Statcounter

tisdag, januari 17, 2017

Halva januari


Bilden ovanför är inte från idag, för idag har jag gjort en himla massa andra saker än stavat omkring ute på stigarna i närheten. Faktiskt riktigt skönt att vila benen en dag. Mycket sittande har det blivit. Först hos frissan - fast det ser ut som om jag är på väg ut i yttre rymden. Alien-frisyr på gång, kanske? Den frissan jag hade och var nöjd med i många år dog tragiskt i för ung ålder av för mycket rökning för ett par år sen. Det kom en ersättare som jag gillade och som förstod sig på mitt hår. Men... hon flyttade från orten. Sedan har jag vandrat runt hos flera stycken. Minst har jag tyckt om när de försökt göra en "ungdomlig" frisyr, tunnat ut mitt tjocka hår till tunna stretor som strax pekar åt alla håll. Blev jag nöjd i dag då? Jodå, mitt femte försök blev lyckat, tycker jag själv. Så där kommer jag att stanna. Jag sa till henne på skarpen att inte gå i pension nu! (Enligt åldern kunde hon ha gjort det redan.)
Nu hör jag någon säga: BILD PÅ "EFTER".... men lugn! Den ligger i mobilen, och det är inte så lätt att flytta över den hit till datorn. Det kan ta två dagar innan den hittar rätt i inkorgen.

Hemma har sittandet skett vid datorn. I morgon är det vikariat som gäller - det kan ta slut redan på torsdag, och det kan hålla på.... ingen vet. Men jag ska inte ha tre dagar i rad i så fall, som det blivit ett tag nu. Det krävs massor av planering och är väldigt intensivt. Blir ju trött...

Och så vill jag hinna med mina beställningar! Det droppar fortfarande in textbeställningar, en av dem från ett mycket oväntat håll (en sån beställning som jag får fjärilar i magen av, men jag har bestämt mig för att jag kan, så jag ställer inte ens frågan till mig själv.) I dag blev en beställning klar - jag läste upp den för maken efter att jag skickat iväg texten (brukar läsa och få kritik först) och blev lite skraj. Han tyckte att den var fjantig och banal - men bara i så många sekunder att jag hann se förskräckt ut. Sen kom hans vanliga kritik: Det var väl inte så dumt, det där!

Hans far, alltså min svärfar, ska ha varit väldigt njugg med beröm under sin tid som lärare. Gamla gubbar som hade honom som lärare på 30-talet, har berättat att höjden av beröm från magister Bokblad var: Serru!

Just det - någon kanske minns att jag fick en beställning på schlagertexter? Hur det gick? Jag tyckte själv att jag fick ihop det riktigt bra, men beställaren påstod att det inte gick att sjunga det till melodin han skickade med engelsk text. Larv! Klart att det gick. Men han gillade det väl inte... Sånt händer. Kanske var det inte banalt nog.

Här kommer resultatet! Och för den som tycker att jag ser precis likadan ut som på alla andra foton, kan jag meddela att det är jättestor skillnad på klippningen - och färgen. Frisyren i sig trivs jag med, men den måste vara klippt så att jag bara kan blänga på den i spegeln.

15 kommentarer:

Musikanta sa...

Jättefin frisyr som passar dig alldeles utmärkt! Snygg färg också. mamma och pappa ser nöjda ut i bakgrunden.
Tre dagars jobb i rad är lite väl mycket. Jag tyckte det räckte med två dagar när jag hade kören. En till planering och en till körövningen. Även om körrepetitionen inte var på så många timmar orkade jag inte med något särskilt efteråt.
Kul att det pinnar på med textbeställningar. Alltid bra när någon har beställt något - då blir det av...

Cicki sa...

Jättesnyggt. Jag hajade till först för du blev plötsligt väldigt lik min fd svärmor. Och det är ingen nackdel. Jag har inte sett henne sedan hon var så gammal som vi är nu och dessutom har jag alltid tyckt hon varit snygg. Vet inte varför jag fick den feelingen nu. Men du är nog lite annorlunda klippt och kammad än tidigare. Men som sagt, snyggt som attan.

Själv är jag just nu alldeles utan frisyr. Blev så missnöjd när jag klippte mig senast, i somras någon gång. Så nu har det fått växa fritt och jag funderar fortfarande på om jag ska ha det långt eller kort. Men jag säger som jag just nu säger om det mesta: Det tar jag ställning till när vi flyttat klart. :-)

Elisabet. sa...

Kanonsnyggt! Du är alltid fin i håret, men det här var nog det bästa, tycker jag ,-)

Annika sa...

Marianne, du är lika snygg som alltid.
DANG, BANG!! WOW!
Du är min förebild. SÅ otroligt snyggt på en sååååå snygg kvinna!!

Bloggblad sa...

Musikanta: Tack ska du ha! Det är frissan mitt emot din, över gatan, som jag prövade nu. Jag är så glad för att jag får fortsätta med två dagars jobb i veckan. Två entimmes lektioner onsd-torsd. Det räcker gott och väl!

I dag ramlade det in en beställning till... lite enklare än den jag fick i fredags.

Cicki: Tack ska du ha! Jag har ofta hört förr att jag är lik nån, det gör inget. För mig är långt hår ingen alternativ, jag ser gammal och hängig ut och rynkorna framträder mer och halsen mindre... så jag måste ha det kort för att stå ut med att se mig i spegeln när jag borstar tänderna.

