015

Allhelgonahelg

I går sjöng jag med S:t Anna vocalensemble på förmiddagen i S:t Anna kyrka. Tyvärr kom det lika få dit som det brukar... det är glesbygd med många gamla som har svårt att ta sig till kyrkan, så procentuellt sett är det rätt många om det kommer 20 personer.
 
Bilderna här nedanför är från gårdagskvällen i S:t Laurentii kyrka i Söderköping. Där var det mer besökare. 112 namn lästes upp och jag var med i kyrkokören och sjöng. Högtidligt blev det!
 

 Jag är så nöjd med nya kameran - uppe ifrån orgelläktaren har jag fotat många gånger, men aldrig har det blivit så bra bilder.

Bilderna här nedan är lite disiga, men det beror inte på kameran utan på vädret... men vackert var det ändå, och doftade som skogen ska en novemberdag. De är tagna på Ramunderberget.
 
Söderköping från ovan. 
 Min stad sedan 34 år tillbaka.
 Bilkön ringlade sig långt upp i Husby backe, väldigt nära där vi bor.
 Nya glasögonen med ägaren. Inte alls så stor skillnad för betraktaren - men för mig som betraktar världen med nya glasögon känns stor skillnad!!! Allt är skarpt och fint nu.13 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så vackert hjärtat är i kyrkan! Och du tar klara fina bilder! Japp.
Och ser bra ut själv också med eller utan glasögon :)

Bloggblad sa...

Pettas: tack för komplimangen!
Intressant att du gillar hjärtat! Vi diskuterade det igår. Jag tycker nämligen att det är lite kitschigt... Men flera andra i kören tycker att det är vackert. Det trista är att några av ljusen i det alltid slocknar snabbt, de värms underifrån och brinner för fort.

Bevare mig väl sa...

Nu har jag äntligen kommit mig hit. Vilka fina färger i varmt sken du har och bilderna från kyrkan är underbara. Som pricken över i bär du själv fina färger som klär dig. Jag ska återkomma och läsa lite mer. Så du är också Söderköpingsböna som Musikanta- ni bor där menar jag?

Bloggblad sa...

Tove: Hej och välkommen hit! Jag är inte så flitig med bloggandet längre... men det är roligt att ibland få se nya bloggare som hittar hit.
Tack för komplimangerna om både bildernas och mina färger!

Varken Musikanta eller jag är infödingar, men vi har bott här länge. Hon och jag träffades på Lärarhögskolan för över 40 år sedan, och när jag flyttade hit till trakten för ca 35 år sedan, då letade jag rätt på henne.

Anonym sa...

Hjärtat är fint tycker jag, men det framgår inte riktigt hur stort det är eller att det är tända stearinljus som syns.
Grattis till nya kameran!

Kulsprutan

Musikanta sa...

Fina bilder på Söderköping. Då måste jag ha bott ännu längre i Söderköping än du, vi flyttade väl dit innan du gjorde det? Tiden går fort. Nu vet jag, det måste bli 37 år eftersom Mirren fyller 38 och hon var ett år när vi flyttade till Söderköping. Vart har åren tagit vägen?
Vi hade en gudstjänst i Mogata kl. 16 igår så därför blev det inte av att åka till Sankt Anna. Annars är det alltid trevligt att lyssna till vokalensemblen.

Annika sa...

Det måste vara så underbart vackert i kyrkan, och på kyrkogårdarna, på Allhelgona. Jag skulle så gärna vilja uppleva det ngn ggn.
Tycker också om hjärtat, fint och passande en kväll som Allhelgona.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Det är nog en knapp meter högt, och har hållare för värmeljus. Ibland flammar ett av dem upp och får jättelåga - ibland slocknar flera stycken här och där.

Musikanta: Jag åkte från Klinga där vi bodde -79 till -81 och hälsade på dig i Söderköping, följde med Per när han åkte till jobbet och så fick du underhålla mig hela dagen tills han åkte hem... :)

Det lät ovanligt bra om oss, jag spelade in alla sångerna och har lyssnat i min lilla apparat.

Annika: Det har blivit en mycket större kyrkhelg än vad jag minns att det var förr. Prästen kommenterade det i kyrkan också, att vissa helger minskat (som första advent) och att allhelgona har ökat. Alla som mist någon får en personlig inbjudan att vara med när namnet läses upp, och sen får man ta med sig ett ljus från altarringen.

Klimakteriehäxan sa...

Snyggt. Alltid bra att se bra ut ... inte sant? Jag ska hämta ett par nya i dag!

Klimakteriehäxan sa...

Vad har du skaffat för kamera förresten?

Bloggblad sa...

K-häxan: en liten men dyr Sony, tror den hette X100 III. Den hade i alla fall fått bäst betyg totalt när jag googlade innan jag gick till affären. Där blev jag direkt visad den, när jag frågade efter den bästa kompaktkameran i litet format. Större kamera orkar jag inte släpa på, den här går lätt ner i fickan.

Klimakteriehäxan sa...

Jag har ju varit så otroligt nöjd med mina Canon Ixus. Tyvärr är jag inte vän med kameran i mobilen.

Bloggblad sa...

K-häxan: i mobilen krävs det mer av ljusförhållandena, är de rätt så blir mina foton där riktigt fina.