Statcounter

torsdag, november 23, 2006

Dagens överraskning...

Siffror har aldrig varit min grej, det bara är så. (Sluta skratta Göran! Jag hör dig!) Därför sysslar jag hellre med bokstäver. Och tittar bara flyktigt på lönebeskedet... nån gång under hösten har jag noterat att lönen räckt lite längre än vanligt, men tänkt att jag nog varit sparsam - och känt mig duktig.

På förmiddagen fick jag ett samtal från löneavdelningen. En försynt dam berättade att det stått fel på mitt anställningsbevis, så att de 10% jag gör som klasslärare på fredagarna har lagts utöver min halvtidstjänst... Shit. Därför kommer hon att dra drygt 4000:- på decemberlönen...

Så där rök julklapparna... Eller, för att se det positivt: Nu slipper jag trängas i julhandeln.

17 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Sicken grej, så taskigt!

Monica med yffen sa...

Visst är det tråkigt!

Jag var med om något liknande idag. Men inte gällande lön och det är mitt eget fel, egentligen. När firmor inte fakturerar regelbundet, glömmer man bort dem (att man borde lägga undan pengar för det ändamålet). Sedan kommer fakturan med flera års debiteringar. Roligare kan man ha. Det här var ett femsiffrigt belopp. Usch...

Linda sa...

Kan de inte dela upp det på två månader, så du får några slantar att roa dig för?

Jag fick ett lönebesked i somras med 340 övertidstimmar - det var en lön som hette duga det :)

Men snäll som jag är så ringde jag till lönekontoret och berättade det och de tackade och tog tillbaka pengarna... :(

Anonym sa...

Bläh! Vi fick en faktura i går, som vi inte räknat med så tidigt! 5 laxar ska drygas ut...Ja, vad gör man när pelletsbrännaren inte fungerar? Fryser?

Anonym sa...

Nej men usch vad trist, 4000 kronor är ju en avsevärd summa! Åsså i december av alla månader! Kunde du inte ha fått dela upp det på två löner?
Sympatikram,
Carra
som inte heller kommer överens med siffror

Vonkis sa...

Fy vad surt. De borde kunna dela upp det på fyra månader, lika många som du fick de utbetalade på, tycker jag i alla fall.

Anonym sa...

Attans vad SURT, i December och allt. Trist, trist!
Absolut borde dem kunna dela upp det under 4 månader. Suck!

Bloggblad sa...

Det funkar inte med 4 månader, för hon måste reda upp det i år, sen blir det nytt år och nya pengar och ny redovisning.

Jag lär överleva - i 2 års tid klarade jag mig utan lön, och en månad när jag vickade några timmar fick jag -29:- (Jo, MINUS!) i lön därför att de då drog pengar för datorn jag hade på lönen. Så länge jag var tjl drog de inget.

Översättarhelena sa...

Å vad trist! Jag skulle garanterat inte heller ha märkt nånting utan precis som du tyckt att jag hushållade ovanligt duktigt med pengarna.

Anonym sa...

Hann tänka på mina erfarenheter av dina "sifferkunskaper" innan jag såg mitt namn. Tycker Du klarat Dig rätt bra genom åren, kanske beroende på att Du har en duktig sifferhjälp i huset... Hoppas Du/ni har det bra!

Bloggblad sa...

Ö-Helena: Mmm... där flög min villfarelse!

Göran: Jag visste ju att du skulle tänka på de där förbaskade procenten... dom kommer jag att få äta upp så länge jag lever.

Och - jotack. Vi har det åt rätt håll i alla fall.

Bloggblad sa...

Men du Göran: Vi får sluta umgås så här öppet... :)

Anonym sa...

Rackarns att hon kom på det :O)

Fast det var ju bra att hon upptäckte det så fort. Du kan ju spara undan pengarna redan nu...låtsas som dom där 4000 inte finns.

Mildamakter sa...

Jag hade nog reagerat precis som du, du är inte ensam om att vara sifferoptimist ;o)

Anonym sa...

"procenten... dom kommer jag att få äta upp så länge jag lever." Om du äter sååå många procent så kommer du kanske inte att leva så länge, så minska lite på dom... Umgås..., ja, börjar nog bli lite kramsugen... Får hitta på ett alias...

Bloggblad sa...

Gunnel: Damen tipsade mig om det - att lägga undan lite eftersom novemberlönen redan är felutbetalad - men jag hade nog räknat ut det själv...

Mildamakter: Jag visste ju att jag hade fått lite löneförhöjning... men jag kommer inte alls ihåg mina lönesiffror från i våras :)

Göran: Men om jag bara tar dom procenten det SKULLE ha blivit... då klarar jag det. :)
Vi skulle väl åka nåt? Undrar om vi nånsin kommer iväg?

Anonym sa...

Bra att du ser det positiva i det hela!!