Statcounter

måndag, juli 02, 2007

Köpfest...

I dag fick jag nya kameran som varit beställd några dagar. Lillasyster har som synes fått hälsa på storasyster...kändes som att låta gammelhunden nosa på valpen... (Äsch, vad pratar jag ? Jag vet väl inget om hundar!?!)

I djungeln av apparater har jag fastnat för den här krabaten som har ungefär samma funktioner (fast några till!) som sin lillasyster och det är en fördel för den otekniska ägaren. Sen har den fått väldigt bra resultat i diverse tester för kameror i mellanprisklassen. Nåja, den som läser min blogg får väl se snart och avgöra själv... Maken lurades in i en klädaffär... "när vi ändå är i stan - du vet ju att du måste nååååån gång!?!?! Det går fort! Jag lovar att inte titta på nåt till mig..." - näst IKEA är klädaffärer det värsta han vet. (Men han har redan läst på ALLT om nya kameran... och till Bauhaus behövde han inte trugas.)

Det är nästan värt ett kapitel för sig när han handlar kläder... två skjortor och en jacka gick på ... högst 2 minuter + 3 i kassakön. "Den är snygg, finns det L? och den är snygg... L? Den jackan är på rea... den duger!" Och så är det klart ända till nästa år.

Medan han var på ett kort möte i stan, var jag inne i en butik som ska nyöppnas med nya kläder. Det fanns bara några få trasor kvar till 70% rabatt... MEN - där hängde en vår-sommar-höstkappa med avtagbart foder, och bara väntade på mig... Den hade överlevt både 30%-veckan och 50%-veckan. Visste väl att jag skulle komma! Min gamla är totalt utsliten, jag kan bara ha den i mörker... och den här passade både mig och plånboken perfekt!

Nu ska jag bära tillbaka böcker och grejer i det nymålade... det har lättat lite både här och där. Sonen tog med två fulla korgar med glas och till helgen kommer dottern på min gratis loppmarknad... blir nog rätt luftigt till slut. Minimalism? Njae, dit kommer jag nog aldrig... Nöjer mig med sjungfej!

23 kommentarer:

Hedgren sa...

Ja, sannerligen, vad är det med karlar och affärer? Jag får också gå ensam på IKEA och för det mesta är det jag som handlar kläder åt honom. Har blibvit ganska duktig på att hitta rätt storlek osv. genom åren! =0) Men Bauhaus och liknande (läs Jula och Claes Olsson) går alldeles utmärkt av nån anledning...
Kameran ser väldigt avancerad ut! Lycka till, det blir säkert jättefina bilder!

Anonym sa...

Men jestanes! Följde det med stödhjul till kameran??!! Avundsjuk kommentar från en som bara har en kamera i mobilen.Jag tror att det är en så'n jag sneglat på också. Men jag är fortfarande vilse i kamerautbudet. Ser fram emot dina konsumentrapporter.

Bloggblad sa...

Hedgren: Jag köper nya tröjor och skjortor när jag tröttnat på att se de gamla. Själv tröttnar han aldrig på sina kläder...

En liten tant: En kollega till mig hade köpt den här så jag fick provtitta och trycka - och den är rätt enkel. Och LÄTT!!! Min gamla systemkamera vägde 1 kg, den här ca 700 gram.
Ingen idé att titta på en massa olika - de bra resultaten räckte för mig. Och priset!

qi sa...

Grattis till reakapet! Sånt är kul!

Humlan sa...

Så kul med ny kamera och reafyndad kappa!
Bra dag m a o.

Tankevågor sa...

Jag skrattar gott åt din mans klädköp! Kommer ihåg att du skrivit om hans ovilja till klädaffärer förut. Han slår faktiskt t.o.m. min man i det fallet och det tycker jag är otroligt roligt. :-D
Elsa Beskow skrev ju boken "Pelles nya kläder"....Du kan väl skriva uppföljaren!

Linda sa...

Jag är avundsjuk...
På kameran!
Jag vill också ha en sådan fin.

Jag handlar som din man, ungefär.
Tycker det är tråkigt. Men är jag i en tygaffär försvinner både en och två timmar fort :)

Evas blogg sa...

Låter som om det är min man du beskriver!!! Kameran - en systemdigital?? Såna har jag sneglat på läääääänge!!

Bloggblad sa...

Qi + Humlan: Inte för att prylar och kläder ger nån bestående lycka, men kul är det!

Londongirl: Men då skulle jag få ta hans andranamn...:) det första är ju redan upptaget... Han är fullständigt extrem i att tycka att de gamla trasorna duger.

