Statcounter

måndag, maj 22, 2006

VårkonsertNär våra ungar var små och jag var klassföreståndare på mellanstadiet, då var maj en alldeles hemsk månad. Fulltecknad med allehanda roligheter, och det var kul grejer, men att hinna - och orka... Avslutning med egen kör och ungarnas, fotboll - handboll (inte egen!), musikskolan, utflykter med egen klass och barnens... skolresor... fest med kollegor... ALLT skulle hända i maj.

Nu när jag "bara" har några stycken elever på tre skolor har jag det riktigt lugnt med enbart min egen barnkörs avslutning att ansvara för. Flickkören och pianoeleverna hakade på och det blev en riktig brakavslutning med serpentinpuffar och glass och sång och på tok för lite kaffebröd för alla som dök upp oanmälda... men glassen räckte. Och tydligen även strösslet, för det sopade vi upp mängder av efteråt...

Ett par pyttebilder på långt håll (och lite lagom suddiga) kan jag i alla fall visa utan att lämna ut några ansikten som ju är förbjudet. Jag fick hjälp av en som var duktig på att fota så jag har mängder med härliga glass- och sångbilder som inte alls är suddiga. Överst gör vi Broder Jakob i kanon med rörelser, och under det dansar vi och sjunger i stämmor. Det blir jätteenkelt att hålla sin stämma om man gör rörelser samtidigt.

11 kommentarer:

Cissi sa...

Precis så upplever jag maj! Hysteriskt med utflykter, brännbollskvällar, avslutningar på diverse aktiviteter m.m. m.m.
Tur att sommaren kommer med lite ledighet efter denna månad...:)

Vonkis sa...

Och alla skolarbeten ska vara klart precis samtidigt.

Vi har inte haft någon handbollsträning sedan början av april men föräldrarna ville ändå vänta med lagavslutnignen till maj, så på lördag ska vi träffas och ha vår avslutning...

Bloggblad sa...

Javisst ja, jag glömde brännbollskvällarna och skolarbetena och städning/flyttning av klassrum... och övning av avslutningssång...

Men nu har jag gjort mitt för den här terminen vad gäller sånt. Har bara körresan med k-kören kvar. Fast då håller jag bara framförvarande i svansen och följer med.
(Utom när jag leder spontansången, fast det är ganska lätt - jag bara tar en ton så sjunger alla av full hals. Ev. av full mage... eller ändå.)

Vi på Kantarellen sa...

Jag hade också glömt bort allt det där. Och så var det ridskola (olika nivåer = olika tider för ungarna), schackkvällar, balett, grillkvällar med scouterna.

Skjutsa i och skjutsa dit... och vara engagerad. Hur tusan orkade vi?

Monica med yffen sa...

I maj är det ganska lagom att bara ha ett barn, som vi. Det blir lagom mycket av det goda.

Anonym sa...

Idag var det en för Hannas klass, vi skulle spela brännboll och sjunga vid hembygsgårdarna. .det regnade och fick flyttas till skolans gymnastiksal. jag låg i soffan (sjuuuuuk) och hånglade med Paulo Cochleo istället!

I morgon är det Emmas klass och dom ska spela teater, jag rymmer istället på ridlektionen med skogstur! Stackars Pappa!

Mette sa...

Jag funderar på att smyga mig in med mörka solbrillor och hatt på en skolavslutning i år. Vill se... komma ihåg hur det kändes... återuppleva... det speciella. Jag har ju inga egna ungar så jag får nog börja göra sånna skumma saker för att liksom hålla det hela vid liv.


"Hon som vill klä ut sig till 7-åring och vara med och spela kula och kommer att bli inspärrad med en trång tröja nånstans"

Anonym sa...

Ja nog for man som ett skållat troll när barnen var små. Tur vi har tvillingar för då slog vi två flugor i en smäll. Nu är det lugnt vad det gäller den fronten.

Bloggblad sa...

Mamsen: Kanske var vi yngre? Eller också hann vi inte känna efter. Scouterna hade jag glömt! Det var alltid ett scoutläger också...

MmY: Just det. Planering... Vi har flera som har 4-5 barn i skolan. Hur? Fast de kanske inte har nån annan hobby än ungar...

Anne-Maj: Du har 3 - grattis...

Mette: Helt klart ska du blanda dig in i mängden, ingen människa undrar vad du är för en. De har bara tid att kolla in sina barn och sina egna familjer. Du anar inte hur många morsor som skulle vilja ha avlastning av en "plastmoster" som orkar spela kula och hoppa hopprep!

Gunnel: Praktiskt. Men jag hade nog inte rätta knycken, utan fick en i taget.

Anonym sa...

Men du belönas väl av små liljekonvalj och Syren buketter?

Bloggblad sa...

kapple: Jodå, jag har fått ett antal buketter genom åren, och igår fick jag jättetjusiga blommor i flera omgånger av lite ädlare art än hemmaplockat. Så fint så!
Jag klagar inte över uppmärksamheten - bara över tröttheten...