Statcounter

lördag, maj 15, 2021

Regnig lördag

Regn, regn, regn i sikte. Sommaren blev visst väldigt kort i år. Fyra dagar. Ännu när jag ett hopp om att den ska återkomma och röjer käckt undan allt som samlats under året i klädkammare och tvättstuga. I klädkammaren är det mest damm som tillkommit. Vem behöver nya kläder för att bara gå hemma och skrota? Dessutom hann jag inte använda de nya jag köpte strax före pandemin. Så några behöver jag inte efter den heller. 

Däremot behöver jag nya vandringsskor och nya stavar. Mina rejäla skor har inte klarat alla mil jag utsatt dem för, nu har jag hittat ett par gamla, men fötterna och ryggen känner direkt att de är av en enklare sort. Kräsna tassar... 

Regnandet gör att vi håller oss i stan. Maken målar lister och kanter för glatta livet i garaget medan det är ljust och jag passar alltså på att fixa undan för glatta livet OM det nu kommer mer sommar. Jag saknar de häckande fåglarna vid stugan, vill ju vara med ... 

Vem har lärt min mobil att börja säga god förmiddag och god eftermiddag varje gång jag öppnar den? Inte jag. Den lever liksom sitt eget liv.
6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jaha. Där tog det slut. IPaden tillät mig inte att fortsätta, texten bara försvinner. Och inte ser jag vilka bilder som kom med, inte heller kan jag skriva bildtext eller flytta om dem. Någon som har samma problem med blogger i iPaden?

Vonkis sa...

Bloggar bara från min bärbara dator. Har bloggat någon gång från mobilen men det är helt hopplöst.

Kanske får vi ta och koordinera en soldans. Om vi bestämmer en tid och så är vi några som soldansar på olika platser i landet, då kanske solskenet kommer tillbaka.

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag tar mig en dans vid 12-snåret i morgon! Kanske blir det en bild också?
Jag vet ju att jag inte bör gnälla, jag har mat, tak över huvudet, pensionen kommer regelbundet, jag är frisk och har det bra. MEN - det tär på mitt humör med både isolering och regn och trista nyheter om att vi inte alls kan slappna av och vara som vanligt även när smittan går ner... för den KAN komma tillbaka.

Vonkis sa...

Bloggblad
Klockan är ställd på 12! Dock vågar jag inte ens halvlova någon bild, tror jag ska bespara er sånt.

Så här tänker jag. Om bara den som har det absolut värst av alla får gnälla, då får bara en enda människa i hela världen göra det, och den är det något så fruktansvärt överjäkligt synd om. Under det här året har det hänt några gånger att folk sagt till mig att "Jag ska ju inte klaga, jag har ju inte behövt isolera mig som dig". Men det här året har varit otroligt jobbigt för de allra flesta av oss. Vänner, kollegor, bekanta och vem som nu vill får faktiskt säga det till mig. Däremot kanske man inte ska beklaga sig över hur otroligt jobbigt det varit att vara hemma från jobbet i en vecka med halsont, det kan jag tycka är respektlöst. Men att det varit jobbigt att inte kunna träffa folk, kramas, gå på evenemang, sjunga i kör och allt vad det kan vara, det måste vi kunna prata med varandra om. Och så ovissheten på det inför hur vi kan behöva förhålla oss till viruset framöver. Det är jobbigt och tärande.

Jag har så sett fram mot den här långhelgen, fyra dagar med jobb (och pauser 😉 ) på lotten. Men så blir vädret så här rövigt med regn, halvkallt och mulet. Om vi inte kommer ut idag blev fyra dagar till en och en halv... Ni som dessutom har bygget att fixa med för att kunna umgås med fler människor på ett säkert sätt. Jäkla väder!

Ursäkta ett väldigt långt svar 😂

mossfolk sa...

Idag skiner ju solen. Ser fram emot bild på soldansen!
Jag bloggar oftast från datorn, men ibland från ipaden. Tycker att det går hyfsat smidigt sedan bloggar gjordes om (det är det enda jag tycker är bra med nya blogger).

För övrigt köper jag ytterst sällan nya kläder. Vi kan ju låtsas att det beror på att jag är så miljömedveten, men huvudanledningen är nog att jag tycker att det är himlans trist med den sortens shopping. Flera av mina plagg är femton-tjugo år gamla. Skor slits ju på ett annat sätt och behöver förstås förnyas oftare. Barnen är det däremot betydligt roligare att handla till (fast lillebror har nästan enbart ärvda kläder).

Bloggblad sa...

Vonkis: Nej, jag vet att du tål att höra gnäll - men det är så många andra i omgivningen som mår dåligt, vänner med cancer, vänner som legat inlagda för covid, har postcovid...
Men väderbesvikelse och karantänbesvikelse... det har vi väl alla?

mossfolk: Jag har ju i väldigt många år varit ganska så klädmedveten, följer inte modet slaviskt och bryr mig inte om märkeskläder, men det måste sitta bra och matcha ... det är jag rätt petig med när jag ska längre bort än till mataffären. Numera hasar jag mest i slitna jeans, raggsockor och uttjänta tröjor.

Att svara på kommenterar är hopplöst från de mindre apparaterna, jag måste ha alla fingrar och rejäla tangenter.
Soldansen finns nu på bild!