Linda: Den var inte så våldsamt dyr med lite prutning...

Eva: Yes! Jag har önskat mig en så länge, och nu när jag måste ta lite bättre bilder som redaktör... förut kunde jag bara ta på nära håll inomhus, nu kan jag sitta längre bak och zooma. Du kan googla på kamerans namn och hitta testresultaten.

Anonym sa...

Grattis till ny kamera! Min pajade efter bara efter så där tiotusen bilder eller mer, men jag föredrar små snabba kameror, som får plats i fickan..

Evas blogg sa...

Just nu tillåter inte kassan en ny kamera, men kanske sen, om något år. Lycka till med fotograferandet!

Ingela sa...

Detta är nästan lite läskigt: Jag beställde efter suktan och beslutsvånda en ny kamera i torsdags, av samma fabrikat som din. Paketet kom i dag men jag hann inte hämta det.

Bloggblad sa...

Hannele: Lite otymplig är den - men jag kommer att ha kvar min lilla fickvariant.

Eva: Hehe... för mig blev det en prioriteringsfråga inför nya uppdraget.

Ingela: Den har tydligen sålt väldigt bra! När jag frågade i en affär i Nrkpg sa killen där att den var slut överallt. Men den fanns på nätet - fast jag köpte den i en annan affär... och gjorde en bra affär...
Vi får väl hjälpas åt med det tekniska och jämföra våra åsikter sen.

Vonkis sa...

Ååååå, det här hjälpte inte min längtan efter en digitalsystemkamera direkt. Vill ha en, nu!

Min käre fader tycker inte heller om att köpa kläder, så länge det inte är jaktkläder som ska inhandlas. Då kan han prova flera outfits både en och två och femtioelva gånger...

Annika sa...

Vad fin kameran ser ut! jag har också två, en liten som alltid ligger i handväskan, och sen en stor i din modell. Urkul för dig med en ny fin kamera! Ser fram mot bilder.
Vad gäller karlar i klädaffärer ver jag PRECIS vad du menar. Peter brukar nästan få andnöd om han ska shoppa med mig. Hi, hi!!!

Hedgren sa...

Var inne och kollade på din hemsida! Blev mycketr intresserad av din bok om flyktingbarn. Jag brukar några gånger undet åk 4-6 ha tema om barn i världen med fokus på flyktingbarn och gatubarn. Ska fösöka köpa in din bok till skolan!

Bloggblad sa...

Hedgren: Åh, vad glad jag blir! Tack snälla! Jag vet ju att den funkar och ungar gillar den - och invandrade barn brukar känna igen sina funderingar. Den passar utmärkt från åk 4 och uppåt - hur långt upp som helst, det finns ett kapitel före varje berättelse, där berättaren ser på sin flykt några år senare, så den är inte barnslig alls. Ganska otäck för mindre barn, det är ganska skrämmande saker de berättar om.

Anonym sa...

Jag skulle så gärna också vilja ha något i den där kameravägen (fast jag är ju en olympusfreek). En sån där kamera där man kan ha olika objektiv på....får bli när jag vinner nästa gång :O) // Gunnel

Bloggblad sa...

Gunnel: Den här har fast objektiv - det är därför den ligger i en lägre prisklass än värstingarna. Allt som allt 4007:- inte så farligt när jag sen slipper momsen i firman.

Susanne sa...

Att döma av bilden ser ju kameran ut som en digital systemkamera, men jag förstår av din sista kommentar att så inte är fallet. Då är det väl en sådan där långzoom du har köpt.

Jag köpte ju en digital system för drygt en månad sedan och är verkligen nöjd, fast jag släpar på två olika objektiv.

Bloggblad sa...

Susanne: JOdå, det ska nog vara en digital systemkamera, men jag kan inte ta bort objektivet. Den har 10x zoom, och jag kan ställa in det mesta (allt? vet inte än) manuellt.

Susanne sa...

Njae, på en systemkamera kan man alltid byta objektiv, så det är allt en långzoom du köpt. Titta på cyberphoto, där man delar in kamerorna i fyra olika typer. Under långzoom hittar man den du köpt (Fujifilm FinePix S9600, eller hur?). Den enda systemkameran från Fujifilm som finns där kostar över 17 000 kr och så dyr var väl inte din. :-)

Bloggblad sa...

Susanne: Okej, jag har dålig koll på vad saker heter. Men jag har vid läsning av tester förstått att den här räcker gott och väl till mina behov. Den här ligger på nånstans mellan 3200-4900, beroende på affär och kontakter som man kan förhandla med... jag har det senare... :)