Statcounter

tisdag, maj 11, 2021

Andra sommardagen

 Igår var jag ute i trädgården utan jacka ffg i år. Det var välkommet med värmen! Idag har vi jobbat som sjutton vid stugan. Jag har fixat och grejat inne och eldat hela dagen för att få bort den råa vinterkänslan och så har jag sått. Mycket gratis gymnastik blir det! 

Maken har jobbat vidare med Projektet. Nu är i alla fall de jobbigaste delarna på plats (taket var en hiskelig och vådlig historia, bara att fästa spetsarna i luften ...) Dörrarna och ett av sju fönster är på plats, hemma i garaget ligger en massa lister och foder och väntar. Mycket kvar att måla, men fint blir det! 

När det är klart blir det ett bildreportage på facebook. Inte än, för jag anar att det skulle droppa in en massa ”goda” råd och kommentarer som byggherren och hans hantlangare (=jag) inte vill ha. 

Att blogga från iPaden är himla svårt. Bilderna hoppar och far och jag får ingen överblick - ser bara en bild, misstänker att det kom dubbelt. Rätt som det är ser jag inte texten heller. 

9 kommentarer:

em sa...

Låter inte som ni har några problem med att fylla fritiden. Det ser ut att bli jättefint!
Här regnar det mest, så även om det är varmare har jag frusit mer än vanligt den senaste veckan.
Margaretha

Bloggblad sa...

em
Roligt att du hittat hit igen! Jag brukar alltid hitta på nya projekt hela tiden, men här var jag ju tvungen att få med maken på det.

Det har varit svinkallt i ett par veckor och regnat ordentligt, så det var extra välkommet med värme. Lusten kommer tillbaka då. Vi blev en vecka försenade med bygget pga regnet, men vad gör väl det? Vi är pensionärer i isolering...

Elisabet. sa...

Aha ..., ett lusthus! Så fint! Det avlånga huset till höger på bild 1, är det stugan där ni huserar? Men finns det bara ett fönster eller är övriga dolda? Så underbart vacker omgivning!

Bloggblad sa...

Ja, det är baksidan på stugan. Fast vi går bara in igenom den dörren, den på framsidan kan bara öppnas och låsas inifrån, med hasp.
Ett fönster på varje sida, de andra är lite större än det här mot norr. Det kommer nog fler bilder!
Här är vårt paradis. Som en glänta mitt i skogen, sååå tyst. Massor av fåglar och andra djur. Jag blir totalt avkopplad från allt när vi kommer hit. Fast... jag kollar en del på facebook och bloggar. Ingen tv och bara ett par 12-voltslampor.

Vonkis sa...

Ja du, de där goda råden brukar väldigt sällan vara särskilt goda.
Det blir väldigt fint med lusthuset, visst är det tillräckligt stort för en taklagsfest? 🙂

Bloggblad sa...

Vonkis: Det ska bli fest sen! Vi hade hoppats på veckan före midsommar, men öppet hus och egen medhavd matsäck (finns inte plats för en massa mat i kylen) Vi tänkte sprida ut det över några dagar, du är så välkommen. Kanske måste vi skjuta lite på det eftersom det regnat och varit kallt så länge att vi missat två veckors jobb.
Jag hör av mig! Vi sitter inte därinne än och firar, golvet måste oljas in. Men jag har suttit på den provisoriska trappen utanför och känt efter...

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det ljuvligt att kunna vistas utomhus lite lättklädd igen!

Musikanta sa...

Vilket jobb ni har lagt ner! Kul med ett litet lusthus också. Det har ju varit några underbara dagar nu men idag kändes det kallare när jag var ute och gick. Men allt är så fantastiskt vackert nu så vädret spelar inte så stor roll. :-)

Bloggblad sa...

Ja, det kommer att bli fint. Men det går inte att måla i regn och inte heller att bygga trapp och sätta in fönster. Vi lär bli ett par veckor försenade.
Per målar en hel del i garaget så länge, lister och karmar.