Statcounter

torsdag, juni 01, 2006

Nostalgi

Eftersom det är så kallt och ruggigt idag lägger jag inte ut min "Junivisa" som jag hade tänkt göra, med tips på vilken melodi den kan sjungas till - jag väntar tills det blir sommarvärme. Åtminstone liiiite sol.
Och eftersom det inte känns kul att frysa ute i trädgårdslandet, tänkte jag börja röja i arbetsrummet... alltså bara börja. Att slutföra tar mååååånga timmar. Högg en plastpåse som jag inte kände igen (förmodligen har maken röjt ut den någonstans ifrån och bara lagt den ovanpå mina papper i ett hörn). Jag trodde det var skräp, men innan jag fyllde på med mer såg jag att det var foton. Ååååå, vad nostalgisk jag blev! Blev sittande länge med kort på gamla kärlekar, konfalägret, studentkorridoren, första hemmet... Förr var jag ordentlig och satte in kort i album, så de här är utsorterade men nästan roligare än dem som blev bra.

Nog ser man väl vem det är på den här bilden? 20 år ung. Vid påsk... om jag inte hade glömt städa bort fjädrarna... Säkert en Juan Baez-låt, hon var favoriten. Och på den tiden var det lättare att härma de akustiska stjärnorna...

Röjandet kom av sig... men det kommer säkert fler regniga dagar framöver... :)

18 kommentarer:

Anonym sa...

men...haha, joan baez lyssnar ju jag på! hon har ju gjort den kamplåten "ain't gonna let nobody turn me around"....

Bloggblad sa...

O, det gläder mig att hon inte är bortglömd! Låttitlar är jag kass på att komma ihåg. Förr kunde jag massor av hennes sånger.

Anonym sa...

Jo men den vet du vilken det är....den är med i libressereklamen på tv just nu, den där alla tjejer bara går....den dåliga, du kan alltså ha bytt kanal...=D

Bloggblad sa...

Haha, jag går in till datorn och kollar mailen när det är reklam... eller läser en blogg... så jag har urdålig koll.

Tankevågor sa...

Vilken fin bild....det är härligt med gamla bilder. Förstår precis att du kom av dig.

Visionary soul sa...

Oj vad söt du var redan på den tiden! :-) Det är härligt att få frossa i nostalgiska minnen ibland...

Anonym sa...

Vilken stämningsfull bild. Jag lovar att det kommer kalla regniga dagar...så du behöver inte ha dåligt samvete

Fria Foten sa...

Ta med dig gitarren och kom upp till Storå-festivalen på lördag. Skapa lite "woodstock" vet ja!

Vi på Kantarellen sa...

Exakt så var det när vi flyttade förra gången... jag skulle packa och Stephan kom in efter ett par timmar och jag sitter med ett fånigt leende på läpparna.

Bloggblad sa...

Ni är så snälla här! Om jag är riktigt deppad en dag ska jag ansöka om tröst hos alla bloggare!

Flaxa: Ja, men på den tiden, bara några år efter riktiga Woodstock såg jag ju "äkta" ut. Nu tänker man liksom inte "Flower Power Make Love Not War" när man ser mig...:) Man tänker nog mer "frälsningssoldat på villovägar" (fast dom spelar visst inte gitarr längre har jag hört)

Anonym sa...

Men! När jag skulle lägga tillbaka betyg och intyg i pärmen så passade jag på att titta i den. Där hittade jag (ÄNTLIGEN) en klippbok som jag fick av informationschefen på personalfest för många år sedan "Våran Anne-Maj" där hade hon klistrat in urklippen som jag varit med under ett år.. Sedan hittade jag en artikel från SDR:s konferens och jag fick agera som fotomodell. Men bilden är sååå gräääslig! Pagefrisyr, hur kunde jag f.n ha sådant? Så jag ska nog röja lite efter helgen.

Fria Foten sa...

Snacka om att bruttan har humor..ha, ha, ha!
Kom och dra ett par himmelska låtar på guran för sjutton hakar!!!

Gagga sa...

Söt o fräsch är du o liknar inte alls Joan Baez till utseendet. Har den gamla LP:n Farewell Angelina kver. Åh, vad jag älskade den skivan. Måste erkänna att jag också spelade gitarr på den tiden. Joan Baez, Bob Dylan, Cornelis osv :)

Gagga sa...

Kver? KvAr ska det va! F´låt ;)

Bloggblad sa...

Flaxa: Du, jag har fortfarande ont i fingertopparna sen bussjungandet på körresan! så jag vilar dom lite till... för allas bästa...

Gagga: Så här dags på fredgskvllen fr mn stvaava fle.

Anonym sa...

Vad söt du var / är! Har du sjungit och spelat hela livet? Joan Baez var även min idol.

Bloggblad sa...

Eva: Jag började med gitarr vid 7 års ålder. Med ett fusk-G. Sen tog jag tag i det hela en söndag vid pass 13 år och tjatade på pappa tills han lärt mig 5 ackord. Sen klarade jag mig tills jag fick en riktig gitarrlärare på lärarhögskolan.

SEN - har jag glömt det mesta.

Anonym sa...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»