Statcounter

fredag, augusti 14, 2020

Mattips från gula huset i Halland

För andra gången har jag prövat ett mattips från Elisabet i Halland
Det här är väl egentligen inte något nytt, jag gjorde fyllda paprikor för många år sedan, men det receptet har fallit i glömska. Nu blev det sex halvor med köttfärs, fräst med vitlök, curry och en del kryddor från den egna odlingen, en burk bönor, canellini, tror jag det stod på burken jag hittade. Och så västerbottenost uppepå. Det var SÅÅÅÅ gott! 

Här är de på väg in i ugnen - sen hanns ingen fotografering med, vi var vrålhungriga efter ett dygn i stugan. Nåja, vi åt väl nåt där också... men var uppe och åt frukost lite tidigare än vanligt. Sonen, som numera tycker att 7.30 är en normal tid att skicka sms när han är på väg till jobbet, ville bara meddela att han inte kommer på söndag, för då har han tvättstugan... Låter väldigt präktigt, tycker mamman. Som gärna hade sovit två timmar till... 

Så varmt och skönt idag. Jag frös inte nånstans när jag traskade iväg till badet. Några gånger kom snälla moln och gjorde promenaden liiiite svalare. Men ack, så ljuvligt att hoppa direkt i spa't efter sex kilometer. 

Saknar jag skolstart? Läser på facebook hur "gamla" kollegor börjat jobba. Inte en enda minut saknar jag skolan. Däremot börjar jag sakna det vanliga sammanhanget med körkompisar och andra vänner. 

3 kommentarer:

Vonkis sa...

Hm, fyllda paprikor skulle man kanske testa på. Behöver förnya mig på matfronten. Det där med att väckas av sms, det är verkligen ingen höjdare. Och för information om tvätt. Huvva.

Bloggblad sa...

Vonkis: kom ihåg att förvälla paprikorna en stund först, när jag gjorde det här förr i tiden, förvällde jag inte, och då tar det förskräckligt lång tid att få dem mjuka i ugnen. Det gick väldigt snabbt att fixa ihop det här.

Jag brukar ha en inställning på mobilen så att den tystar allt fram till dess väckningen går, men den hade jag inte på. Själv sover han länge när han är ledig och vill inte ha några samtal före kl 11...

Musikanta sa...

Det ser jättegott ut - jag blir hungrig bara jag ser allt det goda. Tillbaka till skolan har jag inte längtat en enda dag. Inte till något annat jobb heller. Livet som pensionär är underbart.