Statcounter

torsdag, juli 20, 2006

Potensen

Jag tänker mycket på potens just nu. För nu har jag fått boken som försvann i posthanteringen för ett par veckor sedan. Jag fick en ny från förlaget som gav mig den i present, och just när jag börjat läsa kom den borttappade med posten - från posten. Innan de hann skicka skriftligt bevis på min reklamation ens. Så nu har jag två - och någon lycklig kommer att få den i present av mig.

Jag har svårt att lägga den ifrån mig om kvällarna - den är annorlunda och rolig och härlig som omväxling till deckare och andra maffiga saker jag läser. Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist. Rekommenderas varmt!

Jag har inte ens kommit halvvägs i storyn, men är helt förälskad i de små damerna som börjar tillverka en viss sorts medicin. Det finns bara en sak som stör mig och det är att anföringsverben står i presens, trots att resten är skrivet i imperfekt. Ett mycket konstigt sätt att skriva som jag aldrig sett...

12 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Så där ja... så var den lil le språk pol isen fram me ig en! :-D

Bantartant sa...

Åh, den boken har jag läst!!! Den är fullständigt UNDERBAR. Själv läser jag "Djävulen bär Prada" just nu.... men jag vet inte om den är så bra..:-)... men till slöläsning är den bra.

Tankevågor sa...

Tack för boktips! Uppskattas här.

Bloggblad sa...

Mamsen: Jepp. Hon dyker upp när du minst anar det! Så vakta ditt pekfinger!

Bantartant: Är det samma författare? Jag känner inte igen titeln.

Bloggblad sa...

Londongirl: Sitter du fast ute på ön fortfarande?

Gagga sa...

Blev i skolans bibliotek vittne till när en liten etta glädjestrålande sprang fram till sin fröken o sa" Åh, jag fann bokarna jag ville läsa"
Snörpig fröken svarade; "Det heter inte bokarna" o vände på klacken.
Kanske så läslusten försvinner hos många.

Monica med yffen sa...

Det finns nog många bra böcker som inte får så mycket uppmärksamhet men nu har du pushat för en som jag ska se till att låna den så fort jag får tid.

(Jag har i alla fall inte hört talas om den tidigare. Hade du?)

Bloggblad sa...

Gagga: Jag trodde det satt i ryggmärgen hos varje lärare att om man känner ett omättligt behov av att rätta nån, säger man om det rätt utan ordet 'fel': "Vad kul! Vilka böcker har du hittat då?"

MmY: Jag hade inte alls hört talas om den. Så mycket som jag läser förundrar jag mig ständigt över alla böcker som jag inte hört talas om...

Cissi sa...

Har inte heller hört talas om boken. Men ge gärna ett omdöme när den är färdigläst. Det finns så mycket böcker och så lite tid...

Anonym sa...

Bilar är kanske ett nödvändigt ont - och potens(givare) också kanske!
Barn/barn är mycket bra, i lämpliga doser!
Vänner, gamla och nya är bra, nödvändiga, i lämpliga doser- tror jag!
Monarki är inte så bra, om man gillar den republikanska tanken!
Tid är bra att ha - och även fötter, kanske med rödmålade naglar, om det känns bra!
Solhatt är bra att ha och tillgång till kompisen, Spindelmannen som gillar fasadklättring!
Latmasken

Bloggblad sa...

Det var en kul och koncis sammanfattning, latmasken!

Jubbe sa...

Bantartant: Djävulen bär Prada passar perfekt till heta dagar i hängmattan då man inte orkar hänga med i Strindberg eller Kafka. JAg tyckte den var underbar.