Statcounter

lördag, juni 10, 2017

Senkommet reportage från Musikfestivalen i Västerås

Nu har det gått en dryg vecka sedan den stora Musikfestivalen i Västerås gick av stapeln. Jag utlovade ett reportage och här kommer det.

Det makalöst stora tältet för 2000 personer var helt fyllt redan när vi kom dit efter att ha käkat kinamat tillsammans med Voices of June, alltså gruppen som skulle framföra Lindas och mitt tävlingsbidrag.
Men maken och jag hade VIP-platser på andra raden som var bokade för oss. Inget problem att få plats.

 Ettan hette: Så ett frö - sjöngs av upphovskvinnans syster. Den kom trea.
 Tvåan, Varken död eller liv, skriven och framförd av Johan Drejare. Hamnade bland de sista.
 Trean, Vi är, också den framförd av upphovskvinnan. Den hamnade näst sist.
 Bidrag nr 4, Det kunde varit jag, framförd av kompositören. Den hamnade sist.
 Bidrag nr 5 Syskonen Östling (från Söderköping) framför sin pappas Tänk om. De kom tvåa.
Nr 6, Vi är ett med allt som lever, med text av mig och musik av Linda Sandström, längst till höger. Den kom fyra och kan avslyssnas på Youtube: Vi är ett med allt som lever
 Voices of June får två bilder eftersom jag är partisk... Toppen av dem att ta ledigt en fredag och åka till Västerås för att tävla. De sjöng såååå bra och allt fungerade perfekt. Jag var ganska så känsloinkontinent i ögonen...
 Bidrag nr 7 Mina hjärtslag, framförd av upphovmannen.
 Bidrag 8, Då vet jag vad himlen är, sjungen av kompositören.

 Bidrag 9, Sprid ljus omkring dig, sjungen av orkesterns "stuntsångerska" till ackompanjemang av tonsättaren vid synthen.
 Bidrag nr 10, som också vann: Vi har ett uppdrag, med flickkören Uppdraget. Mycket stiligt framfört med koreografi och stämsång.
För den som är mycket intresserad finns en länk här till hela startfältet med namn på alla.

Vi var ganska många som hade synpunkter på att ta in två barngrupper - jag tycker inte om när barn tävlar, någon måste ju förlora och det kan vara nog så jobbigt som vuxen, ännu värre som barn. Men vi som varit med ett tag fattar ju att bara ett bidrag kan vinna. Linda och jag var nöjda med en fjärdeplats i det väldigt starka startfältet. Alla låtar var bra, helt klart.

Det var vansinnigt roligt att vi kom så långt som till final, kvällen var en stor upplevelse. Jag njöt hejdlöst av alltihop.

Nu tar jag ledigt från bloggen ett tag (gör jag ganska ofta) och reser bort några dagar. Maken tar hand om hus och hem och båt och stuga under tiden...

5 kommentarer:

Vonkis sa...

Du vet var jag tycker att ni skulle ha slutat. Men Svenska kyrkans hjälparbete i Afrika mot svältkatastrofen fick några kronor i alla fall :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: Tack! Vi är några till, ganska partiska, som också tycker det. Men du kan få höra favoriten igen i Söderköping, med Linda och "min" vokalensemble den 6 juli i S:t L på sommarkvällskonsert. Kl 19. Välkommen då!

Musikanta sa...

Jag tycker att det var helt fantastiskt att ni kom så högt upp med så många deltagande sånger. Det måste ha varit väldigt spännande i alla fall. Ska förhoppningsvis komma den 6 juli i Sankt Laurentii.

Vonkis sa...

6 juli, det är ju precis innan jag ska till Rättvik så det borde jag kunna ordna!

Klimakteriehäxan sa...

Nästa gång vinner du!