Statcounter

måndag, juni 26, 2006

Ord och inga visor

Intressant att få veta hur jag uppfattas av en besviken bloggläsare... Det här har "Leto" - ingen länk - skrivit till förra kommentaren:

Varje gång jag läser en kommentar av dig på någon favoritbloggares sida har du skrivit någonting oförskämt och påfallande arrogant.

Du verkar vara en genuint avskyvärd människa som inte har någon som helst respekt för andra människors känslor. Jag hoppas innerligt att jag slipper se dina elaka små kommentarer i fortsättningen. Usch!

Men - sorry Leto - dem jag känner personligen och har en viss jargong med tycker jag får svara för sig själva, om någon där känner sig kränkt får h*n tala om det. Ett råd annars: hoppa över mina elaka små kommentarer! Och framför allt den här bloggen!!!

46 kommentarer:

Humlan sa...

MEN!?!?!? Nu förstår jag ingenting!
Jag brukar läsa dina kommentarer hos mig och många andra, och jag har aldrig läst något arrogant eller oförskämt från dig! Men visst får man en jargong med dom man brukar "prata" med, men att någon skulle uppfatta det så!?!
Nä, jag tror inte på detdär! (Så nu är det väl jag som är hemsk...)
Kram Bloggis! Du är hur gullig som helst i mina ögon och jag hoppas att du fortsätter att vara dig själv hos mig och hos andra!

Anonym sa...

Håller med Humlan också! Du och jag skojar en del och så har jag alltid fattat vinken, men ja vad andra tycker skiter jag i:-)

Vi på Kantarellen sa...

Jag tror jag kissar på mig! Om du skulle vara snäll och gullig hos mig, skulle jag skicka polisen på dig.

PGW sa...

Eh va? Har den där Leto förväxlat dig med någon annan??

CV sa...

VA? Vilket troll. Du är ju en vänlig person. Men sådanan där elaka troll finns det tyvärr en del av på Internet. Jag förföljs just nu av ett troll som dessutom mailar andra bloggare för att svärta ner mig.
Vad kan vi göra? Inte låt dem stjäla vår energi och du: fortsätt kommentera. Låt inte troll förstöra bloggandet.
RS
kulturbloggen.com

Tankevågor sa...

Är inne lite på PGW s linje...är du förväxlad med någon annan? Inte sjutton är du otrevlig i dina kommentarer! Roligt, full av humor och allvar om vartannat är det som kommer från dig. Precis som det ska vara om man är sig själv. Fortsätt med det Bloggblad! Hos mig är du alltid välkommen som du är!! Jag uppskattar att du tittar in hos mig ibland med dina tankar. Kram

Fria Foten sa...

Leto är säkert avundsjuk på din "svada". Som vi alla vet så sticker det i ögonen på en del människor när någon som du behärskar något, som i ditt fall skrivandets konst.
När jag först läste det, blev jag förb... å dina vägnar, men som sagt det är en person som är avis och det vet vi ju alla hur den sjukdomen ter sig!

Anonym sa...

Jag gillar din stil. Trots att vi bloggare aldrig ( ja en del av oss ) har setts, så växer ens personlighet fram genom skrivandet. Att du har en härlig humor har jag märkt. Gillar dina kommentarer och inlägg! Du är en fena på att skriva. Fortsätt så!! Kram!

Anonym sa...

Anonyma fegisar har ingen plats här, och ingen annastans på nätet heller, tycker jag. Kan man inte lämna länk efter sig har man inte rätt att tycka någonting! Basta!

The Female Dinousaur sa...

Jag har aldrig någonsin uppfattat dig som arrogant, otrevlig eller elak. Och precis som övriga talare, instämmer jag i att man får en jargong när man hittar sina stammisar, precis som man får med vänner IRL. Vad som är vansinnigt svårt med det skrivna ordet, har jag insett, är att ironi väldigt sällan uppfattas. Upppenbarligen måste man frekvent använda sig av någon 'glad gubbe', smiley eller på annat sätt poängtera att det handlar om just ironi. Någon fyndig som kan skapa en ironi-smiley?

Tankevågor sa...

:-/

;-/

Njaä, knepigt det där. "Hittar" ingen på min dator här gör någon annan det?

Bloggblad sa...

*andas ut* Så skönt att ni som jag skriver hos läser mina ibland lite småvassa (hos Mamsen väldigt vasst - men henne känner jag och vet vad hon tål!)kommentarer med rätt ögon.

Jag tycker nog också att jag lärt känna er rätt bra och ni mig.
Eftersom jag är ganska konflikträdd skulle jag inte utsätta mig för onödiga konflikter genom att vara elak - dessutom läser jag bara bloggar där jag trivs med den som skriver.

Men visst är det som Biggis säger: ironi är svårt i skrift - om man inte känner varandra väl.

Jag blev varken arg eller ledsen - mest förvånad - för skulle det vara sant borde ju ni som jag är "arrogant" emot inte återkomma hit.

