Statcounter

fredag, maj 19, 2006

Kanalbåt

Åååååå vad mysigt. Precis just nu ser jag årets första kanalbåt - alltså den där stora rejäla som går hela Göta kanal. På lååååångt håll, drygt 2 km härifrån ser jag den glittra fram med alla uppspända lampor i långa linor, precis nedanför Ramunderberget... Häftigt! Lite amerikansk flodbåt (men så är det många USA-turister på den också!). Då är det sommar. (Mindre båtar ser jag inte, tyvärr. Då får jag ge mig ner till kanalen.)

Nu ska jag lägga mig. Ladda för morgondagen = flyttning av unga familjens bohag. Jag ska vara barnvakt, det blir nog bollhavet på IKEA, tror jag. De bor t.o.m. i morgon inom gångavstånd. Jag har inte sett nya stället, ska bli spännande!

Har försökt räkna ut antal flyttningar, alla mina egna har jag klart för mig, men om jag räknar med alla gånger vi hjälpt båda ungarna att flytta... näe, där gick jag bet. Knuffat dom ur boet har vi, men sen... bära och köra möbler... Tack och lov att jag inte behöver packa! Och att dottern har en härligt huslig svärmor som kommer med flyttgröt och mackor!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Ett barn, en flytt (hemifrån). Är jag lyckligt lottad? Själv har jag inte flyttat på över ett kvartsekel så jag har förträngt hur det är.

Bloggblad sa...

Uffe: Ja, du är lyckligt lottad. Det är vråljobbigt att flytta även om det i mina fall inte har varit flyttningar p.g.a. negativa händelser utan p.g.a. jobb eller skolor.

Monica med yffen sa...

Det måste vara samma båt som vi brukar se i Karlsborg, eller hur? Själv kan jag inte få någon sommarkänsla alls i kylan och regnet och nu är det bara 9 dgr kvar tills Lena kommer. Har planerat så mycket som hon och jag ska göra om dagarna - men i mina tankar har det då varit fint väder.
Tänk om det fortsätter så här...

Ha det så kul i bollhavet med lilla L!

Anonym sa...

Jag undrar också hur många arbetsläger vi varit på under årens lopp där "ungarna" har flyttat. Tur att vi bara har två ;-) Lycka till med den lilla Prinsessan - du lär i alla fall inte få det långtråkigt.

Vi på Kantarellen sa...

Flyttar!! Jag får gröna allergiska utslag av sånt.

Fria Foten sa...

Vilken tur du hade då. Jag måste ha varit på jobbet när den gled förbi. Men det finns en och annan segelbåt att titta på från
" Ceylon". Kom ner någonkväll vetja så ska du få en kopp med ceylon te.

Tankevågor sa...

Vad skönt för lilla soltrålen att få vara med mormor när föräldrarna ska flytta möbler.

Anonym sa...

Skönt att du slipper flyttkartonger och får ta hand om barnbarnet istället.. Ha roligt i bollhavet men pinka inte där i.. Det gjorde en av våra döttrarna när hon precis slutat med blöjor!

Cornelia sa...

Jag skulle vilja åka båt på Göta kanal, sån där med helpension, och vilstolar på däck. Där ska jag sitta och läsa och titta upp ibland och njuta av landskapet som flyter förbi och i S......ing ska jag vinka till dej, eller gå av och köpa glass. Det låter kanske lite pensionärsaktigt, men skönt.

Gagga sa...

Du har i alla fall barnen på skapligt nära håll. Här har körts flyttlass upp till Umeå ett antal gånger o ner igen o sen till Stockholm. Men senaste gången hon flyttade så var det inte mer än hundra meter mellan lägenheterna så då hade hon en armé av hjälpsamma kompisar som bar grejer runt kvarteret, utan vårt bistånd. Numera bor hon på så minimala ytor o är dessutom minimalist så vi har inte behövt köra o kånka på länge. Däremot har vi multum av hennes tillhörigheter magasinerade här.
Räknar med fler flyttresor i framtiden :)
Själv tänker jag o Bosse stanna här vi är med vår rekvisita så länge det är fysiskt möjligt.
Önska unga familjen all lycka i nya bostaden! Och pussa lilla L. från mig!

Anonym sa...

Flytta som är så kul. Fast jag håller med dig det är jobbigt. Vi är nog på G tror jag. Tuna drar mig tillbaka känns det som. Blir mer om det senare i bloggen

Mette sa...

Åh kanalbåt.... du måste bo vackert. Kan du inte fota hur det ser ut?

Bloggblad sa...

Puh - hemma... 12 timmar...

Mette: Om du skrollar ner ser du min utsikt - lite till höger lååååångt borta ser jag alla lamporna på båtarna. Men det går inte att fota, det är för långt bort för att bli något.

Blir bilder i morgon - nu är det schlagerkalas!

Flaxa: Jag kommer gärna ner och tittar på "Ceylon" inifrån. Nån skön sommarkväll... Det är för många träd och hus för att jag ska se den delen av kanalen.

Fria Foten sa...

Apropå "contesten" igår. Körkillarna var faktiskt väldigt bra. Det var lite annat ljud i skällan när monsterkillarna drog fram. Vad ska man säga om allting.
Jag blev besviken och jag trodde nog att Carola skulle vinna. Sambon var jätteglad för Finlands skull.
Igår träffade jag pianolärarinnan Fior....i musikaffären. Ni är visst bekanta?

Fria Foten sa...

Glömde en sak. Klart att du ska få se tornet inifrån.
Välkommen någon gång. Ser jag dig om några veckor så får jag väl ta dig i hampan och gå upp och visa dig.

Bloggblad sa...

Flaxa: O, ja! Vi har sjungit ihop i kör, hon har haft mina barn som elever, så vi känner varandra rätt bra. Ur musiksynpunkt. Inte direkt privat.

Cornelia: När jag blir rik ska jag också åka Göta kanal med stor båt. Fast jag är så rastlös att jag nog skulle gå bredvid båten mellan slussarna.