Statcounter

söndag, maj 13, 2007

Jobbarsöndag del II

Att jag vilade under dagen idag var inte bara av slöhet, utan också för att ladda upp inför mitt sista framträdande med barnkören i kyrkan. Jag har under 10 års tid haft ca 150 barn - som stannat från 1 termin och ända upp till 5 år.... Varje måndag som skolan haft öppet och var fjärde söndag.

Det har varit kul och lärorikt och härligt med mycket änglasång och en massa kramar och skratt, men också efterhängset, inte lätt att hitta vikarier precis... och inte ringer man återbud till drygt 20 ungar i sista stund. Jag har hållit mig frisk oftast som väl är, men det har hänt att jag har släpat mig till övningarna fullproppad med Treo och då har det blivit gung i låtarna minsann....
Bilden är så pass liten och suddig att jag törs lägga ut mina små blåa änglar, 16 stycken av 23, ganska skapligt.
Och nu är det slut. Jag har planerat att sluta i ett helt år, blev övertalad förra gången jag tänkte göra det, men nu är det ingen återvändo hur söta de än är. Ingen efterträdare har hittats ännu, men jag hoppas det dyker upp någon hågad spekulant. Jag klarade mig från tårar när jag blev avtackad med blommor i kyrkan, men sen när två förtvivlade barn kramade mig och undrade om jag inte kommer på övningen i morgon.... då var det nära... för vi har en lite mer världslig avslutning med glass och lek kvar nästa vecka, så visst tänker jag komma i morgon.

27 kommentarer:

Tankevågor sa...

Oj! Ska du sluta med barnkören? Då blir du säkert väldigt saknad. Men när man väl har bestämt sig så är det nog ganska skönt eller hur?

Då får du mer tid att skriva. :-)

Klimakteriehäxan sa...

Du fick i alla fall en väldigt vacker blombukett!

Bloggblad sa...

Londongirl: Ja, det känns nästan som om jag blivit en institution som alla räknar med ska finnas år efter år... först för en vecka sen började de leta efter ersättare... fast jag sa till i augusti.

Och skriva... hehe... jo, det lär det bli, fast kanske i annan form än du tror.

K-häxan: Ja, den är ljuvlig. Tyvärr kan jag inte ha den inne eftersom den doftar mer än starkt, men den håller sig säkert längre på altanen.

Cecilia N sa...

WOW! Vilken bukett!
Den är du alldeles säkert väldans värd!

Vi hade också terminsavslutning idag: vi sjöng Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Inte så svår, men annorlunda mot det vanliga och häftig.

Bloggblad sa...

Cecilia: Det känns lite kluvet det där med att ta emot buketter och beröm - visst blir jag glad för det och kan objekt se att jag lärt en massa ungar att sjunga (eftersom så många kommer in i musikskolan efteråt) men samtidigt känner jag ju att jag bara gör nåt jag kan... inget svårt...

Bloggblad sa...

Cecilia: Den låten känner jag inte alls igen. Aldrig hört titeln - jag blir så nyfiken, för oftast tycker jag att samma låtar går runt i alla körer.

Evas blogg sa...

Vacker bukett! Den var du värd! Blir nyfiken på ditt skrivprojket!

Bloggblad sa...

Eva: det är inte så hemligt. Jag mailar...

Humlan sa...

Åh, vilken vacker bukett! Jag känner igen problemet med för stark doft! Jag har ibland fått bära ut både krukväxter och blombuketter i trappuppgången, sedan hoppas jag att ingen granne är allergisk..

Ingela sa...

Vad duktig du är! Att sätta punkt för saker är nog nästan det svåraste som finns. Du har säkert läst Klimakteriehäxans blogginlägg om det. Det beskriver så bra hur det kan vara. Lycka till med nästa projekt, vad det nu kan vara...?

Anonym sa...

Nej, vad hjärtskärande! Det var starkt gjort att stå på dig med ett nej. Oj, oj, vad gör man inte för små vädjande barnaögon.

Anonym sa...

Åh, vad ungarna de blå ska sakna dig!
Och vilka vackra blommor! Bra att de bara är på bild för oss pollenallergiker. (Doften är en sak jag tänker på när jag skickar eller har med mig blomster - den kan ibland bli negativt bedövande i ett stängt rum, som du nämner, Bloggblad, och alla har ju inte altan).

Tillåt mig att ta kontakt med Cecilia N via din blogg:

Kanske du vet det redan men just nu har BBC 1 i UK uttagning för nästa huvudroll av Joseph i en nyuppsättning av denna underbara musikal. Den skrevs för 39 år sedan av bl.a. Sir Andrew LLoyd Webber och har spelats on-and-off på West End, London med både Jason Donovan och Philip Schofield i huvudrollen. Den var så fruktansvärt bra när jag såg den i London för c:a 15 år sedan att jag är förvånad att den inte satts upp i Sverige. Eller har den?

Den har bibliskt motiv, Bloggblad, och är fantastisk med alla olika sorters rytmer när det gäller musiken. Så lätt att ta till sig.

Stackars den 70-årige man som hade platsen bredvid mig när jag såg den. Jag slog honom på låret när jag blev upphetsad över hur kul & bra det var. Maken satt guskelov vid den andra sidan så jag lutade mig mot honom och grep hans lår resten av denna härligt glada musikupplevelse.

