Statcounter

lördag, februari 27, 2016

Februarilov

Det blev full rulle på sportlovet, jätteroligt med andra ord. Besök av musikervän på tisdagen, hämta barnbarnet vid tåget på onsdagen. Sy en gammeldags hängselklänning till henne och öva inför torsdagens show där hon fick vara med och agera och sjunga och säga några ord. 

Morbror kom på kvällen och det var liv i luckan med sällskapsspel och god mat. Jag hade fjort i ordning en stickning som barnbarnet skulle sitta och pilla med medan jag höll min monolog om mormors mormor Britta-Cajsa. De lär sig ju inte sticka i skolan, så det tog ett tag att bara hålla strumpstickorna rätt och åtminstone få det att se ut som om hon stickade. 
Det lyckades riktigt bra sen när vi kom igång. 

Här har vi iklätt oss våra scenkläder och övar med herrarna som publik. 

Det blev väldigt tyst här hemma sen när barnbarnet var avlämnat i Linköping, på hemvägen från Motala. Men jag njuter så länge som hon vill komma hit. Hon blir tretton i sommar.... Nu har hon åkt på pingisläger. 

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, vad det måste vara roligt att uppträda så där med ett barnbarn!
Mina är sexton och nitton nu och säkerligen måttligt roade av tanken ,-)

Vonkis sa...

Mormor är mormor, klart en vill hälsa på henne när en kan. Speciellt när en får vara med och spela teater och lära sig att teatersticka :-)

Jag hälsade på min mormor så ofta jag kunde och det var nog bara en sommar jag inte sov över hos henne i stugan. Det var inte någon riktig sommar annars.

Äventyret framtiden sa...

Ett minne för livet, både för henne och för dig och troligen också för publiken senare också. :)

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det synd att dom inte lär sig att sticka och virka i textilslöjden längre - eller gör dom det nånstans, kanske? Mina ungar har inte gjort det.

Vonkis sa...

Klimakteriehäxan
På skolan jag jobbar på får eleverna lär sig att både sticka och virka, mina fyror håller på för fullt.

Evas blogg sa...

Vad roligt att umgås med sitt barnbarn och dessutom uppträda tillsammans. Här verkar det gå trögt med barnbarn, får väl se vad framtiden utvisar.

Bloggblad sa...

Elisabet: jag njuter så länge det går... Inser ju att tonåren med alla dess pinsamheter är på ingång.
Vonkis: min mormor var inte precis någon jag längtade till, hon gillade inte barn. Men jag tror att barnbarnet kommer att ha bättre minnen.
Pettas: hon piffade verkligen upp tillställningen! Och glömmer det gör hon säkert inte.
K- häxan: du har fått svar av Vonkis. Linnéa sa att det var frivilligt att sticka och virka. Hon valde "återvinning" och syr en väska av en slips.
Eva: man får ju ta det som det blir...jag lär inte få fler än ett, och jag är så nöjd. Hon får ju odelad uppmärksamhet. Några släktingar har många barnbarn, några har inga alls.... Dina barn är ju inte så gamla, det finns väl tid än.

mossfolk sa...

Det där verkade så himla roligt -tänk att få uppträda med sin mormor.
När jag vickade i en trea för några år sedan höll de på att virka i slöjden. Jag var med och kikade en sväng och tyckte att textilläraren hade en ängels tålamod...
Kanske hon visst vill åka till mormor genom alla tonår, men alldeles säkert är det ju inte. Jag hade tonår när jag bara ville vara i stallet och absolut inte frivilligt hälsade på någon släkt alls. Inte ens farmor. Det gick ju över förstås ;)

Musikanta sa...

Än så länge är mina yngsta barnbarn inga tonåringar så jag får förhoppningsvis "behålla" dem ett tag till. Jag brukar ackompanjera både Casimir och Caspar - underbart roligt. Är glad så länge jag får det!
Hon är otroligt söt, Linnéa. Jag förstår att det är ett plus att ha henne med sig på showen. Synd att de inte får lära sig sticka längre, det är rätt kul. Inte strumpor förstås...

Bloggblad sa...

Mossfolk: det är så mycket som ändrar sig inom skolan. I min värld är det självklart att kunna sticka och virka och sy i knappar och byta dragkedjor. I min dotters värld är det inte alls det. Inte i makens och sonens heller...vem har fel? Vem har rätt?
Jag är glad så länge hon vill komma och förgylla tillvaron, men är införstådd med att det kan svänga. Själv skulle jag inte frivilligt ha åkt till min mormor.

Musikanta: du har ju så många barnbarn... Jag är himla tacksam över mitt enda. Vet inte om jag skulle ha haft energi till så många fler...

Tredje året i Hjo sa...

Kul! Här är barnbarn på gång i maj. Morfar Bloggaren, det blir kul!

Bloggblad sa...

Tredje året i Hjo!
Grattis! Att få barnbarn är faktiskt roligare än att få barn. Man får lagom doser på ett annat sätt...

Musikanta sa...

Barnbarn är härligt! Kul att du får med henne på din show också. Hängselklänningen ser fin ut.