Statcounter

torsdag, mars 29, 2007

Vårpigg - bloggtrött?

Jag kom på nyssens att det kanske lät i förra inlägget som om jag är trött på att läsa vårbloggar? Absolut inte. Det är helt underbart med lysande krokusar och påskliljor. Det är själva bloggandet som verkar gå trögt för fler än mig i vårsolen. Flera favoriter har försvunnit, andra är väldigt sparsamma med inlägg och några har jag tappat eller har dom tappat mig? Det är väl som med lyckan: bloggare kommer och bloggare går...

Och att sitta framför datorn känns inte alls lika attraktivt när det finns både stor sol och solstol som lockar.

Det ska bli spännande att se om några av mina tappra gamla lökar har överlevt vanvård och allmänt förfall i trädgården... Om jag inte syns här på ett tag så beror det på att jag sitter på trappen och spanar... Fast backsippan får jag vänta ett par veckor på. Det finns ett litet bestånd bara ett par hundra meter härifrån och bilden tog jag för två år sen. Jag återkommer med färska bilder när de återkommer! (Och när huggormarna gosar nere i bäckravinen... men då blir det först en varning!)

25 kommentarer:

PGW sa...

Jag vill se små ormisar!

Jadå blommor helt ok också.

Bloggblad sa...

Årets ormbäbisar är inte födda än - men så fort de kommer fram i små härvor smyger jag mig på med kameran. Tyvärr törs jag inte gå så nära, för hela backen är full av vaktande morföräldrar...

Anonym sa...

Även här i Öknen blommar det nu på ett vårligt vis.

Våren går i gult här. Ärttörne i drivor längs vägkanterna doftar honung men sticks när man försöker bryta sig en gulblommande kvist. Mimosaträden dignar under kaskader av gula blomquistar. Det finns mängder av träd som vi inte kan namnet på och som också har gula blommor, lite liknande lejongap till fasonen. Och här och där små gäng av röd vallmo.

Anonym sa...

Här, vid huset som vi bor i nu, efter husväggen....där kommer maskrosbladen upp så det nästan knakar om det. Det blir nog våran rabatt i år...dom är gula och fina i alla fall :O)

Backsippor är så härligt ludna

Morgondimma sa...

Jag är glad bara av tussilago och videkissar. Även om jag längtar till Gullvivorna.

mossfolk sa...

Jag älskar alla vårbloggar med härliga bilder! Fast sedan jag skaffade hund har jag lite svårt för ormar...

Anonym sa...

Min bloggtrötthet yttrar sig att jag skriver Arga Inlägg Om Sakernas Tillstånd. Tröttande i sig!

Bloggblad sa...

Blområttan: När jag passerat området med backsippor, kommer jag in i bokskogen - gissa vad jag snor med mig för blad ibland...!

Gunnel: Maskrosor får vi alltid - det är säkra kort!

Morgondimma: Jag blir också vårrusig som bara den så här års. Kollade efter blåsippor i min häck... alltså, nu menar jag allvar. Vad trodde du?

Mossfolk: För mig är det fördelen, för jag möter inga lösa hundar på min promenadväg under ormsäsongen. Själv är jag inte rädd, men har respekt.

Anonym sa...

Jag håller med att det blir långt mellan inläggen just nu. Har inte inspiration just nu. Det finns så mycket annat att göra istället än att hänga framför datorn....

Men jag smyger allt runt lite och smygläser utan att kanske ge ett pip ifrån mig...

Kram

Bloggblad sa...

En liten tant: Här väller det in kommentarer så jag hinner inte se dem. NU blir jag ju nyfiken på vad du är arg på denna gång...

Pladdertanten: Jag har så svårt att smyga tyst... lägger mig i både här och där. Fast jag känner att jag måste prioritera annat.

Humlan sa...

Vårblommor ser jag också fram emot... såg några på mässan i dag (både inne och ute), men de där långa, slingrande sakerna gillar jag INTE! Hua!

Anonym sa...

Själv tar jag paus från allt och beger mig till trädgårdsmässan i helgen. Hoppas på inspiration och fynd till hus och hem. Lite nya örter att stoppa i grytorna vore inte helt fel.

Bloggblad sa...

CW: var någonstans är den? Sthlm? Med tanke på att jag är där i helgen...

Annika sa...

Vårbloggar är trevliga! Alla verkar ha drabbats av våryra! Nä, klart att det ska inspiration till när det gäller att skriva inlägg på bloggen. Ibland finns den (oftast), men ibland är den borta med vårvinden...

Ingela sa...

Jag, en relativt nybliven bloggare, är så fascinerad och inte så lite snopen över att det finns tusentals tjejer/kvinnor/gummor som gör det som jag brukar göra; kryper omkring och fotograferar marken. Lite snopen också, för hur intressant kan det vara när det finns horder med markfotgrafer? Fast jag tycker ju förstås att det är kul att se era bilder, mycket för att det är så olika runt om i vårt land.

Anonym sa...

Jag kan koppla av så här på kvällskvisten med att se på allas härliga vårbilder. Det verkar vara den enda tid jag har att njuta av våren för tillfället. Dä ä mycke nu! :)

Elisabet. sa...

Meddelar bara att jag har tittat in en liten stund och läst och haft det trevligt .. nu stänger jag dörren om mig och går hem ..-)

Anonym sa...

Härliga vårbilder får man inte för mycket av!

Anonym sa...

Tidiga backsippor, tänkte väl att bilden kanske inte var färsk... Visst får man bli trött på bloggande, vårstädning, alltihopa ibland.

Anonym sa...

Plötsligt är det mycket som lockar där ute. I går såg vi gammelkatten äta sin fångst: snok!

Vonkis sa...

Glad påsk på dig. Nu åker jag till utlandet!

Vonkis sa...

Tänka sig, de har internet i Schweiz ocksà, det är ju helt fantastiskt.

Min slöhet i blogvärlden beror mest pà att jag inte vet riktigt när jag ska hinna skriva mellan jobb, bönegrupp och handbollsträningar. Jag tänker ofta att "det där ska jag blogga om" men sà har det plötsligt gàtt flera dagar och jag har inte ens startat datorn hemma. Sà det kan gà :-)

(Jo, här nere blommar maskrosor och veronicor för fult)

Mette sa...

Åh fy tusan ... ormar .... Jag har skrivit väldigt sparsamt. Men jag tror inte det har med årstiden att göra ... eller det vet jag faktiskt inte. Ska försöka komma på G igen!

Anonym sa...

En sådan fin bild!

Bloggblad sa...

Vonkis: Schweiz, jag är nog lite avis... ha det så trevligt.

Mette: Jag ska varna dig innan jag lägger ut nån bild!

Lena: Tack ska du ha.