Statcounter

söndag, juni 12, 2016

Juni....

Jahaja. Nu kom fotona in i omvänd ordning, men vad gör det?
Gårdagskvällen avslutades med en fin konsert i Tryserums kyrka. Två f.d. operasångerskor med en orgelvirtuos musicerade helt otroligt fint. Ren njutning!

Innan dess var vi hos min bror och svägerska som bor långt inne i skogen i en härlig idyll där tystnaden bara bryts av diverse fåglar. Den som tittar noga ser rashuslängorna för tornseglare, och även ett lyxigt hotell för bin med idel enrummare till vänster på huset i ögonhöjd. 
Lunch åt vi i Vråka, lite längre söderut. Tyvärr var det kallt, både ute och inne på magasinet. Men med flera filtar gick det bra. Charmigt ställe med ett litet återbruksglasblåseri bredvid där man kan köpa diverse glas, vaser och pytsar från omgjorda öl- och vinflaskor, syltburkar och annat.

Det är brorsan och jag här nedanför. 
Och den här bilden är från när vi kom och inspekterade grönsakslandet (ska inte lägga in nån bild på mitt miniatyrland samtidigt). Vem kan tro att brorsan, liksom jag, är uppvuxen i asfaltdjungeln?
Presic i mitten av bilden, mot skogskanten, syns de vanliga bikuporna. 

9 kommentarer:

Vonkis sa...

Det var inget dåligt grönsaksland det där. Snällt av din bror att stå för både kupa och hotell till bina :-)

Äventyret framtiden sa...

Ni är förmodligen riktiga maskrosor din bror och du. Du vet, maskrosor trivs i asfalt och kommer upp överallt. Nu blev det ju lite fel det här förstås men jag menar att ni visst kan ha gröna fingrar trots asfalten. Ungefär så :) Bäst att jag slutar traggla, det blir bara trassligare annars.

Bloggblad sa...

Vonkis: jag brukar få ta del av skörden också!

Pettas: det var en bra tolkning av maskrosbarn! Jag tyckte att det var kul med odling de första åren med egen trädgård, men jag har lite dåligt tålamod.

Bloggblad sa...

Förresten, vad häftig felskrivningen av precis blev! Presic...som ett nytt ord.

Elisabet. sa...

Härliga bilder! Och vilket underbart hus din bror har!

Bloggblad sa...

Tack! Det är verkligen underbart där, gammeldags och stilla. Men på heltid vill jag inte bo så pass långt från stadens puls. Söderköping kan vara ganska pulslöst vintertid, men nu har stan vaknat.

Annika sa...

Underbar trädgård! OCH hus!!
Såg bilden av dig och din bror på FB bär ni var små. Tycker att ditt barnbarn är en kopia av dig som liten.

mossfolk sa...

Wow, säger jag om såväl land som hus! Inga mördarsniglar där inte ;)

Musikanta sa...

Fantastiska trädgårdsland! Hur gör man?