Statcounter

söndag, maj 22, 2016

EFIT


Igår blev jag påmind om att det är EFIT-dag i bloggvärlden idag. Ett Foto I Timmen. Jag brukar inte haka på det, men eftersom jag dels vaknade av hosta vid 06 och inte kunde somna om, dels tänker vara riktigt lat och kurera mig, så kanske jag kan tråka ut någon av er med min dag.

En dag som började bra (trots hostan). Förra söndagen kom äntligen en önskan i P1:s andliga sånger om en av mina sånger. Jag hoppade högt vid strykbrädan när jag lyssnade i datorn dagen efter (är normalt inte vaken 06 på söndagar, men stryker till det dagen efter.) Sen föll hakan ner mot järnet när jag upptäckte att de klickat fram fel sång...den var inte alls min. Jag mailade, påtalade felet och skickade den önskade sången. I morse vid ca 06.25 var jag så nöjd och glad....felet blev åtgärdat.
Men inte kunde jag somna om sen... Jo, jag äter grön müsli som jag mixar ihop själv. Vetegräspulver ger den fina färgen.
Nu blir det nog inte så stor omväxling bland bilderna ett par timmar framåt.... Boken heter "Pastor Viveka och tanterna", en mysdeckare som är lite för klämkäck för min smak, men ovanlig med en pastor som skriver deckare om en pastor. 
Grått och vått vid niosnåret.
Till synes ingen förändring sedan 8-snåret. Men! Jag har sovit gott och djupt och hostfritt (dock ej snarkfritt enligt maken som legat i en annan soffa bakom hörnet) i en timme. Det var välgörande. Något ljusare på himlen nu.
Hade tänkt titta till trädgårdslandet i helgen. Nu har jag gjort det. Inifrån vardagsrummet...
Ytterligare en lat vilotimme har gått. Hostan verkar må bra av vila. Eller också är den bättre bara för att jag har övat så mycket... Tittar på Ted Gärdestads minnesprogram. Åh, vad jag gillade honom när han kom som en frisk fläkt.
Där missade jag visst en timme - medan vi slevade i oss lunchen. 
Nu är klockan 14.10 och jag går loss med korrekturläsning av nästa församlingsblad där jag har några artiklar med. 
Strax efter 15.00 favorit i repris - alltså, jag ligger i samma soffa som förut, men riktade kameran mot fönstret. I liggande ställning ser jag inte båten, men väl en stor del av himlen. Strax ska jag fräscha upp mig, ta lite hostmedicin och ge mig iväg på nåt som jag tror blir trevligt. Men jag sätter mig längst ner vid dörren så att jag kan gå ut om hostan tränger på. Skönt att det blev bättre väder. Det är roligare även om jag bara tittar på det genom fönstret.
Klockan fyra började kör con coeurs 70-årsjubileumskonsert. Jag satt långt ner, men hostan höll sig undan och jag njöt. De hade röstat fram favoritsånger, och äran att ha fått en sång framröstad ska jag inte sticka under stol med. Jag njöt och var stolt. De sjöng den så fint! Att den presenterades som skriven av "vår egen Marianne Bokblad" värmde extra. 
Eftersom middagsmaten idag var synnerligen misslyckad (inte mitt fel) stannade jag och handlade på hemvägen en timme senare. 
Nu är maten uppäten och jag är mätt och snäll igen. Men fortsätter i den vilande stilen. Är det nåt på tv kväll?

F'låt f'låt Fredrik...men jag slocknade totalt till ditt monotona prat, så jag missade kl 20-uppdateringen. Tur att jag vaknade rätt snabbt.14 kommentarer:

Vonkis sa...

"Inifrån vardagsrummet" ha ha ha ha ha Du är så himla skön!

mossfolk sa...

Vilken fin bukett ni har på bordet!
Vilopauser så där på dagtid känns låååångt bort i tiden. Fast jag har faktiskt, tro det eller ej, önskat mig en barnfri halvdag i födelsedagspresent ;)

Bloggblad sa...

Vonkis: en sån här tråkig och trött dag får jag ju försöka att göra det bästa av...

Mossfolk: plockat i trädgården... men där ser så trist ut att jag inte vill gå ut...
Jag brukade ibland låsa dörren till barnens rum, så att de inte skulle sticka om jag somnade på golvet, vilket hände rätt ofta.

Vonkis sa...

Tycker det är klokt att du lyssnar på kroppen och tar det lugnt när du behöver.

Bloggblad sa...

Vonkis: jag könde mig så förståndig. Men nu har jag varit i kyrkan och lyssnat på körsång. Det kändes också bra.

Elisabet. sa...

Låter som en alltigenom härlig dag! Lyssnade också till Andliga Sånger och hoppade nästan till i sängen, när jag hörde ditt namn :) Jag tycker verkligen om det programmet, eller mer, programledaren. Hon är en av få som inte sätter sig själv i centrum, tycker jag .., som programledare.

Bloggblad sa...

Elisabet: jag trodde ärligt talat inte att programmet hade så många lyssnare, men när jag var på konserten idag visade det sig att många hade hört det. Likaså i bliggen, många som jag inte alls trodde skulle lyssna på andliga sånger.
Hon som leder det är jättebra,mtycker jag med. Hon låter så glad, man känner leendet medan hon pratar. I morgon ska jag skriva och tacka för att hon löste problemet med felspelningen så snabbt.

Visst är det skönt att vila och ha lite långtråkigt! Men inte roligt när en envis bronkitis bestämmer takten. Som väl är, är jag ledig i stort sett hela nästa vecka och kan lunka på i min takt.,

Ariella sa...

Kikar in på din dag

Anettesbokboble sa...

Så flotte bilder! Håper mandagen din blir like fin :)

Anna sa...

Hm... Tänk den som fick sova snarkfritt! :D Ser ut som en söndag bör göra!

Bloggblad sa...

Ariella, Anettesbokboble och Anna: tack för besöket!

Micke sa...

Kikar in på denna icke-hostige dag :)
Jag brukar titta på saker och tinga jag med.. istället för göra! ;)

Annika sa...

EFIT är kul!!
Men jag kör nästan alltid när det inte är officiell dag sas. Dock länge sen jag skrev ett efit-inlägg nu.
Alltid så roligt att kika in i andras vardag.
OCH det hände ju en hel del roligt för dig.
Så roligt med önskan om din musik. SYND att det blev fel. Men bra att felet åtgärdades.
Kul att hänga med på din dag.

ullrika sa...

Älskar din inte ett dugg tillrättalagda vardag! Nu är väl hostan bättre iaf, efter så många veckor?