Statcounter

onsdag, augusti 31, 2016

Snart september

Jag har ju redan förstått att det är snärjigt att vara pensionär, men att det skulle vara så extremt körigt och körigt som det varit under de gångna 11 dagarna, det kunde jag inte drömma om. Bloggandet har fått stå tillbaka, men här kommer en snabb resumé. Min blogg har ändå mest bara blivit lite som en dagbok, vilket den inte var för tio år sen! 

Jag börjar med dagen som är och traskar bakåt i bildarkivet. De senaste två dagarna har jag mest bara vilat, varvat med filandet på en ny sång. Det kan bli lite svettigt när det finns en deadline. Men nu är det klart och jag slappar vid teven med tända ljus.

På dagens promenad hade jag tur, inte så mycket sol i övrigt, men just den timmen!
Björnbär i mängd..., ja alltså inte de röda ovanför, dem låter jag bli.  Nu har jag redigerat bort det som blev konstigt. Men jag tycker att Blogger i iPaden är himla kråmgligt. Det hoppar och har sig, blir understruket ibland. 
Nu hände det nåt - jag kan inte få bort den understrukna texten...men jag försökte få fram att jag gillar björnbären mest i muffins med mandelmassa och kardemumma. Nu ligger fyrtio stycken nedfrusna, räcker till många oväntade besök.
Två kvällar förra veckan blev tropiskt varma, den allra varmaste fick oss att sitta ute-ute, som vi kallar sittgruppen mellan äppelträden. Shorts och T-shirt kl 21... Har inte hänt förut i sommar. Den andra kvällen satt vi ute-inne, alltså på glasverandan. 
I lördags var en blandning av körerna med och sjöng på en kröningsceremoni under Gästabudet i Söderköping. Sexårig tradition, men själva Gästabudet firade 10 år. 

Den här krönikan går bakåt i tiden...kräftorna fiskade jag med den nämnd jag är ersättare i, som handhar skog, sjöar och lantbruksegendomar i stiftet. Vi fick 1,5 kg var. Det är en så jättetrevlig grupp och ämnet med skogsvård och diverse miljöfrågor intresserar mig storligen, så jag är med på alla möten.
Vid denna ljuva sjö ligger en av stiftets anläggningar, Gransnäs. Där var jag ofta på läger som barn, och liksom då kastade jag mig förstås i badet direkt. På fotot nedan är det inte så mörkt som det ser ut i motljus, utan en ljuvlig eftermiddag. Att ro ut mot soluppgången och hämta in burar i fredags morse, det var grejer det. Även för en morgontrött person som jag. 
Här nedanför är badplatsen. Två skolklasser med härligt fina och välfostrade ungdomar höll lägerskola där och verkade ha himla kul.
Ett studiebesök ingick i vår sammankomst, intressant med generationsväxlingar i lantbruket...
Och så backar vi några dagar till: miljövårdsdag på en annan av stiftets anläggningar, Vårdnäs, där jag tillbringade stora delar av min ungdom. Både som lägerdeltagare och lite senare som lägerledare omväxlande med somrar som kökshjälp.
En dag bakåt i tiden igen... Söndagen den 21 tackade vi av vår kyrkoherde som ska flytta till New York där hennes man fått tjänst. Hennes kommande fem år blir att serva halva Sydamerika som präst Svenska kyrkan i utlandet, SKUT. Spännande! Här sjunger både S:t Laurentii kyrkokör och S:t Anna vokalensemble. Jag är med i båda. Står längst t.v. i mittenraden. Musikantas man Kent fotade. 
Dagen före var det konsert med kyrkokören och Coro Le Viole som vi besökte förra året i Italien. Nu kom de till oss. Så roligt att få återgälda gästfriheten.
Dagen före konserten följde jag och en körkompis med gruppen på en stockholmsutflykt. 
Och dagen före det var det storkok och storbak hemma hos de flesta körmedlemmar. Vi bjöd på ett rejält smörgåsbord före konserten på lördagen.
Det blev ett litet axplock som också säkert förklarar varför jag varit en slö bloggare. 
Jag kan inte låta bli att lägga in ett extrafoto som jag hittade hos den italienska kören....de sjöng sceniskt, alltså med rörelser och diverse effekter. En av effekterna var färgpulver som de strödde ut under sången "True Colours". Här städar de bort resterna efter konserten.

Nu ser jag fram emot en fortsatt lugn vecka. Det har varit extremt roliga dagar, men jag blir trött även av att ha roligt...7 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Ack ja, det hårda schemat för en pensionär ... :-D
Men du har ju haft trevligt! Och fått kräftor! Jag har fortfarande inte ätit några denna säsong!

Bloggblad sa...

K-häxan: jag njuter varje dag, faktiskt, av att jag något att göra och sammanhang där jag trivs. Men det blir lätt som med ketchupen, att allt kommer på en gång.
På lördag köper vi kräftor av f.d. svärsonen som har kräftfiske som hobby.

Elisabet. sa...

Ja, men tur att det finns någon själ som ännu bloggar och nu tog du ju i rejält :) Tack!

mossfolk sa...

Oj, hjälp vad du har hunnit med mycket! Det här med att vara pensionär verkar galet hektiskt. Min mamma har aldrig tidigare varit så upptagen som nu -ja, ska här barnvaktas gäller det att boka i god tid.

Värmen kan ni tacka mig för -det tycks som vara så att det ska vara riktigt varmt när jag kommer hem med bebis ;) Att sitta ute känns dock inte aktuellt sedan ett par veckor. Vi har knappt sett en geting på hela sommaren, men nu har det dykt upp mängder från ingenstans. Sällskapliga är de också. Envisas med att flyga in så fort ett fönster står det minsta på glänt och senast idag hade jag två (!) krypande i håret.

Roligt med alla bilder!

Bloggblad sa...

Mossfolk: vårt stora getingbo under balkongen, blev angripet och förstört, tackochlov, så vi slapp döda. Faktiskt har jag inte sett många getingar hos oss i år, men på andra ställen jag varit, har de varit en ren plåga.

Musikanta sa...

En hel del av vad du skriver i inlägget har jag ju varit med om - så det var kul att se dina bilder från dessa evenemang. Håller med dig om att det är väldigt stressigt att vara pensionär. Jag ska ha vernissage på Stinsen på måndag så jag håller på att försöka få färdigt några tavlor tills på torsdag när de ska hängas. De ska ramas in också.
Muffinsarna ser jättefina ut - kanske jag kan få smaka en någon gång?

Maggan sa...

Det var roligt att titta in till dig och läsa och se dina innehållsrika dagar. Förresten, igår träffades Laxå Föreläsningsförenings lilla styrelse och vi kom överens om att fråga dig om medverkan i vår. Jag återkommer så småningom per mail.