Statcounter

söndag, januari 02, 2022

Andra dagen på nya året

Det kommer upp roliga minnen varje dag på facebook. Det här kollegieblocket hittade jag för några år sedan vid utröjning av klädkammaren. Det skrevs när jag var 15 år och hade stenkoll på Tio i Topp, men tydligen inte stenkoll på stavning. Å andra sidan började vi med engelska först i årskurs 5. Jag ler också åt mina felhörningar: ”Bary last day” ”Delicated follower of fashion”.

Men - vem TG var, det minns jag tydligt! Åh, vad kär jag var. För att få slut på den kärleken skickades jag till Österrike på språkresa sommaren efter, och mammas knep lyckades med hjälp av tyrolaren Günter ... Tur var väl det. Mamma såg något i TG som inte var bra, och hon såg rätt: missbruk, misshandel, fängelse och för tidig död blev det för hans del. 

 

12 kommentarer:

Maggan sa...

Åh så kul att läsa! Känner igen mig totalt. Satt också och lyssnade och skrev listor. Och kär var jag för jämnan!

Bloggblad sa...

Maggan: ja, jag lärde mig av andra kompisar att det var så man skulle göra ... prövade olika handstilar - just här var det raka, ibland lutade bokstäverna bakåt, men det blev framåtlutning som stannade kvar.

Pappa, som inte brydde sig om att lära sig alla nya killars namn, suckade bara att ”kärleken är evig, men föremålen växlar”.

Vonkis sa...

Tack och lov för din mamma, och för Günter 🙂

Bloggblad sa...

Vonkis: Ja, mammor har ofta rätt... eller hur? :)

Vonkis sa...

Bloggblad
Oftare än man (jag) vill erkänna :-)

Klimakteriehäxan sa...

Hittade också en gammal dagbok tidigare i år. Blev lite generad ...

Monica sa...

Usch, får nästan rysningar. Först tänkte jag att du hade en för sträng mamma men fel, var klok och tänk att hon såg och vem vet vad hon räddade dig ifrån. Och tur att tyrolaren stannade hos sig kanske men roligt under tiden:-)

Bloggblad sa...

Monica: Min mamma var för mig ganska skrämmande ibland. Hon såg rakt igenom folk. Det hände mer än en gång att hon varnade mig för någon där hon "sett" nåt... jag viftade bort, men - fick ge mig när jag märkte att jag blev lurad eller sviken.

Tyrolaren, ja... han tyckte nog att jag var en svikare som inte ville pendla till Innsbruck som 16-åring.

Musikanta sa...

Mammor kan ha rätt ibland. Bra att de skickade iväg dig.

Musikanta sa...

PS. Bra att du tog bort kommentarcensuren. Då kan man ju se om inlägget har kommit med. Jag skrev alltså svar på alla inlägg i december utom två.
Ha det gott!

Annika sa...

När du skrev den listan var jag två månader!! HIHI!!
Vilken vacker handstil!! Så fin!
Vad roligt att hitta den listan, det måste ha virt lite som en tidsresa för dig.
Klok mamma du hade, hon såg hon!!
:-)

Tony sa...

Kul att se din lista. Som 10-åring 1966 fick jag en rullbandspelare i julklapp på den spelade jag in hela sändningen av en årskavalkad av 1966-års hitlåtar presenterade av den tiden programledare av Tio i Topp. Hittade rullbandet för ett antal år sedan igen. … ”och sedan kom Hep Stars tillbaka igen med Sunny Girl på förstaplatsen” hörde jag Kjell Alinge? säga.