Statcounter

onsdag, april 20, 2022

Sång, sång, sång ...

Att jag är hängiven körsångare kan inte någon av mina trogna läsare ha missat. Den här bilden tog Musikantas  man Kent på påskdagen när vi sjöng i den största kyrkan i församlingen - men som alltid har det minsta besökarantalet. Den ligger 3 mil från tätorten, ute vid kusten. Bra akustik och inga skymmande pelare. En rejäl Tegnérlada med andra ord. 

Vi är inte många i vokalensemblen heller, här sjunger trumpetaren basstämman, när han spelade trumpet, hoppade flöjtisten in som bas. En sopran fattas på bilden och ytterligare en alt började i går kväll. Nu hoppas vi på några fler män. Den här bilden togs förra gången vi sjöng, den 27 mars. Samma kyrka men utan inhoppare. Det är vår körledare som står mellan männen. Fotot togs av den yngre tjejens för min okände pojkvän. Det är vår officiella bild som ligger på församlingens hemsida. 


5 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Härligt! Att sjunga i kör är jätteroligt! Säger jag som inte har gjort det på många år men som har gjort det och med stor glädje. Det fåniga för min del var att jag inte ville vara borta från barn och make under söndagarna, de enda dagar jag hade ledigt, men oftast de dagar då kören skulle uppträda.
Så jag valde bort körsången, men sjöng i bageriet istället. Fast det är inte samma sak men akustiken var det inget som helst fel på.

Att få vara med om detta i en kyrka som är 3 mil utanför tätorten i närheten av havet, måste vara magnifikt. Tack Marianne!

Bloggblad sa...

Karin: Jag förstår dig! Jag var med i en annan kör tidigare, men där hade vi ofta konsert två dagar i rad, några gånger per termin. Övning från kl 15 både lördag och söndag och sen konsert kl 18... Det klarade jag inte av när jag jobbade heltid och hade två tonåringar.

Att bara sjunga en gång i månaden som med kyrkokören var ok. Ingen lång övning, inte stå upp i en timme... Nu när jag är pensionär blir det två söndagar i månaden med två körer, men nu har jag tid.

Det är en så maffig kyrka där ute, toppenfin akustik, men det kommer så otroligt få oftast. Det är ju med åhörare som den där extra nerven/energin kommer.

I kyrkan i stan kommer fler, även om det inte är så många ändå, och då är det roligare. Vi är många fler i den kyrkokören.

Annika sa...

Härligt att ni är igång igen!
Vilken glädje.
Ja hoppas några fler män anmäler sig.
Trevlig helg!

Bloggblad sa...

Annika: Jag är verkligen jätteglad över att livet fortsätter som vanligt med körer och annat trevligt. Men samtidigt ligger det ju en skugga från öster över tillvaron ...
trevlig helg till dig med. Min har börjat bra med långpromenad och städning - nu ska jag åka ner till "city" och få min fjärde spruta.

Musikanta sa...

Det var jättefin sång som jag verkligen njöt av. Och det är inte så ofta jag gör det av den övriga lokala kyrkokörsången...