Statcounter

torsdag, maj 18, 2006

Tema Våld...

Nu har jag varit och sett en grupp mellanstadiebarn som spelat upp "Fredsängeln Nisse" - en musikal mot våld. Klart jag måste dit och se vad de gjorde med ett av mina skötebarn. Och ungarna spelade jättebra - mickade i den stora idrottshallen så att vartenda ord hördes. (Och det är ju dom jag vill höra...:)

Men, jag undrar jag om de verkligen hade haft tema "Våld" i tre dagar? För i så fall passade inte min och göteborgstonsättarens musikal in alls - den handlar om att lösa saker tillsammans, inte att idka våld. "Fred och frihet börjar här, med dig och mig, med oss. Fred och frihet börjar med, att du och jag inte slåss" (ur slutsången).

Jag lägger in några bilder - ungarnas ansikten syns ju inte så det gör inget. Dom finns där i alla fall! Här har statscheferna äntligen kommit överens - efter att Fredsängeln Nisse (alias FN) har viskat nåt i deras öron. (Det är alltså en ängel som susar förbi på nedre bilden)
Vilken vecka! Evenemang varenda kväll - nu ska jag ta mig samman och läsa lite bloggar. Orkar inte se 23 schlagersar i följd.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nä, vem orkar 23 idag och hur många det nu är på lördag? Inte jag, är trött som få. Och nu blir det en kopp te och snack med maken, mycket trevligare!

*kramar*

Vi på Kantarellen sa...

INTE jag heller.... jag minns hur det var förra året, då jag blev vansinnig. Skiter i alltihop!!!

Anonym sa...

Här är en som är döv och tondöv! Skönt! Halleuja! Du jag har gogglat och hittat dig, att du kan en sång på teckenspråk! Vad var det nu då du inte berättat för mig *skrattar*

Trevlig kör-resa och kör inte med chauffören...

Anonym sa...

Jag har lyssnat igenom de 23 låtarna, mycket silikon och lite bra musik, korta kjolar eller nästan inga alls. Börjar man bli för gammal för detta?!!

Bloggblad sa...

Miriam: De skulle egentligen annonsera hur dags snabbversionen går, det skulle räcka för mig i alla fall. För lite nyfiken är jag.
Mamsen: Jag tänker på annat mest hela tiden, ingen risk att jag blir galen. Fast jag led hemskt i dag av en som sjöng falskt rakt igenom.
Anne-Maj: Haha! Jag kan "Jesus älskar alla barnen" på teckenspråk. Kunde. Och så kan jag ett par meningar också. Har du glömt att jag berättat om att jag hade musik i en dövklass. Där gjorde det inte så mycket om jag sjöng falskt. Men ojojoj, vad eleverna sjöng. Det var häftigt. De lärde sig texten och kände vibrationerna - men melodi? Glöm det!

Eva: Jag tror nog att vi egentligen bara är avundsjuka. Vi som lärde oss att hålla ihop knäna....

Anonym sa...

Jag orkade inte heller. Det blev sittning på golvet istället med hundarna busande omkring mig. Det kändes mera meningsfullt för mig just då

Bloggblad sa...

Jag sprang lite fram och tillbaka mellan datorn och teven.
Litauen - det var de där stämsjungande killarna, va? Jag såg en snutt och fick gåshud. Häftigt. Jag är MYCKET svag för rensjungen stämsång!

Gagga sa...

Gärna 23 i följd. Jag tycker det är såååå roligt. Tyckte om Irland, Ryssland,Ukraina,Makedonien, Bosnien-Hersegovina...
Litauen var roligast med sina "gôbber".
Synd att inte Carola hade helblått som sist. Var mycket snyggare att se då.Och hon sjöng även mycket bättre då i Sverige. Nu verkade hon ansträngd o orolig. Alla är väl på henne o så dum är hon inte utan att hon tar åt sig av allt skitprat. Kan nog bli förfasad över henne själv ibland, mest när hon uttalar sig om ett o annat....pinsamt.... men sjunga kan hon, det vore väl totalt bakvänt att påstå något annat.
Vinner hon i morgon är det för att hon är en suverän artist,låten är ingen höjdare, tycker jag, men jag tror faktiskt att Ryssland vinner i år.Inte heller nån höjdarlåt, men killen är så suverän på många sätt. Och jag längtar så att få höra irländaren sjunga igen. Den låten är min absoluta favorit.
Oj vad jag svamlar...flåt!

Bloggblad sa...

Svamla på du bara - när det gäller musik tröttnar jag inte.
Jag gillade den ryska låten - både hans utstrålning, sången och musiktypen.
Jovisst är Carola duktig, men som sagt - hon var bättre förr när hon kändes heläkta.

Jag går ifrån när det blir dunka-dunka.

Men nu ska jag gå härifrån - utan dunka-dunka. Nu är det mat.

Fria Foten sa...

Det är mycket Balkan, Öststat och den svängen som gäller nu förtiden i dessa sammanhang. Men Fru körledare..håll med om att det var surt både här och där. Jag var tvungen att kolla så att inte mjölken skar sig.
Visst Carola är lite spänd numera,men det ska bli kul att de vad som händer.

Bloggblad sa...

Jo, jag hörde allt lite villtoner, men jag har ju lärt mig stå ut med en del... :)