Statcounter

onsdag, juli 07, 2021

Tack till google lens!

Jag lär mig varje dag någon ny blomma genom att fota med google lens och få svar direkt. Ibland kommer det flera liknande, då får jag välja eller fota ur annan vinkel. Minnet är skralt, men det går att göra om så länge blomman är vid liv. 

Här får jag presentera Rödmalva som fanns i en fröblandning jag köpte. Hoppas att den fröar av sig som de andra malvorna. Den här färgen gillar jag! 

Hoppas nu att ingen påstår att den heter något annat när jag är då glad över att ha hittat ett namn på den. 


10 kommentarer:

Vonkis sa...

Hmm, google lens, den skulle jag kanske testa på det jag tror är ogräs i rabatten?

Bloggblad sa...

Vonkis: gör så - men du kanske behöver rycka upp och lägga mot vit bakgrund? Ibland kan den fokusera på fel del.

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Klimakteriehäxan sa...

Jättefin blomma! Måste nog ladda ner Google lens. Verkar praktiskt.

Bloggblad sa...

K-häxan: Du har den nog som en liten fyrkantig färgglad symbol när du öppna google. Längst till höger i rutan där du ska söka.

mossfolk sa...

Jag började använda det efter din kommentar hos Elisabet och kan fortfarande inte begripa hur jag så totalt hade kunnat missa detta fantastiska hjälpmedel.
Tack för tipset!

Bloggblad sa...

mossfolk: jag fick tipset av någon, hade aldrig funderat på vad den färgglada fyrkanten var för något. Det är toppen! Många fjärilar, insekter och växter har jag lärt mig. Kanske borde jag pröva det på människor när jag glömt deras namn? 😉

Musikanta sa...

Jag har varit dålig på att läsa bloggar på sistone. Nu har jag i alla fall läst alla inläggen sedan någon gång i juni. Fantastiskt hur fint ni har fått det ute i Kruktorpet och skönt att kunna sitta inomhus i lusthuset på kvällen och slippa myggen.
Det måste ha varit där som jag blev avfirad som kantor. En dag i juni med strålande sol så vi satt ute hela tiden. En dag som jag minns mest som ett stort och mycket varmt välkomnande av Erik Gruvebäck som efterträdde mig som kantor. Han var ju kille och ung och vacker. Jag fick inte ens spela en psalm på synten...

Klimakteriehäxan sa...

Måste ladda ner den där appen. Trots att jag är rätt bra på att känna igen blommor alldeles på egen hand ...

Bloggblad sa...

Musikanta: Om det är 25 år sen (vilket det borde kunna vara) så var det Asta som hyrde torpet då och hade diverse träffar där.
Jag förstår precis hur du menar - vad är en kvinnlig pensionär mot en ung lovande vacker man?

K-häxan: Jag kunde inte många arter när vi kom dit för fem år sedan, men tack vare google lens har jag lärt mig många. Förut slog jag upp i floran, men var sällan säker på att jag hittat rätt (boken är gammal och färger lite märkliga) och så glömde jag snabbt. Nu klickar jag bara med "lens" och blir påmind.
I dag på min promenad, lärde jag mig druvfläder, vet aldrig att jag sett den förr.