Statcounter

tisdag, november 23, 2021

svart vecka

Jag har aldrig brytt mig om "black friday", känns mer som ett desperat försök av köpmän att få oss att slösa våra pengar på sånt vi inte behöver. Men jag tog vägen genom en av stadens gallerior på väg från mammografi till bilen, och såg jag vad jag inte sett förr: överallt svarta ballonger som ska göra oss köpglada ... svarta fredagen har utökats till "svarta veckan". Ärligt talat, blir någon köpsugen av svarta ballonger??? Den påkostade granen av plast, satt det väldigt många ugglor i bland alla guldkulor. 

                                               


Som synes verkar inte många känna sig manade strax före lunch, några dagar före avlöning. Flera av butikerna i Lindens köpparadis har slagit igen - som överallt. Jag läste i tidningen häromdagen att flera av de stora galleriorna ska byggas om till kontorslokaler. 

I alla fall så är jag nu både mammograferad och vaccinerad. Två evenemang på samma dag... 

 

9 kommentarer:

em sa...

Bra att kunna stöka undan sådant som måste göras, vid samma tillfälle.
Den svarta veckan har jag aldrig brytt mig om, har varken behov eller pengar.
Svarta ballonger får mig att minnas en kompis i Los Angered, som extraknäckte på en firma som dekorerade julgranar. Hon berättade om en kund som ville ha en svart gran, så där stod hon och sprejade svart färg på en färsk gran.
Margaretha

em sa...

Los Angered är en ny variant, som bara min stavningskontroll vet var den ligger.

Musikanta sa...

Jag tycker det ser hemskt ut! Och varför sätter man ugglor ibland alla guldkulor? Det är minsann så svart ute ändå utan att man behöver en extra svart vecka. Men det är väl ett försök att sprida ut julklappshandeln något. Det här med julklappar har jag för övrigt aldrig förstått. Inte sen barnen var små i alla fall.

mossfolk sa...

Jag tycker ändå att det är en rätt passande färg. Det är dystert med all överkonsumtion och svart beskriver det hela fint ;)

Perfekt att få två sådana där trista, men nödvändiga, saker fixade samtidigt.

Bloggblad sa...

em: det finns så mycket konstigt i världen ... som att börja med advent flera veckor i förväg. Jag såg t.o.m. julpynt i några fönster redan i början av november.

Los Angered ... låter som ett spännande ställe :)

Musikanta: De små ugglorna var det enda söta ... jag funderade på vem som betalar alla de där kulorna och ugglorna - det kanske inte är konstigt att allt är billigare på nätet...

mossfolk: Ja, så kan man ju se det! En svart fläck i vintermörkret...

Klimakteriehäxan sa...

Svarta ballonger????Nää!

Bloggblad sa...

K-häxan: Vid varje ingång till de olika butikerna! De här är nog av lite högre kvalitet än ballong. Av förklarliga skäl kunde jag inte känna efter vad det var för material :)

Annika sa...

Sverige har tagit Black Friday to the next level ...
SÅ der det inte ut här den dagen, det kan jag lova dig.
Ser ganska hemskt ut. Ugglor däremot, SÖTA :-)

Vonkis sa...

Två flugor på smällen som man säger.

Black week... Fy vale för alla miljarders miljarder sms och mejl jag fått med erbjudanden. Och då är det under tio företag jag får meddelande från men när alla skickar flera meddelanden om dagen, ja då blir jag tokig(are).