Statcounter

lördag, maj 28, 2022

Inte som på påsen

 Första plantan, av de aklejor jag sådde förra våren, har börjat blomma. Enligt fröpåsen skulle det bli många blandade färger. Vi får väl se med de plantor som inte visat färg än. 

De som växer vilt hemma i trädgården (jag har varken sått eller köpt dem) är alla mörkblå, och de som växer vilt vid stugan är helt rödlila. 

Samma planta men i olika ljus och med olika inställningar i kameran. 

6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Fina pipor, eller acklejor!
När vi bodde på Åland hade vi mängder av vilda acklejor, förvildade sådana förstås. I olika färger men de flesta gick i blått.
Lycka till med resten av fröna!

Bloggblad sa...

Karin: Jag har bara sett de vilda tidigare, hemma i trädgården har de blå bara dykt upp på lite olika ställen.
Ute vid stugan kryllar det av mörkt rödlila...

Jag blev så väldigt nyfiken när jag såg fröpåsen med tvåfärgade i olika färgkonstellationer... i morgon ska vi ut igen, hoppas att det kommer andra färger i de andra krukorna!

Klimakteriehäxan sa...

Snygga oavsett färg.

Bloggblad sa...

K-häxan: de är otroligt märkliga med alla snirklar och vrår i blomman... jättevackra i alla kulörer. Fast man ser blomman bäst om man tittar underifrån... lite otrevligt i vår fästingrika miljö...

Annika sa...

Älkskar dem.
Hade dem i min täppa, men de blommande såååå kort varje år, en liten liten stund om våren.
Det slutade med att jag grävde upp dem.
Men jag tycker mkt om dem.
De passar så bra vid ett torp, som ditt.

Bloggblad sa...

Annika: De flesta jag har, växer vilt helt av sig själva, ingen vet hur de hamnade där. Och när de står bland många andra, märks det inte när de slutar blomma, för då tar andra över.

De här som jag sått själv, vet jag inget om... men om de blommar ut fort, gräver jag ner dem någonstans bara.

Tyvärr är det så med många - den vackra irisen som vi bara såg bladen av den första sommaren, blommar också bara några dagar, men trivs tydligen ypperligt med oss, den har spritt sig och dyker upp lite överallt på stugtomten. Underbart. Sen kommer dagliljorna ... och några till jag inte kan namnet på.