Fick just ett mail om "energivampyren", det var ett bra epitet. Såna struntar vi i!

qi sa...

Bloggblad du är aldrig oförskämd och arrogant, tvärtom! Du skriver roliga, tänkvärda inlägg och kommentarer. Sluta inte med det!

Det finns "troll" på nätet vars enda "njutning" är att gå in och skapa ledsamheter. Det enda att göra är att deleta kommentaren och glömma. De är inte värda någon uppmärksamhet, för det är det de vill ha.

Kram!

Cornelia sa...

Fortsätt du som vanligt- vi gillar dej!
Stackars Leto måste ha missuppfattat eller så är han/hon väldigt känslig.

Mette sa...

Va??? Du som alltid skriver så vänligt och glatt! Erm... den där människan måste blanda ihop dig med nå´n annan?!

Anonym sa...

Jag förstår inte heller nånting, jag uppfattar dig aldrig som sur eller arrogant och minst av allt elak.
Jag tycker på det hela taget att det är för mycket smileys på nätet (missbrukar dem själv) - ska man verkligen behöva förklara sig VARJE gång man är ironisk eller säger nåt lite syrligt med glimten i ögat? Suck.
Bort med de bittra som inget förstår. Jag tycker du skriver ljuvligt, både i din egen blogg och i andras kommentarutrymmen...

Bloggblad sa...

Ojojoj - akta er nu bara så inte alla lovord stiger mig åt huvudet så att jag blir högfärdig också...

Ändå känns det bra att veta att inte "Leto" står för en allmän uppfattning.

Tack!

Fria Foten sa...

Jösses, vilken debatt den här
" Leto" fick igång. Vilken kraft det måste ligga hos alla oss som bloggar. Jag säger bara "släpp energifångarna loss"....

Cissi sa...

Hej Bloggblad, tycker om att läsa dig och hoppas du inte bryr dig det minsta om eventuella negativa röster. Du är toppen!

Bloggblad sa...

Flaxa: Jo, jag skakar loss... och av mig. Hade det varit kritik från någon som jag verkligen sårat, då hade jag tagit åt mig.

Fr.B: Tack - Helt klart är jag införstådd med att inte hela världen älskar mig och jag är mycket mer vass "live". Men jag tyckte det här var ett intressant inlägg.
Och jag tänker inte bli avskräckt. Kanske bara lite mer ironisk och sarkastisk och spydig...;)

Anonym sa...

Men hallå. Måste vara fel. Har aldrig upplevt att du har haft vassa repliker eller något sådant. För även om vi inte känner varandra personligen kan vi ju med "arrogant" välmening slå varandra lite på fingrarna. Sånt är ju lite kul ju

Visionary soul sa...

Ja jösses så dumt, och fel... inget jag känner igen på något vis! Den där "Leto" måste vara en väldigt ledsen människa... hoppas att jag inte råkar ut för denna person, för mina kommentarer kan säkert låta lite skarpa i en del känsliga ögon/öron... Inget att bry sig om tycker jag, särskilt inte när människan väljer att vara anonym...

Bloggblad sa...

Gunnel & VS: Jag tycker också det är roligare om man inte bara smetar på med gullegull-kommentarer hela tiden.
Vi kör vidare så och struntar i anonyme "Leto".

Anonym sa...

Jag har ingen länk för att jag inte bloggar - och mailadress, namn och telefonnummer kan man självklart få om man verkligen vill, så att hacka på mig för att jag är "anonym" känns fånigt.

Det är minst tre personer (på bloggar som inte frekventeras ofta av "bloggblad" och som "bloggblad" inte känner personligen) som blivit påtagligt sårade av skribentens kommentarer. En fjärde person slutade helt skriva offentligt och lösenordsskyddade sin dagbok efter en särskilt giftig kommentar.

Jag efterlyser knappast något daltande - det förstår man säkert själv av min egen kommentar! Däremot kan man kanske försöka vara annat än oförskämd och personlig mot människor man inte alls känner; vare sig i verkligheten eller på nätet.

Att ni utgår från att jag är en "han" är intressant, med tanke på att Leto ju trots allt är mycket välkänd i mytologin. Vidare vill jag gärna understryka att det knappast handlar om avundsjuka. "Bloggblad" skriver korrekt svenska i de kommentarer jag haft det tvivelaktiga nöjet att läsa - detta är förvisso en ovanlighet i dagens språkhandikappade samhälle. Som författare till sex prisade romaner är jag emellertid inte så lättimponerad och kunde inte bry mig mindre om vad "Bloggblad" skriver eller inte skriver - så länge hon i fortsättningen tänker efter lite innan hon lämnar okänsliga kommentarer på kompletta främlingars bloggar.

Bloggblad sa...

Leto: Jag har en mailadress till höger. Den som känner sig påhoppad får gärna skriva ett mail. Jag tycker det skulle vara bättre om den som känner sig sårad hör av sig själv - och direkt - än anlitar en mellanhand som sköter avrättningen offentligt. Hur många prisade romaner än mellanhanden skrivit...

