Statcounter

torsdag, november 09, 2006

Grannar...

På tre sidor har jag jättebra grannar. Men på den fjärde... bakom två häckar, på en annan gata men närmare än vad de har fattat, där bor en som har en swimmingpool och ett gapigt barnbarn. (Ni som har varit med här från början minns kanske att jag får en obetvinglig lust att öva på blockflöjten när barnbarnet är där vrålar som en galning "MORFAR TITTA PÅ MIG -TITTA PÅ MIG MORFAR!!!!" 38943873 gånger varje solig dag under sommaren. Alltså en sån spellust som inte går att motstå - och att jag redan kan spela lite, det vet ju inte grannen.... ja, ni fattar hur min övning låter, va?)

Att han fattat vinken vet jag, för i början av den här sommaren bad han ungen hålla tyst "så inte kärringen blir galen.." Men nu har han hittat på nåt nytt....

Så här oskyldig är utsikten från mitt fönster under dagtid - extra vackert i dag med sol från klarblå hösthimmel:
Häromkvällen tappade jag hakan när jag tittade ut - blev paralyserad och stirrade förskräckt - ett UFO!!! Ropade på maken.... Men - det var inget UFO, bara grannen som satt en 1000W lampa i flaggstångsknoppen... Nu funderar jag på att låna hem en sån där riktad byggstrålkastare och pynta mitt hem med... För stjärnorna ser jag ändå inte längre när jag går ut på baksidan... snyft. Bara flaggufot...

31 kommentarer:

Cornelia sa...

Ljuskrig, det var nåt nytt. Men inte särskilt kul för dej att att få stjärnhimlen förstörd. Kan du inte ge honom dåligt samvete med hänvisning till energislöseri, klimatförändringar, barnbarns framtid osv. Men ni kanske inte är på speaking terms.

Bloggblad sa...

Cornelia: Som jag skrev, det är 2 höga häckar mellan oss, och vi ses aldrig, olika gator... Eftersom de bor lite högre och det ofta blåser från söder på sommaren hör vi dem - dessutom är vi rätt tysta, så de tror nog inte att det är så nära som det är.

Jag har inte heller nån lust att ge mig på honom mer än jag gjort med blockflöjten...

Anonym sa...

En sån där anordning tror jag bestämt kan vara vilseledande för flygtrafiken, hehe. Hör dej för hos kommunen till att börja med och fråga om detta verkligen kan vara lämpligt och tillåtet.

Bloggblad sa...

Ö-råttan: jag har funderat på det, för det är precis under inflygningen där Köpenhamnsflyget börjar sakta in för att gå ner i Norrköping... men kanske lyser den inte uppåt?
Ett helt otroligt starkt sken är det. Ska jag kanske börja öva med luftgevär? Ärtrör?

Anonym sa...

Vad i hela friden ska grannen med den belysningen till? Sätt upp något liknande på ert tak vetja!

Bloggblad sa...

Marskatten: Det vete katten vad han tänkt - för själv ser han förmodligen inte alls ljuset inifrån huset.
Mmm... jag tänkte just nåt liknande fast värre... byggstrålkastare? Tror du det duger?

Strumpstickan sa...

Jaha, nu har säsongen börjat för alla ljusslingor och lampor och dant... vad ska de ha de till?

Det blir ju bara irriterande och så kostar det en massa onödig el..

'suck!'

Luftgevär?

PGW sa...

Hur pass bra är du på slangbella?

Anonym sa...

Men vad nytta gör en lampa i flaggstången???
När vi bodde i villan skar det sig med min närmsta granne, "kvinnan" i huset. Det värsta hon Men du ska veta att jag mådde dåligt av det. Med åren blev det lite bättre men bra blev det aldrig. Däremeot karln i huset och jag kom bra överens. Usch det där vill jag inte vara med om någon mer gång

Anonym sa...

Jag tror samma som ökenråttan. Det var det första som slog mig. Jag undrar om det kan vara tillåtet med tanke på flyget.

Kanske man kan kolla med Luftfartsverket. Annars finns det väl en sladd som kan få ett brott.

mossfolk sa...

Men det där är ju rakt oförskämt! Du får smyga dit och stoppa ett hotbrev i brevlådan. Ett sådant där med urklippta bokstäver så att ingen kan identifiera din handstil... Annars tror jag starkt på förslaget om slangbella.

Monica med yffen sa...

Inte en byggstrålkastare, den är för svag. Skaffa en sån där stor sak som lyser upp hela himlen och se till att den rör sig fram och tillbaks hela tiden.

Luftgevär var ju ett annat sätt, förstås. Eller slangbella. Eller kanske rentav motorsåg?

Bloggblad sa...

TACK för alla käcka tips - nu har jag en hel drös att välja bland...
Maken säger att det ligger ett gammalt luftgevär i gömmorna :)

Bloggblad sa...

Susanne: Vi har ett trumset i garaget... och jag har en kornett som jag inte kan spela på - kanske ska det bli mitt nya projekt? Jag hade nästan glömt den... fast jag får nog vänta till sommaren då de andra grannarna reser bort.

Eftersom man inte inifrån brukar se sin egen flaggstångsknopp på en så pass liten tomt, har jag väldigt svårt att förstå nyttan/glädjen med den.

Elisabet. sa...

Hahahaha!
Å, jag tror att jag dånar!
Ska bli spännande att följa den här utvecklingen ..-)

Linda sa...

Dramatik på "hög" nivå :)
Tänk på glassplittret bara, det är inte skönt i små djurfossingar.
Lycka till! Du har mitt fulla stöd, vad du än tar dig till.

