Statcounter

onsdag, juni 03, 2020

Onsdagskväll


P.s. lite efteråt... mitt kontrollbehov, eller vad det är, klarade inte att allt låg huller om buller....

Men titta! Plötsligt kan jag göra inlägg med bilder från iPaden! Det har inte alls funkat förut. Jag verkar inte kunna styra var text och bild hamnar, men ... vem bryr sig om layout? (Jag!)

Varje år dyker det upp nåt nytt i ”trädgården” runt stugan... i år mängder av akleja! 
Nu är det för kallt för att vara ute, för tidigt att gå och lägga sig och här i stugan finns inte så mycket att göra. Det är ljust ute, men fönstren är små och grönskan tät utanför, så här inne lyser några stearinljus och två paddor. 

När vi flyttade in här, fanns ett par skrangliga sängar. De tvättades och fick nya tjocka madrasser. Men... ack så nedlegna de var! Maken fick mest ont i ryggen och fick ärva en säng av dottern som flyttade.  Jag gillar mjuka sängar, men ryggen fick nog. 
Efter ett tips om lösa ribbor, ja ihopfästa med band, förstås, inhandlades detta på Jysk. 
Nu har jag provlegat och ...nästan lite hårt...


Den konstiga ormen under sängen, är en dammsugare. Med solenergi och en himla massa kopplingar och grejer kan jag dammsuga bort alla locknät och döda insekter innan jag lägger mig. 

Som om inte det vilda vore nog, har jag anlagt en rabatt. Precis som jag lovat att INTE göra. Vi ska inte ha en massa extra jobb här. 
3 kommentarer:

Bektesh Jehona Sjostrom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Vonkis sa...

Aklejor som är så fina. Jag hade några i en hink på balkongen förra året men de överlevde inte vintern.

Vad har du för blommor i den förbjudna rabatten?

Anonym sa...

Vonkis: Det är rosenskära i mittenlinjen, några solrosor i bakre ledet (petade ner frön från fågelmaten, faktiskt!) och längst fram pyttesmå lavendelplantor som jag dragit upp från frön. Det har jag aldrig prövat, det var lite pyssel, för de skulle stå i kylen i två veckor, sen har jag omskolat två gånger - men ganska många plantor verkar ta sig. Jag har reserver på hemma-altanen av allt, om det skulle gå åt skogen...

Bloggblad, som tydligen inte var inloggad...