Elisabet: Tack, jag tyckte själv att det var snyggt klippt och att slingorna blev bra. Frisyrval för dig är ju lite lättare med alla fina lockar!

Annika: Åh, vad du är gullig! Vi kan vara varandras fanclub! :)

Ökenråttan sa...

Toppen! Lyckliga du. Min frissa dog - och då gällde det att hitta en ny. Lilla Julia har hittills varit till belåtenhet. Hoppas hon står bi min tid ut!
Här har det varit elände med datorn. Den fick ett mindre vulkanutbrott av damm (!) och fläkten lät som ett tröskverk. Det var i mellandagarna och i går först fick jag hjälp med att öppna och dammsuga eländet. Ingen lätt sak. Nu ska jag köpa mer minne också, så att den blir snabbare. Tur att även jag har en datorgosse familjen. Hur skulle vi annars klara oss?

Bloggblad sa...

Ökenråttan: den frissan som jag hade väldigt länge, slutade vid 50års ålder för att ägna sig åt gården ich hästarna, men rökningen tog henne, så hon hann bara vara hemma ett halvår innan lungcancern slog till. Så tragiskt. Det är svårt att hitta en ny som förstår precis. Kruxet med den här är att hon passerat 70.... pigg och rask och vill inte sluta jobba. Men ändå.

Jag skulle nog inte kunna ha dator alls utan Pers hjälp. Det strular såååå ofta.

Nu ser jag fram emot ett årsmöte i på Söder framåt våren! Har du bokat in helgen?

Ökenråttan sa...

Nej, men nu gör jag det!

Fjärde året i Hjo sa...

Hemmavid skulle det inte fjäskas och skrytas. Inget beröm i onödan. Serru skulle ha passat bra som beröm även i min barndom. Så var det, och är, på bruksorterna.
Ha det gott!

Vonkis sa...

Förstår att du är nöjd med klippningen :-) Det är himla viktigt att det stämmer med frisören. Värst är de som inte lyssnar på hur en vill ha det utan ska göra som de vill. Mitt hår vill jag ha på mitt vis.

Blir ju så otroligt nyfiken på den där schlagertexten!!!

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Kul! Då ses vi!
Fjärde året i Hjo: Nu tycker jag att det går lite för långt med beröm - eleverna vill ha superlativer och klapp på huvudet för varje sak de skriver /gör, oavsett om det är bra eller ej. Bara att de ens har prövat, tycker de är värt lovord.

Vonkis: Jag fick en engelsk låt inspelad, och texten som sjöngs, fick jag separat för att göra en översättning (den fick vara fri). När jag inte ser noterna är det jättesvårt att avgöra tonlängd, på engelska finns det så många diftonger som går att sjunga på en not fast det låter som två. Jag kunde alltså bara sjunga min text ihop med den engelska och tyckte att det funkade utmärkt. Till och med det kräsna stora förlaget som jag gjort översättningar åt, går med att göra en lång ton till två kortare och v v om det behövs. Men se... näe. Den här karln kan tydligen inte noter och tyckte inte att det stämde.
Men - texten är fortfarande min eftersom det inte var en bokstavlig översättning, så när jag träffar nån som gör schlagerlåtar så - vem vet? Kanske det blir nåt.

Karln hade inte så stor koll - han höll på med minst sex låtar samtidigt, så den ena av texterna sa han inte funkade alls, när jag fick tillbaka den insjungen var bara några få rader kvar av mitt. Men när jag frågade kom det fram att han blandat ihop vad det var han gett mig från början.

Det har varit stora artiklar om honom i NT, han skriver tydligen filmmusik over there, och till nästa ESC har han gjort låten till ett av de baltiska länderna. Jag ligger kvar på hans maillista - han mailar ut till alla så fort han gjort nåt. Tänk - det kanske jag ska göra??? :) Näe, så gör bara karlar.... (men förstås inte alla)

Vonkis sa...

Skulle just säga Inte alla män...
Fast det låter fasligt manligt beteende det där.

Bloggblad sa...

Vonkis: SÅ är det med allt: inte alla... och jag har faktiskt hört kvinnor lovsjunga sin egen förträfflighet - men mycket mer ofta hör jag män berätta om vad de åstadkommit och hur mycket beröm de fått och vad de har betytt för än det ena än det andra. Utan uns av självironi.

Klimakteriehäxan sa...

Gör lite mer försök i schlagergenren vetja! Om det slår kan det löna sig på riktigt!

Bloggblad sa...

Klimakteriehäxan: Jag kan nog tänka mig att skriva för att tjäna pengar (det gör jag ju redan även om inflödet inte kommer i strida strömmar.) Men - den enda jag vet i den branschen är just den här karln, och han verkade inte gilla vad jag skrev. Alltså, han skickade insjungna låtar på engelska, utan noter, sen påstod han att mina stavelser inte stämde överens med sångernas... Kanske hade de för mycket innehåll? Jag fick höra en låt där han tog av mitt innehåll och skrev om det så att det inte var mycket kvar och tog bort all handling ...
Jag har väldigt svårt att skriva banalt medvetet, faktiskt. Och så har jag flera seriösa som ber om fler texter, jag hinner knappt med. Det måste ju rinna till lite ibland också.