Programmet om uttagning av nästa Joseph sker på BBC1 på lördagarna runt 20.00 och det är 6 killar kvar, alla otroligt duktiga. De avpolleterar en kille/vecka enl experters plus publikens röster.
Förlåt att det här blev långt - och dessutom på Bloggblads bloggplats - men jag blev så glad att någon kände till Joseph och hans kappa!

Bloggblad: Får din söta dotterdotter aldrig vara med i den blåklädda kören, ledd av dig då? Hon som SÅ önskade det......enl. vad du skrev tidigare.

Anonym sa...

Alla avsked är jobbiga. Även om man har gjort ett beslut i saken så känns det när allt är över.

Du kommer med största sannolikhet att fylla dom timmarna, som har gått åt till barnkören, med något annat vettigt.

Vilken ljuvlig blomuppsättning du fick...tur det finns kamera så man kan föreviga saker och ting.

Annela sa...

Du måste ha varit väldigt omtyckt och uppskattad av barnkören, som fick så fantastiska blommor. Vad roligt - slicka i dig berömmet.

Bloggblad sa...

Humlan: Jag är ändå inte såååå känslig, men liljorna fyllde hela kyrkan med doft trots att buketten var gömd... så jag förstod ju...

Ingela: Jag har faktiskt inte så svårt att sätta punkt. Jag har nog flyttat för ofta... man vänjer sig då. Och bytt skola ett antal gånger när det varit omflyttningar.

matilda: Jag räknar iskallt med att de kommer att älska nästa ledare också...

kulsprutan: Det är bara kul att lära sig nåt nytt - jag har googlat och läst om Joseph, men aldrig hört. Det är bara de senaste åren som jag varit intresserad av musikalgenren.
Lilla barnbarnet bor för långt härifrån för att vara med i barnkören - men det finns en bra i närheten av hennes hem - hon har lovat mig att börja där när hon har åldern inne.

Gunnel: Jag kan känna en liten släng av saknad, men inte mycket. Däremot kommer jag att gå och lyssna på dem. Barnkören växer de ur när de är 10, så varje år tar jag avsked av några stycken. Mina äldsta går på gymnasiet och en del känner inte ens igen mig längre, det tycker jag är lite trist. Fast de flesta hejar på mig när vi ses.
Några sysselsättningsproblem har jag aldrig haft och kommer nog inte att få...

annela: Jo, jag har förstått att ungarna och deras föräldrar gillar mig. Men sen kommer det ju bara välfostrade ungar som vill sjunga... urvalet är mycket positivt.

mossfolk sa...

Vilken jättevacker blombukett. Förstår att de kommer att sakna dig!

Anonym sa...

Jag blir alldeles tårögd när jag läser det här. Strongt av dig att hålla dig.

Nu blir jag också nyfiken på ditt skrivprojekt. Kan du inte maila mig också?

Anonym sa...

Förstår hur du känner det. Du har gjort en enastående insats!

Allt gott till dej!

Strumpstickan sa...

Fina blommor! Vilket roligt jobb du har gjort:)

Bloggblad sa...

Mossfolk: Jag ska fortsätta att gå och lyssna på dem när de sjunger i kyrkan, och BARA njuta. Inte snyta, trösta, förklara, leta efter rätt tröja...

Monica: Det är inte nåt hemligt... ska ta över församlingsbladet bara.

Kristin: Tack - men du vet, när man gör det man kan, känns det inte som om det är så märkvärdigt. Fast jag märker när de försöker hitta en ersättare att det nog är ganska märkvärdigt... :)

Strumpstickan: Både roligt och intressant - men man får inte tjata ut sig, och jag börjar känna mig som en papegoja...

Annika sa...

Jamen OJ vad dom små liven ska sakna dig. Jag kan nästan känna hur dom känner ända hit! Sorgligt!!!
fIN bukett fick du!

Bloggblad sa...

Annika: Ja, dom säger det, men jag vet av erfarenhet att de snart gillar min efterträdare, vem det än blir.

Amber sa...

Oj. Men du verkar stå med båda fötterna på jorden. Du kommer väl att höra kören även sedan någon annan tagit över den, gissar jag.

Det där med att ta över församlingsbladet - har du verkligen tänkt över det? :-)Myyyycket att göra...

Cecilia N sa...

Jag hopppas att du har rätt angående att de kommer att gilla din efterträdare. Jag har inte riktigt den erfarenheten från en liten körsångare.

Joseph har du nog fått en massa info om redan. Men jag kan väl inflika att här och var låter det som Jesus Christ Superstar som ju skrevs senare. (Men som kom in i mina öron tidigare.)

Många olika genrer ingår. Allt från "Las Vegas bensparksbalett" och Elivsrock till à capella fyrstämmig kyrkokör.

Bloggblad sa...

Amber: Jodå! Jag är en trogen lyssnare! Och vad gäller församlingsbladet blir det nog enklare att göra det själv från början än att... äsch, jag säger inget mer, men jag har varit med ett tag som spökskrivare.

Cecilia N: Jag försöker bara låta positiv... de har inte hittat någon ännu.
Jag måste verkligen försöka få höra den musikalen, tänk att jag aldrig ens hört talas om den...

Cecilia N sa...

Gå in på youtube och sök på DirectorSS. Då får du hela musikalen uppdelad på fyra klipp.

Bloggblad sa...

Cecilia: Det ska jag genast pröva! Tack!