Statcounter

måndag, juni 26, 2006

Röda kepsen

Ska se till att ha röda kepsen på mig när jag är ute och går. Röda mössan, som jag har resten av året, är det för varmt för.

För nu är han igång igen. Jag tar för givet att det är en han - kanske har jag fördomar? Jag skrev för länge sen om att det finns en galning som skjuter och lägger ut djur i skogen här intill, på motionsspåret. Det har varit lugnt ett par år, men igår hittades 14 slaktade rovfåglar.

Tio ormvråkar, två duvhökar, en havsörn och en skata. Det står i tidningen att det inte finns någon misstänkt för dådet, men på radion sa de att det förmodligen är samma person som lite då och under 20 års tid "roat" sig med sånt här. Fast tidigare har det varit lite andra djur också, bl.a. en hel rävfamilj.

Det är alltså därför jag håller mig på gamla järnvägsspåret en bit ifrån och inte går in i skogen... och med röd huvudbonad för att inte bli tagen för ett rådjur eller en havsörn eller nåt...

17 kommentarer:

Bloggblad sa...

The Source: Det gissas på att det är en tvist mellan markägare. Men sjukt är det!
Om nån godsvagn surrat omkring utan spår i ca 40 år, så okej, det fixar jag!

Gagga sa...

Stanna inne! Det där låter farligt. Hoppas de kan sätta dit idioten.

Cornelia sa...

Allvarligt: helt sjukt - gå nån annanstans.

Mindre allvarligt: inte kan du väl misstas för ett rådjur, med tanke på vad du skriver om kroppsform i ett annat forum (fniss).

Men slutligen allvarligt - helt sjukt!

Bloggblad sa...

The Source: Jag har fullt upp med barnboken del II, men visst - den dagen jag slår mig på thrillergenren... tack för tipset!

gagga: Än har han bara härjat i mörker, och jag litar på mina vässade stavar!

Cornelia: Det var tänkt som ironi. Och björnar har vi inte sett så mång här i trakten...:)

Anonym sa...

Men vad är det för en typ? Jag hoppas verkligen polisen lyckas ta stollen snart. Ett sådant onödigt dödande gör ont i hela mig.

Tankevågor sa...

Sånt meningslöst dödande av vackra djur gör mig arg. Hoppas han åker fast snart!

The Female Dinousaur sa...

Londongirl tog orden ur min mun! Jakt kan jag till viss del ha förståelse för, men att skjuta för skjutandets skull, eller för en tvists skull, verkar det onekligen lätt psykopat-varning på.

Anonym sa...

Jag blir bara så vansinnigt förb....d på sådana människor. Det finns inte straff nog åt dom. Sen får dom vara hur sjuka som helst. Men att ge sig på oskyldiga djur och när det handlar om barn och åldringar och handikappade...då finns det inga ursäkter.
Stryp den skyldige långsamt när dom hittar honom/henne

Monica med yffen sa...

Oj! Det blir till att köpa röda kepsar tills vi kommer och hälsar på dig, då!

Läskiga typer det finns...

Anonym sa...

Varje gång jag läser en kommentar av dig på någon favoritbloggares sida har du skrivit någonting oförskämt och påfallande arrogant.

Du verkar vara en genuint avskyvärd människa som inte har någon som helst respekt för andra människors känslor. Jag hoppas innerligt att jag slipper se dina elaka små kommentarer i fortsättningen. Usch!

Fria Foten sa...

Hallå!
Drothem strax före nitton tisdag. Min kompis Kåge spelar på El ristorante espagna. Una birra på det stället senare efteråt kanske?
Vi ses vid kyrkan.Okey!

Bloggblad sa...

Jag har inte sett några djur själv, men upprörs förstås. Liksom ni...

Leto:
Det råder åsiktsfrihet - men eftersom jag har tät kontakt med alla jag kommenterar hos, flera av dem känner jag personligen, tar jag inte åt mig.
Skulle någon bli sårad är det mer än märkligt att de ständigt återkommer hos mig...

Flaxa: It's a deal!

Source: Dem jag känner väl törs jag svara ganska tufft - annars är jag så snäll så - och anonyma påhopp... tja... Galning i godsvagn? Vem vet?

Anonym sa...

Jag skulle ta en annan väg, låter inte kul detta. Har du sett några ormar - apropå djur?Minns hur du beskrev dem när de hade vaknat i våras? Jag var vid Skags udde för en månad sen och där var det huggorm i mängder!! Små nykläckta. Gissa om jag var rädd?!

Bloggblad sa...

Eva: Nej, tyvärr! Jag var sjuk just de där varma dagarna i början av maj när de förmodligen låg och gojade sig i solen.

Anonym sa...

Dags att flytta? Blir lite oooorooolig!

Vi på Kantarellen sa...

Hahaha.... Bloggis.... alltså! Nu ÄNTLIGEN har omvärlden fattat vilken genuint elak människa du är! Men faan ta dig, om du börjar stryka mig medhårs, din gamla hagga. Hahaha....

Så kom igen... lite mer elak kan du väl vara hos mig i allafall!

Anonym sa...

Läskigt att inte kunna gå i skog och mark,speciellt när det inte är jaktsäsong och att måsta skylta med sin ankomst..
Men hellre det än att bli skjuten..
Men jag undrar om inte endel av de djuren du nämner är fridlysta,även under jaktsäsong..