Statcounter

tisdag, juni 13, 2006

Musikfest

Sådärja, var så god! I dag är det tårtdags, jag känner på mig att just nu är det den 40 000:e som surfar förbi här. Grattis!

Att det är en repristårta gör inget - repriser hör hemma i musiken.

I dag har jag, efter att ha bevistat 3 st skolavslutningar, (och för första gången på säkert 25 år inte spelat på en enda. Jätteskönt.) städat undan massor med noter. Jag har haft en enorm samling av ärvda noter. Den krymper för varje röjningsanfall. Min moster var pianist och kompositör och min svärfar var kantor. Han spelade i dansband på 30-talet och dessutom älskade han Karl Gerhard- och Ernst Rolflåtar... Jag har sålt några kupletter på loppis, skänkt orkesternoter till musikskolan och i dag har en bunt med pianomusik från 1800-talet gått iväg till stans kantor som är intresserad. Svärfar var inte från 1800-talet, men hans föräldrar spelade cello och piano.

Jag tror inte att jag kan sälja inbundna noter från 1833, dom ser nästan mögliga ut, och jag kan inte vänta på Antikrundan längre... Jag provspelade i alla fall Mendelssohns "Håll dig på mattan, karlslok" innan den åkte i påsen... alltså notbladet, inte karlsloken.

Noterna underst i högen är handskrivna i brist på kopieringsapparater i början av 1900-talet ( Stenhammars Sverige). Rama in? Jo, det är klart att jag har ramat in de finaste!

För ett par veckor sen berättade jag glatt att det låg ett mail i min skräpbox; en musikförläggare ville använda ett par av mina låtar och undrade om det var ok (Vilken fråga!) och: "korrektur kommer snart". Jag har inte sett till något korrektur och tänkte att det kanske tar ett år eller så... det är nästan 2 år sen jag skickade iväg sångerna... Men - de är redan ute till försäljning... Vore ju himla kul om jag kunde få ett ex själv... eller lite royalty, kanske? Jag har inte ens fått reklambladet utan fick se det hos kyrkomusikern idag. Är jag förvånad? Nej, egentligen inte. Har varit med förr...

Idén med smakprover hade även Ernst Rolfs förläggare, och idén att prenumerera på noter fanns även 1833... Inget nytt under solen här, inte! Här kommer smakprov från Bloggblad (eller ska jag döpa om mig till Notblad?)

18 kommentarer:

Tankevågor sa...

Ha! Det går ju att spela dem från bilden nederst (är väl dina) Kul.... Det ska jag försöka göra.

Notblad som har varit med "i några år" är så vackra tycker jag. Fint att du ramat in några.

Bloggblad sa...

Londongirl: Eftersom det är ett reklamutskick är det meningen att man ska spela. Var så god! Jodå, de är mina - men det finns några takter till...:)

qi sa...

Tack för tårtan!

Elisabet. sa...

Å, nu känner jag mig som hemma..-))
Jag älskar den här layouten!
Titta, så fina bilderna blir!

Anonym sa...

Noter är rena heroglyferna för mig.

Bloggblad sa...

Qi: vassego.

Elisabet: Välkommen hem!

Gunnel: jo, men gräddvarianten förstår du dig väl på?

Monica med yffen sa...

Klart du måste ha royalty!

Jag ska också provspela. Kunde noter en gång i tiden. Vi får se om de finns kvar i minnet.

Visionary soul sa...

Trevligt med 40 000-tårta, och så är det så vackert med notblad... Du har inte funderat på att tapetsera en vägg med dem? Det ville vi när vi gjorde om i arbetsrummet, då hade du kunnat få hyfsat betalt för dina gamla mögliga notblad... :-) Ett litet tips bara, innan du avyttrat allihop!

Bloggblad sa...

Mmy: Heja på! Det är lätta sånger - sen kan vi spela 4-händigt nästa vecka...

VS: Vilken bra idé! Om jag finge bestämma själv så... men maken är nog inte lika road - fast jag ska föreslå det. Han lagade vår första bil med noter när den läckte underifrån...

Anonym sa...

Åter igen - fina bilder, grattis till 40, själv är jag glad för 4 (sa räven)!
Latmask

Anonym sa...

Har du sommarlov nu?

Vonkis sa...

Grattis till 40-tusingen.

Vad härligt med gamla noter och vad modig du är som gör dig av med några titt som tätt. Själv är jag en typisk samlare som inte vågar göra mig av med saker, för tääänk om jag skulle behöva denn där leksaken från Kinderägget någon gång...

Mette sa...

Åh vilken spännande samling!

Du skulle inte testa Tradera?

Bloggblad sa...

Hahahiiiihihi:
Jag trodde "Latmask" betydde att JAG är lat...men nu när det upprepades kom jag ihåg att jag hittat en blogg med det namnet... *alla magarna hoppar*

Anonym sa...

Hej
Gamla noter är vackra skapelser.

Har läst här ett bra tag men inte gett mig tillkänna tidigare. Jag tycker om din trevliga blogg och återkommer regelbundet.

Bloggblad sa...

Mette: Tradera... jag är för lat och slarvig för att få till det, nej, jag orkar inte tänka på det.

Flasknosen: Du är så välkommen in i snacksaliga gänget. Tack snälla du för komplimangen, jag blir så jätteglad! Skriva är det roligaste jag kan tänka mig - och ack så trist om ingen ville läsa.

Anonym sa...

Tårtan var god!
Loggan på nothäftet ååååh!
Vad skulle jag skriva mer? Äsch jag går och lägger mig snart!

Anonym sa...

Haha...gräddvarianten...klart. Den är mycket lättare