Statcounter

måndag, juli 17, 2006

Snabbvisit

Nu är jag varit på snabbvisit hos mormor och morfar. Dom vill alltid att vi ska titta in när vi åker till andra som bor här i stan. Och pianot kan jag inte låta bli. Titta på mig nu! Jag bestämmer vilken vi ska sjunga - är ni med nu? Vi tar den här: Vi ä laddade vi ä... Äsch, den kan jag inte. Pappa får sjunga sina fotbollssånger "kälv". Vi tar den här i stället, titta på mig allihop nu. Spreta med fingrarna, vifta med armarna... eller hur det nu var mormor visade... hängde ni med?
Slut för denna gång - men jag kommer tillbaka! Jag ska vara alldeles "kälv" hos dom då! Jag undrar vad mormor menade med att hon ska ladda först... ska hon spela fotboll?

26 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken liten skönhet. Hon kommer i rakt nedstigande led från sötnos Mormor. Vilken mäktig lycka att ha ett sådant härligt barnbarn! En dag kan hon kanske spela orgel lika bra som momme också! Och skriva lika fina bloggar.....

Monica med yffen sa...

Om du kollar i soffan med pläden om en liten stund, ska du få se hur mormor "laddar"...

Anonym sa...

Jag tror att din mormor ska ladda frysen med glass tills du kommer ;-)

Anonym sa...

Stilig som Käbi Laretei (hur det nu stavas)rakryggad i tjusig hatt! Vad månde bliva?

Tankevågor sa...

Synd att det inte finns ljudblogg! Skulle så gärna vilja höra ditt pianospel. Kom snart tillbaka lilla solstrålen!

Bloggblad sa...

Vilken idé! Ljudblogg - klart att det måste gå att ordna...
hälsar
mormor - som förstås håller med om allt gulligt...

Vi på Kantarellen sa...

Kulsprutan: Jag vet inte vem du är, men på något vi känns det som om du trampar i klaveret när du skriver "sötnos mormor" till en okänd, vuxen och gift människa. Skärpning!

Anonym sa...

Jag blir alltid så glad när jag ser dina spjuveraktiga ögon. Jag kan tro att du lockar fram många glada skratt från människor som har lyckan att känna dig/möta dig.
Kram

Bloggblad sa...

Gunnel: Det är nog både på gott och ont att vara charmtroll som alla ler emot och skämmer bort... Som väl är fostrar föräldrarna henne ordentligt, för vi andra dansar helt efter hennes anvisningar...

Anonym sa...

Hej på dig! Kul att ses igen och finaste sommarhatten har du. Jag tror att mormor laddar för mera bus, nya sånger och massor av glass!

Anonym sa...

Så vill jag att din mormor åter ska tala om för mig hur man gör när man pingar!!!!!! För det har den här tanten glömt bort.

Cornelia sa...

Det finns faktiskt ljudblogg, kallas podcasting. Kolla hos Stationsvakt eller Frihetens Vingar. De vet hur man gör

Cornelia sa...

http://podcasting.se/
och
http://pottkanten.blogspot.com/

Här finns det ljudbloggar.

Cissi sa...

Godmorgon! Vilken gullig unge! Jag blir sugen på ett piano själv. Spelade förr, men i vårt lilla radhus får det inte plats något:(

Anonym sa...

Till Mamselamsen:
Det borde inte erfaras som klavertramp. Bloggblad har foto av sig själv på sin blogg, dels på själva signaturen och dels ofta i själva bloggen. Sötnos Mormor har som referens ovan nämnda foton - och hennes dotterdotter är också väldigt söt.
Och bloggen är fin.

Bloggblad sa...

Eva: Svar finns hos dig.

Cornelia: Ska kolla upp - när jag hinner.

Fröken Bokmal: Gulligast - liksom alla barnbarn... (åtminstone borde alla vara det...)Synd med pianot. Det är kul att spela, fast jag måste erkänna att jag mest gör det när jag ska öva till nåt särskilt.

Kulsprutan: Det beror helt på vem det är som säger/skriver det - och jag vet ju inte vem du är. Jag tog bort ett par av dina kommentarer som jag tyckte tangerade gränsen för klavertramp.

Anonym sa...

men åh. vilken härlig tjej. Vår tvååring sitter likadant och spelar och sjunger. Det är härligt det där med barn och musik.

Ska kolla vidare på din blogg, var bara tvungen att kommentera den lilla pianospelerskan först.

Anonym sa...

men åh. vilken härlig tjej. Vår tvååring sitter likadant och spelar och sjunger. Det är härligt det där med barn och musik.

Ska kolla vidare på din blogg, var bara tvungen att kommentera den lilla pianospelerskan först.

Anonym sa...

oj. blev dubbelt. ta bort den ena
*ler*

Elisabet. sa...

Å, dina bilder av lilla barnbarnet gör mig sjuk inombords av längtan efter mina egna.
Sex veckor kvar tills Emma och hennes mormor, dvs jag, åker till Grekland i en vecka.
S e x veckor.

Det känns länge det.

Anonym sa...

Kära Bloggblad!
Det är självklart att du redigerar din blogg om du tycker något är klavertramp eller "snudd på", men ovanstående kommentar har du ju låtit vara kvar, så jag förmodar att den ligger inom den accepterade
ramen.
Själv har jag svårt att förstå att mitt tidigare inlägg till den här bloggen - om din pianospelande dotterdotter - kan förarga någon.
Det var absolut inte meningen.
Och det var ju till det här inlägget kritiken kom.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Det var nog mer det där att kalla mig för sötnos... ordinär medelålders tant...inte om barnet - för hon är verkligen en sötnos.

Anonym sa...

OK, O.M.T. - ska försöka låta bli att kalla dig sötnos, som i min bekanktskapskrets annars är en slags komplimang, oavsett ålder. Och ja, jag vet att vi inte har träffats eller är vare sig bekanta eller vänner, men vissa ord och uttryck blir till en vana. Jag är verkligen ledsen att det var så känsligt.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag vet inte om var du som skrev de andra anonyma inläggen om förälskelse m.m. Men efter först en kommentar från någon om att jag är genuin elak och och sen från någon annan som blivit förälskad har jag nog blivit lite överkänslig. Jag har försökt ta bort den anonyma funktionen men då kan inte heller någon från andra än blogspot kommentera.

Anonym sa...

Jag skriver inte anonymt och även om jag blir kritiserad och ibland kanske t.o.m. får skämmas står jag ALLTID för mina kommentarer. Och jag kan lova dig att jag aldrig någonsin har kallat dig elak eller genuin eller genuint elak. Har aldrig haft anledning att tycka det senare. Däremot kan jag inte låta bli att anse att du är söt - eller välj själv en synonym som kanske passar din ålder bättre (?) - av alla foton som du publicerat att döma. Men det är väl inte skamligt?
Kan vi inte sluta det här nu? Om du inte vill ha mina kommentarer till din blogg så säg till - eller rättare sagt ifrån.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag har inte anklagat dig för att ha skrivit det andra, jag vill bara förklara varför jag blir lite överkänslig.
Men vi kan glömma det nu. Helt ok. Jag vet inte vem du är, annars hade jag mailat.