Statcounter

tisdag, september 22, 2020

Ut på turné

Nu har jag plockat fram allt, förberett mig och laddat. Läst på, kollat att allt tekniskt funkar med bildspel och musik. Hängt fram kläder... I morgon ska jag till en liten by i sydöstra Östergötland, kanske på gränsen till Småland t.o.m? Två föreställning med 30 personer i publiken varje gång. Alltid lite pirrigt, och extra nu när jag nästan rostat ihop med de gamla jeansen och den fläckiga urtvättade tröjan. 

Det ska bli jätteroligt, men som grädde på moset ska vi sen (min butler/tekniker/chaufför/make är med) åka tvärs över länet till ett ännu mindre ställe och fiska kräftor. Synd att två så roliga grejer råkar sammanfalla, men tack vare chauffören ska det funka. När jag dagen efter sitter på sammanträde där i skogen (nåja, i ett hus) och förhoppningsvis en hel klan med kräftor ligger i min medhavda hink, tänkte jag skicka ut min alltiallo att plocka svamp i de stora småländska skogarna, men ... det har han inte alls tänkt sig. Han tänker leta upp en skön soffa och nyhetsknarka och läsa en deckare. Men - en sak i taget. Nu och här gäller tidigt sänggående! 

3 kommentarer:

Vonkis sa...

Kul med både föreställningar och kräftfiske. Har din butler/tekniker/chaufför/make bestämt sig för hur han ska sysselsätta sig under mötet imorgon?

Musikanta sa...

Jag var riktigt ledsen över att jag inte kunde följa med. Det hade varit roligt att komma ut lite. Men man får ju bara gilla läget och det var skönt att det löste sig för dig med kompet. Kent är fortfarande inte bra men han klarar att köra kortare snuttar som till Söderköping som väl är.

Bloggblad sa...

Vonkis: Ja, det var jätteroligt! Du kan se en hel drös med foton på facebook. Jag är så himla glad att allt funkade - men jag hade gärna haft begivenheterna utspridda lite mer i tiden.
"Han som ja delar möbblera mä" vilade sig... efter att först ha hjälpt till med alla burar och annat efter kräftfisket. Jag tyckte att han var värd ryggläge... det blev inte många timmars sömn för någon av oss och han hade kört bil jättelångt.

Musikanta: Du hade gillat det! Så många glada härliga pensionärer - men ditt pianospel var med och jag presenterade dig och Per höll upp "burken" med högtalaren. Det funkade jättebra. De var med och sjöng och båda grupperna visste hur man är publik!