Statcounter

måndag, november 07, 2016

En kall måndag

Isande kall dag, men solen trängde igenom och gjorde dagen lite ljusare, dock inte varmare. Långpromenaden kortade jag ner till 45 min när fingrarna stelnat och tårna blivit till is. 

Men sen blev det full rulle inomhus; röjning, omorganisation i köksskåp, strykning - allt i ett huj. Jag fick veta att jag ska jobba två dagar i veckan i en månad, så då vill jag få undan sånt som stör och ha kläder i ordning. Vi är två pensionärer som ska dela på en fyradagarstjänst för någom som är sjukskriven. Det senare är inget jag hurrar för, men jag är himla glad att få hoppa in i en grupp där det finns flera av "mina" gamla pojkar från i vintras. 

Och inga gig har jag som stör schemat, det var ju bra. På det senaste, i onsdags, var jag glad över att ha min pensionär med som datasupport när inte grejerna funkade. Den enda som hade koden till den fina anläggningen, hade glömt den, men jag slängde med en laptop i bilen, och med lite sladdar och gissningar fick han igång videokanonen. Trots att han fick hålla fast en sladd hela tiden, så lyckades han få fram kameran, han är lite av en multikonstnär. 
Här ser jag ju ut som om jag vet vad jag pratar om... men på fotot nedanför verkar det tveksamt...
Om någon undrar över huvudet som sticker upp till höger, så är det deras pianist. Vad jag pratar om? Jo, den mest kända kvinnliga psalförfattaren under 1800-talet. 


11 kommentarer:

Musikanta sa...

Snygg klänning! Det är guld värt att ha data- eller som jag syntsupport. Bra är min också att ha när någon av orglarna krånglar i kyrkorna. Jag får lätt panik. Dessutom är min pensionärchaufför också som din, vilket behövs när jag ska spela på två julottor i år, en i Rönö och en i Östra Ny. Hade aldrig kört dit själv i mörkret mitt i natten. Det är skönt också efter avslutad föreställning att bara sätta sig i bilen och koppla av.
Det kom tydligen en hel del på ditt gig.

Bloggblad sa...

Jag tycker att det är jätteskönt att slippa köra. Fast han följer bara med när det är ur utsocknes. Videokanonerna är det nästan alltid problem med.

Tunikan är en halv klänning, har en jättestor kjol i samma tyg också, du har nog sett den. För mig är det viktigt att jag känner mig bekvämt klädd med nåt som inte framhäver kutryggen eller magarna...

mossfolk sa...

Vad roligt att ni kan åka iväg på föreläsningarna tillsammans!

Det har verkligen varit kallt med isande nordanvind. Vi har också kortat ner vår utevistelse rejält de här dagarna.

Bloggblad sa...

mossfolk: Det känns väldigt annorlunda att han är hemma permanent. Han har än så länge hjälpt till med en massa saker. Snart har han väl fått rutin, då ska jag inte kalla det "hjälpa till" längre.

Elisabet. sa...

Snygg som alltid! Det måste vara en fördel att ha arbetat som pedagog när man gör såna här "gig" :)

Elisabet. sa...

Nej, nu blev det ju fel .., gig är ju med musik.

Bloggblad sa...

Elisabet: Det är en klar fördel, jag märker direkt om en föreläsare inte är van vid att ha elever som somnar eller klättrar på väggarna om det blir tråkigt. Somliga bara mal på... Jag kan säkert bli tråkig jag med, men de flesta brukar säga att det inte är det.

Och gig kan du nog kalla det - jag har nästan alltid musik med. Här sjöng vi L.S:s mest populära psalmer när jag hade berättat lite mer om deras tillkomst. Du vet väl redan att "mäktiga män" strök hennes "modershjärta" och skrev fadershjärta i stället? Förresten bytte de ut alla hennes "moder" till "broder"...

Annika sa...

Japp, snygg som alltid. OCH grejen är den att du är fasiken STUNNING IRL!!
Jag vet ju, hihi!
Klänningen passar dig så BRA!
Trevligt med gig (det tycker jag absolut man kan kalla det för).

Bloggblad sa...

Annika: Tack, vad gullig du är! Jag ska spara de orden och ta fram dem när jag känner mig glåmig och grå!

Nu har jag tur att jag inte har några inplanerade, för jag har fått ett vikariat, två dagar i veckan i en månad. Perfekt! Några av mina "gamla" killar från förra vintern finns i gruppen.

Klimakteriehäxan sa...

Ser bra ut. Vi som inte var där lider ju inte av eventuella teknikproblem ...

Bloggblad sa...

K-häxan: Just det, men det var ingen av de närvarande som märkte trasslet heller. Kanske om det inte hade gått att lösa. De utlovade att apparaten fanns och funkade, och därför lade jag upp det mycket kring foton. Nog för att jag är van att improvisera, men det hade blivit torrt och tråkigt utan foton. Hennes liv var ingen lattjo lajbans historia precis.