Nästan...

Mette sa...

Kan du inte bygga en flygplats med kontrolltorn och rubbet i din trädgård?

Vonkis sa...

Störiga grannar är verkligen ett gissel. Jag har ju en 20-åring som bor i lägenheten ovanför mig och han brukar ringa på mn dörr och sedan springer an fort fort upp till sig, senast han gjorde det var klockan tre på natten...

Död åt tengil och hans anhängare!

Vi på Kantarellen sa...

Jag skulle nog föreslå införskaffande av ett luftgevär.

Är du bra på att pricka? :-)

Anonym sa...

Det finns ju bestämmelser för vad man får och inte får göra i tättbebygt område, som det heter. Ta kontakt med kommunen och hör efter om detta är tillåtet, helt enkelt. Är det OK så får du väl bita ihop och lida och är det inte tillåtet måste eländet ner.

Anonym sa...

Undrar hur det går när han hissar flaggan. Tänk om den snor sig runt 1000-wattaren. Då brinner kanske hela flaggstången upp.

Anonym sa...

Tack Bloggblad för en underbar start av fredagen! Det blev både fniss och gapskratt när jag läste din blogg om grannsämjan.
Vi har precis samma situation hos oss - 3/4 toppengrannar och sen den fjärde med den gapiga ungen och hans morföräldrar.
Så tack för lösningen - och jag har aldrig spelat blockflöjt så jag behöver inte fejka, bara blåsa på. Får väl be maken sticka ut med bilen och ta hundarna med sig så att ingen oskyldig behöver lida!

Anonym sa...

Hahaha. Oj vilka människor det finns!! Kan du inte gå dit en sen kväll och hartsa på rutan?! Eller varför inte flera kvällar?

Anonym sa...

Hej!
Jag ser att du tagit in WV systemet på dina bloggkommentarer.
På den tiden Klimakteriehäxan hade det frågade jag om hon visste vad symbolen för rullstol betydde. (Jag föreslog då att det kanske antydde att man behövde hjälpfordon efter att ha blivit snurrig av att försöka läsa WV-krumelurerna.)
Hon svarade att hon faktiskt inte visste. Sedan tog hon bort det och jag glömde "problemet".

Vet du möjligen vad symbolen betyder? Om du har tidålust skulle det vara intressant att veta.

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag skrev en lång blogg om det en gång. Trycker man på det, är det nåt fyllo som rabblar siffror med sluddrande röst.
Rullstolen är skitkul (läs: idioti) i sammanhanget, för antingen betyder det att om man inte ser bra, då sitter man i rullstol...(jag skulle bli ganska förnärmad om jag såge dåligt) eller också att man måste ha bättre hörsel än syn för att blogga.

Den idioten som ritat dit den har nog inte lyssnat på de sluddrande siffrorna som ingen blir hjälpt av - tycker nog bara att det är en allmän och bra handikappsymbol.

Tankevågor sa...

Någonstans borde det gå en sladd/ledning upp till den där lampan.....ta fram häcksaxen och KLIPP!! Vips blir det mörkt och stjärnhimlen infinner sig igen. :)

Anonym sa...

Tack för info om rullstolsymbolen och tack igen för de livsförlängande (?) skratt och fniss din blogg gav mig idag.
Nu ska jag bara ta reda på var jag kan få tag på en blockflöjt - eller kanske trumma.....

Missade din blogg om rullstolen. För mig betyder den bara: skit också, den enda lediga parkeringsplatsen och där får jag inte stå.

P.S. Tryckte på symbolen men min dator förblev "schtumm". Den verkar inte funka speciellt bra. D.S.

Anonym sa...

Allo!
För mig betyder symbolen ett ungdomsuttryck = kul på hjul, men det är väl inte pol-korr numera?!

Mitt förslag när det gäller UFO:n är att du tar fram din mans luftgevär och siktar lågt, så kanske du fixar problemet för alltid. Sen gäller det bara att bli kompis med de nya grannarna!

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Batbut tyckte vi skulle bilda en hel orkester och ha övning i min trädgård... du kan ju få vara med!

Radikal: Vem du nu är - välkommen hit med glada tips...

Anonym sa...

Bra förslag från Batbut - vill gärna vara med i orkestern, men måste få litet förvarning för när repetitionerna ska ske. Jag bor rätt långt ifrån dig och behöver planera resan!
Kan vi inte kalla oss Beväpnade Orkestern och komma utrustade med slangbellor, luftgevär etc. och ta hand om båda dina grannproblem på samma gång?
Och när vi tagit itu med dina grann-o-sämjor kan vi kanske repa hemma hos mig. Jag har ju en liknande situation.

Anonym sa...

Det du förmodligen inte vet (varför skulle du?) är att jag - som du själv - hade år av min uppväxt i Södertälje. Men utan kontakt med Frälsningsarmen. Vi bodde på Sta Ragnhilds-gatan. Hemma hos oss var vi ateister - farsan bestämde. Men det hindrade inte mig från att besöka 4 (fyra) olika kyrkor - den statliga inkluderad - varje söndag för söndagskola. Det var ett jävla rännande, men man hann med fyra olika karameller om man tajmade rätt. Det var vad man "belönades" med efter att ha avlyssnat div. religiösa indoktrineringar = information, om du är välvilligt inställd till desamma.
Numera lutar jag mer åt Buddha, kanske mest för att han och jag har samma midjemått, men jag har alltid gillat och swingat till FAs musik. Och så har de så söta uniformer!