Statcounter

söndag, december 13, 2015

Roliga krönikor med kvalitet

Ett tips om en rolig och vass skribent. Hon är journalist, gymnasielärare och läromedelsförfattare. Det är genom det senare som jag har lärt känna henne. Den senaste krönikan om att vara fransklärare kan nog roa mina franskspråkiga bloggvänner.
Här finns hon: www.piacederholm.com
Klicka på krönikan för att komma rätt. 

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Verkligen bra skrivet och inte hade jag en susning om att så få gymnasieelever struntar i att lära sig ett annat språk, förutom engelskan!

Bloggblad sa...

Elisabet: inte jag heller! Men hon lyckas få det att låta som ett skämt trots att det är trist.

Anonym sa...

MYCKET läsbart - på alla sätt! Bra tips.
Det var länge sedan jag läste något liknande. Fram för intelligenta lärare/bloggare!

Kulsprutan

Tredje året i Hjo sa...

Tittade in till Pia. Tänkvärd krönika om svenska elever och främmande språk. Tyvärr verkar hon inte vilja ha några kommentarer. Åtminstone kunde inte jag hitta dit.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: om du inte har nåt att läsa kan du klicka dig bakåt. Alla är lika läsvärda.

Tredje året i Hjo: jag har också efterlyst ett kommentarsfält. Jag ska framföra det och tipsa henne om att ni har kommenterat här.

Musikanta sa...

Så duktig och rolig dessutom. Men hon hade nog kunnat stryka ner lite i den krönikan utan att det hade blivit sämre :-)...

Bloggblad sa...

Musikanta: haha, nu har du visst fått nedstrykningar på hjärnan. Jag tycker att den bra som den är.

Margaretha sa...

Det var intressant att läsa Pia Cederholm. Hon skriver verkligen bra och lite frejdigt. Ska fortsätta läsa henne. Jag kan franska lite men framför allt belgisk franska eftersom jag bott i Bryssel ett tag. Det är nästan samma, men inte riktigt.
Ha en bra Jul. Kram

Bloggblad sa...

Margaretha: hon skriver alltid så roligt, och är dessutom himla trevlig! Jag kan några få meningar på franska, kunde klara mig skapligt på turistfranska när jag var ung och hade läst i fyra år. Tyvärr satt inte kunskaperna så hårt att de finns kvar. Men när jag ser på tv och franskan är textat på svenska, då känner jag i alla fall igen en massa ord och uttryck.
Gid jul önskar jag dig också!

Ökenråttan sa...

Pia och jag träffades för nån månad sen. Vi jämförde väskor, som åttaåriga flickor, ungefär. Förra gången jag såg henne hade hon en sån fiffig väska och nu hade jag köpt en nästan likadan.
Vi lyssnade på en lärare som också är läromedelsutvecklare på ett förelag (Natur & Kultur). Han hade mycket intressant att berätta.

Bloggblad sa...

Ökenråttan: jaså var du där? Läste om det evenemanget.
Jag har också sett och beundrat Pias väska. Har klämt på en likadan i affären, men jag vill alltid ha en liten vattenflaska med och det går ju inte i en sån...

Ruta Ett sa...

Synnerligen trevlig och läsvärd krönika! Jag håller med om att det hade varit roligt att få kommentera!

Bloggblad sa...

Ruta Ett: tydligen har hon råkat ut för en massa spam, det fick jag en period också, men nu har blogger tydligen lagt in ett filter.