Morgondimma sa...

Det var nåt med sten och glashus....

Vi på Kantarellen sa...

Ahaaaa.... "sex prisade romaner". Anar vem. :-)

Anonym sa...

Jag har inte känt att du uttrycker dig otrevligt på någon blogg snarare snällt!
Men att man "brer på" när det är någon man känner utanför nätet,det är nog inte så konstigt..
Men sen vet ju inte jag vem Leto menar och varför de isåfall blivit ledsna..
Bara du inte slutar blogga(vill gärna läsa..),själv har jag kommit i nåt "down"läge,vet inte om jag vill fortsätta...

Bloggblad sa...

Mamsen: Om man gör såna här klumpiga anonyma avrättningar offentligt och dessutom ställer diagnos på en vilt främmande människa efter några kommentarer... då ger jag inte så mycket för det prisade heller.

Mammamia: Jag har inte heller någon aning - ska kolla om jag fått mail... Lusten att blogga går upp och ner. Och det tar tid! För jag vill ju hinna läsa hos andra - plus en massa böcker - plus en massa annat...

Anonym sa...

Sent in i detta men det tog tid att samla upp hakorna från golvet!
Den där Letos kommentar var nättopp det dummaste jag läst. Du -arrogant???? Leto är antingen ett bloggtroll eller så är du som sagt förväxlad. I vilket fall - sk*t i det!

Monica med yffen sa...

Jag är också sen in i detta och blir lika förvånad som alla andra.
Att du sedan är en så behaglig person privat, gör att det förstärker förvåningen.

Finns det någon bloggare med ett namn som liknar ditt, kanske? Det MÅSTE vara en förväxling.

Anonym sa...

Jag har aldrig någonsin uppfattat några av dina kommentarer hos andra, eller dina inlägg som elaka eller otrevliga, tvärt om.

Anonym sa...

Länken till min blogg funkade visst inte, ovan.

Bloggblad sa...

En tant, Mmy och flasknosen:
Tack. Och nu tänker jag inte lägga nån energi på Leto. Vill h*n nåt finns min mailadress här intill.

Fria Foten sa...

Här var det full aktivitet må jag säga.
Tur att vi fick en skön musikstund, en god öl och lite "chat" efter allt detta.
Tack för igår

Bloggblad sa...

Flaxa: Ja, det var jättemysigt. Det måste vi göra om!

schmut sa...

jag gissar att någon missat att många bloggare 'känner' varandra. om inte i verkliga livet så genom oändliga kommentarer och gästspel.

Batbut sa...

Sent som vanligt... Som Biggis skrev, ironi är inte alltid det lättaste att läsa ut i en skriven text. Framförallt om man inte känner varandra. Själv upplever jag Dig definitivt inte som Leto beskriver. Däremot tycker jag att OM ngn tagit illa upp av en kommentar - agera moget och kontakta den som kommenterat, be om ett förtydligande. Oftasta är det ett missförstånd. Själv har jag lyckats lämna otydliga kommentarer både här och där, men fått chansen att förklara mig innan jag blev hängd.

Bloggblad sa...

Schmut: Jovisst lär man känna varandra ganska snabbt även så här - men vill man kan man säkert läsa det mesta med en hånfull och spydig röst och tolka hur som helst.

Batbut: Jag håller med. Ska man klaga kan man göra det privat. Däremot tycker jag att man visst kan framföra andra åsikter - man behöver inte alltid stryka medhårs.

Vonkis sa...

Måste bara säga att jag aldrig har upplevt dina kommentarer som otrevliga, vad får hon/han det ifrån??? Konstig människa det där..

Bloggblad sa...

Vonkis: tack - jag tror det har lite att göra med i vilken tonart man läser...

Anonym sa...

Bloggblad. Lyssna på pappa. Jag är en analyserande människa, sannolikt en ”yrkesskada”, men trots det har jag aldrig någonsin uppfattat dig som arrogant eller oförskämd, varken i min eller i andras bloggar. Bara så du vet.

Bloggblad sa...

Arto: Tack. Jag lyssnar på pappa... och jag har släppt det där.

Elisabet. sa...

Bloggblad: jag tror så här .. har människor ingen humor, då kan dom uppfatta dina roliga och ofta självironiska kommentarer som giftiga.
Själv ÄLSKAR jag dem.
Du har en sån härlig humor som du minsann ska vara rädd om och den lyser igenom i allt du skriver!
Fortsätt.
Det är så vi vill ha dig!!

(Det kanske är nån från Akademien som har skrivit till dig .. haha ....nä, ajabaja, nu kanske jag får på moppo också ..).

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag tror också så. Har man inte humor missar man mycket kul.

Anonym sa...

Hej, tack för att du är öppen om detta problem. Jag blev nyligen drabbad - och visst är det obehagligt. Jag har tagit upp detta på min blogg nu - och har dina erfarenheter med som ett exempel.

Kram