Statcounter

lördag, februari 18, 2017

Nu är den här

Nu är den här:
Förkylningen. Vaknade i svinottan med halsont och hosta. Inget kul, men jag tänker inte klaga. Kanske om några dagar... Jag har varit frisk och kry sedan förra våren, och hållit igång rejält sista tiden, så när jag nu blev ledig tyckte väl kroppen att jag ska hålla mig i stillhet. Ganska skönt med en helt sysslolös dag i soffan. Det enda jag hoppas på är att hinna slumra till mellan hostattackerna.

Nu är den här:
Filmen som jag var statist i för ett halvår sedan. Jag blev bara bortklippt från en scen. I en annan syns jag i hela tre, eller om det var två och en halv sekund. Och vid två tillfällen. Flera statister som hade rest från Sthlm syntes inte alls eller bara bakifrån.
Storyn är inte bara sliskig, den är trasslig till tusen och redan tidigt förstår man att det kommer att sluta sååå lyckligt. Den heter Liebesreigen in Samlund och hela filmen (med supervackra bilder från både Sthlm och Söderköping) ligger på Youtube. Där kan man få den textad på tyska, vilket underlättade för mig. Tyskan som jag lärde mig för 50 år sen känns lite mossig när de pratar snabbt med moderna uttryck. Hör illa gör jag också. (Konstigt! När jag prövade länken härifrån i iPaden, blev bilden oskarp och det fanns ingen undertext, när jag googlade i iPhonen blev det knivskarp bild och undertext...)
Den som vill se min enorma skådespelarprestation (hoppas att självironin går fram) får vänta en timme eller scrolla fram till ca 62 minuter. En god vän fotade av min stund i rampljuset och den bilden finns här - mycket mer än så var jag inte med på, en sekund bakifrån också förstås... :)
Nu är den här:
Våren. I alla fall kändes det så när jag gick ut med soporna och tog mig en slurk frisk luft. För sju år sen såg jag på facebook att jag sjönk ner så djupt i snön att jag trodde att jag skulle bli fast där tills den smälte bort.

13 kommentarer:

Ingrid sa...

Hejsan och tack för din kommentar hos mig angående OT och Melodifestivalen.
Vilken trevlig blogg du har här! Jag ska nog ta och botanisera lite bland dina inlägg.
Jag scrollade fram 62 min, men är ändå lite osäker på din roll i filmen, men förstår att det måste ha varit väldigt roligt att få vara med och spela in den.
Ha en skön kväll!
Ingrid på Gotlands

Bloggblad sa...

Hej
Tack för besöket! Jag tror inte att vi har setts, möjligen har vi gemensamma bloggvänner.
Jag var statist, sitter till vänster i bild, bakom en av huvudpersonerna i bokhandeln, i en turkos sjal. Jag gör inget, sitter bara och lyssnar och koncentrerar mig på att inte glo in i kameran. Två-tre sekunder. Men eftersom vi inte setts, känner du nog inte igen mig. Det var himla kul att se hur allt gick till, och mot slutet av dagen minglade vi lite mer med skådisarna och tog selfies med dem.

F.ö. är min blogg ganska torr och tråkig nuförtiden, när jag började för 12 år sen var jag anonym första året och tog ut svängarna lite mer. Då var den mer underhållande.

Klimakteriehäxan sa...

Haha, den filmen sålde du inte in särskilt bra, så jag tror att jag nöjer mig med stillbilden ...

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag kan ju lika gärna vara ärlig eftersom jag inte får någon provision. För mig var det roligast att se miljöbilderna - och liiiite nyfiken var jag eftersom vi bara förstod vad som hände i bokhandeln. Jag satt bredvid den svenske skådisen som spelade älskare till huvudpersonens pappa, han berättade lite löst också medan vi väntade.
Du har sett hela min insats med den stillbilden, för det var den som var i bild i 2,5 sekunder.

Äventyret framtiden sa...

Men du är ju med på bild och i film i alla fall och världskändis eller Europakändis! Snygg är du också i din insats, låt så vara 2,5 sek.

Jag kom ju inte ens i sändning med mina karelska piroger i Allt för Sverige. Mig klippte dom bort, trots att jag filmades i två timmar.

Hoppas du blir av med förkylningen snabba ryck!

Bloggblad sa...

Pettas: Tack snälla! Ja, när du säger det så minns jag ju hur besviken jag var att dina piroger och du blev bortklippta. Det är ju på gränsen till oförskämt när du blivit ombedd och la så mycket tid och energi. Jag skulle ju bara vara en i mängden och råkade sätta mig på rätt plats...

Jag har torrhostat nu så att jag är riktigt less på't. Har tagit en slurk cocillana till natten så att jag kan få sova lite.

Annika sa...

Ja, Marianne. SNYGG är du!
Minsann!
Kan ingen tyska alls.
MEN roligt, roligt att du var med!!
Krya på dig nu!

Bloggblad sa...

Annika: tack snälla! Och jag är faktiskt lite bättre idag - hoppas på ännu bättre i morgon då jag ska iväg och showa med mormors mormor.

Vonkis sa...

Tycker att du gjorde en strålande insats där i bokhandeln :-)

Elisabet. sa...

Har dom hört av sig angående Oscarsgalan ,-)

Det här är ju bara början förstår du. Lycka till!

(Obs. Nu måste jag vara tydlig att detta skrevs med ett leende).

Bloggblad sa...

Vonkis: Javisst, man kan knappt se att jag hela tiden var ytterst medveten om att kameran var riktad åt mitt håll... hela filmen lyfte ju av den scenen!

Elisabet: De har ju slut på biljetter... inte ens Rolf Lassgård får ju sitta med bland de nominerade. Men nästa år håller de nog en plats åt mig!

Ullrika sa...

Å nu är jag här! Den förlorade kommentarsskribenten... Jag har inte kommenterat på flera år känns det som! Förlåt!!

Bloggblad sa...

Ullrika: Du är välkommen när du än kommer. Jag är ju inte precis den flitigaste - även om jag kikar in och läser då och då.