torsdag, november 23, 2006

Präktig

Finns det nåt tristare epitet än "präktig"? Jag räknar mig inte som särskilt präktig, i vissa avseenden är jag väldigt slarvig - i andra petnoga till tusen, men... när jag ser program som "Du är vad du äter" och "Lyxfällan" då frossar jag i att känna mig präktig. För SÅ slarvig är jag minsann inte med mat och pengar. Jag sitter och ojar mig och känner mig så duktig som bara äter liiiiite för mycket... och bara köper kläder när jag har råd... och inte bryter ihop över ... (Se inlägget nedan!)

Mer såna program där jag framstår som jätteduktig! Gratis tips till tv3:

1) Gör ett program om nån som har en alldeles förskräckligt hemsk röra på skrivbordet, så jag kan känna mig ordningsam med min inte så alldeles förskräckligt hemska röra.
2) Gör ett program om nån som sover HELA förmiddagarna så jag kan känna mig superduktig som i alla fall går upp klockan 9 när jag är ledig.
3) Gör ett program om.... Näe, det där med att tanka bilen behåller jag för mig själv...

12 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer. Såg Lyxfällan f f g förra veckan och häpnade - men dagens, den stund jag satt kvar, var VÄRRE! Och "Du är vad du äter" - wow, speciellt den engelska serien! Som dom trycker i sig! (Alltså borde jag vara MYCKET smalare eftersom jag varken äter eller dricker ALLS så där mycket!)

Bloggblad sa...

Just det - jag äter inte en bråkdel av det dom stoppar i sig, och motionerar gör jag... borde se ut som en vinthund.

Fast tjejen som köpte nya kläder när de gamla var smutsiga... det gillade jag :) Fy så trist att tvätta och stryka.

Rutan sa...

De kan göra ett program om mig. Jag äter för mycket, motionerar för lite, handlar för mycket, har stökigt skrivbord, sover hela förmiddagar, är uppe sent om kvällarna, tycker inte om djur, är allmänt jobbig och ifrågasättande. Ett riktigt dåligt exempel som vem som helst kan känna sig bättre än. Bara jag får snuskigt bra betalt, så!

Göran sa...

Nån som köpte nya kläder när de var smutsiga... Jag satte på 5 nya dörrar o motorhuv på bilen förra veckan när den inte var tvättad på 1 år... Blev som ny. Utanpå.

Kristin sa...

Härligt med din inställning till siffror tycker jag! För är det inte helt typiskt hur allt slutar på noll liksom. Får man en extra inkomst... ja, då virvlar nån extraräkning ner i brevlåda.
Och lasterna... var det inte nån som sa att summan av dom också är konstant, eller nåt?? ( Noll :)

Strumpstickan sa...

Du är inte ensam... vi kollar också på Lyxfällan för det är ett jättebra program och så känner man sig inte alls så mislyckad själv när man ser hur jobbigt andra har det...

präktigt? inte alls, rent egoistiskt må-bra-terapi *skrattar*

En liten tant sa...

När jag kommer mig för att köpa en digital kamera ska jag fotografera mitt skrivbord och lägga ut bilden så kommer du garanterat att känna dig extremt ordningssam...

Vonkis sa...

Hmm, det där låter som program jag borde titta på. Fast bäst vore det om de kunde göra ett program om folk som inte diskar på en månad, så slipper jag känna mig hemsk med mina nästan två-veckors-disk som förökar sig i köket just nu...

Anonym sa...

Lyxfällan har jag missat. Har bara sett slutet en gång....
Fy fasiken för att få stämpeln präktig på sig...då är man väl inte mänskilig :O)

Bloggblad sa...

rutan: Jag gillar dig, det hör jag!

Göran: Det var ett bra tips. Jag ska föreslå det nästa gång bilen blir lortig. Fast jag lutar ändå mer åt att köpa nya kläder i st f att tvätta...

(Kul att du kommit ut på banan, nu står det väl inte länge på förrän du har en egen blogg...?)

Kristin: Fast jag har märkt att det är mer status i att vara sifferduktig än bokstavsd:o.

Strumpstickan: Jag har insett att det enbart är därför jag tittar. Får känna att sådär är minsann inte jag!!!

En liten tant: Jag väntar ivrigt.

Vonkis: Då kan du tänka dig hur det blir när man är flera... fast jag har gjort som tjejen i lyxfällan: köpt mängder med glas och tallrikar och osthyvlar...

Gunnel: Du kommer garanterat att känna dig präktig om du tittar.

The Pale Green Woman sa...

Jag brukar fika till "Du är vad du äter" då känns en liten skål glass så försvinnande lite i jämförelse.

Men jag undrar verkligen hur de hittar alla de här människorna med de extrema vanorna? Jag missade lyxfällan, men vad är det för människor som vill visa i tv att de inte har någon som helst koll på sin tillvaro? Vad händer om den här personen någon gång vill söka ett jobb till exempel?

Skumt.

Bloggblad sa...

Jag kan iofs förstå "Toppform" - där blir de inte så extremt uthängda som i de andra.
Men att, som en av damerna i Lyxfällan, vara ekonom till yrken och inte ha minsta koll på sin egen ekonomi... det kan inte bli nån guldstjärna hos arbetsgivaren.