Statcounter

onsdag, juli 13, 2022

Sol, VIND och vatten

Det blir inte mycket båtåka när det blåser så hiskeligt varenda dag när solen skiner. Idag tog vinden bort lusten. Lite saknar vi den stora klumpiga båten där det gick att sitta utan att bli urblåst, med plats för filtar, kuddar och jackor i hytten. I den nya saknar jag lä (kaptenen sitter bakom en plexiglasskiva, men det är inte jag …) 

Det blir alltså inte båt över viken till musikkväll i kyrkan. Det blir bil runt viken. 

Igår kväll fick jag rejäl kompensation för att vi inte ser solnedgången från stugan. Upp över träden smög en jäätemåne i skarpt orange sken, sakta sakta … 

Jag sjöng Guter Mond du gehst so stille … för den. Klämde i så det nog hördes ända till månen. 

Slöa sköna sommardagar njuter jag otroligt av. Luktar på blommorna och studerar fåglarna som fortfarande vill ha min mat. 

Igår gick jag till badet med en sommarpratare i öronen. Blev hämtad med båt (och rätt avkyld). Idag tog vi bilen de sex kilometerna till badplatsen  


3 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jag hörde det ända hit när du sjöng för månen! ;)
Hoppas vinden mojnar snart så ni kan åka båt och känna er komfortabla, det är ju sommar. Vinden kan vänta till hösten och ta semester den här årstiden.

Bloggblad sa...

Karin: Jag misstänkte att ljudet hördes så långt!
Idag blåser det ännu mer, men nu är vi hemma i stan. Det verkar tröstlöst med vindarna, har hört kommentarer om att de hänger ihop med klimatförändringarna som vi själva har åstadkommit.
Tur att vi har stugan och lusthuset i alla fall, och snart kommer bär och svamp...

Vonkis sa...

Youtubade låten, den var fin.