Statcounter

måndag, november 26, 2007

Inget lyxliv längre...

I dag har jag betalat igen en liten del av den förlorade arbetstiden från de tre dagarna förra veckan ... så nu känns tillvaron inte så lyxig längre. Tur att jag får göra det som extra musiklektioner inför advent och lucia - men otur att varenda rast och håltimme gått åt... och mer lär det bli med kvällar och tidiga morgnar. Men, som salig mamma sa: smakar det, så kostar det...

Så med huvudet fullt av gratis raska fötter, pepparkakegubbar och stjärnglitter blir det en lång stund på soffan nu.

22 kommentarer:

Vonkis sa...

Och tänk så bra detblir sedan vid jul- och luciafirande. Saknar du barnkören så här års eller är det bara skönt att slippa?

Bloggblad sa...

Vonkis: Som väl är ska jag inte hålla i alltihop - spelar bara de sånger som läggs fram... och lite uppsjungning och så.

Nej, jag saknar inte barnkören. Det var jättekul, men ganska efterhängset. Fast ibland kan jag sakna att få sjunga med ungar som verkligen vill. Elevens val förra året var kanonbra. Ca 15 frivilliga ungar som byttes ut efter 5 veckor.
Men ett år utan sång- och musikansvar känns rätt skönt att sticka emellan med efter ca 30 års slit med sånt.

Anonym sa...

Jag har levt lyxliv i helgen och nu är jag i räkningarna, tvätten och "att fixa" men nästa vecka flyger jag från allting. Du... jag tror jag minns att du suckade förra året men tyckte ändå det var roligt!

Bloggblad sa...

Anne-Maj: Spännande! Du har ju varit där förut och är resvan... men eftersom jag vet att du har det krånligare beundrar jag dig som törs ge dig av så långt hemifrån.

Än så länge suckar jag bara över lucia - men vänta bara... det blir säkert högljutt gnäll innan det är klar. Fast... kanske inte. Den här klassen sjunger som värsta änglagänget och jag har inte så fullt upp med en massa sångeri, så vem vet... jag kanske sitter med en tår i ögonvrån sen...?

Anonym sa...

Nu är jag ledig två dagar...skummar lite på mina komptimmar som är nästan två veckor (ja det är inte klokt...jag vet)

när jag kommer tillbaka på torsdag ska jag och en tredjedel baka pepparkakor....hehe...det är nog inte bara barnen som kommer att smaka på degen

Bloggblad sa...

Gunnel: Så mycket skulle jag inte kunna få ihop - mina elever går inte så länge på dagarna, jag har fullt sjå att få till ett schema med alla matraster-gympa-bild-slöjd-elevensvalstimmar-konserter-utflykter... m.m.

Men å andra sidan har jag ledigt på loven :)

Ingela sa...

Och jag har tagit "time-out" från kören nu under advents- och jultiden. Kände att det är nödvändigt för att familjelivet ska fungera. Och för att jag inte ska gå i spinn innan den 23:e.

Fast nog kommer jag att sakna allt det vi brukar göra den här tiden. Får väl gå och lyssna vid något lägligt tillfälle.

mossfolk sa...

Fast jag tycker allt att det låter lite roligt att få hålla på med julsånger och musik sådär :)

Anonym sa...

Den här tiden på året tenderar tiden att inte räcka till på samma sätt som annars. Kul dock när det är roliga saker som upptar tiden...

Bloggblad sa...

Ingela: Jag har tagit ledigt därirfrån periodvis tidigare, men då har jag ändå haft barnkören, och vi sjunger in julen tillsammans.... så...
I år har jag betydligt mindre stressigt och ser ovanligt nog fram emot att sjunga. Fast på söndag ska jag iväg på marknad med mina grejer.... om det regnar eller är snöstorm blir det dock Hosianna...

Mossfolk: I liten mängd - som i år - går det an, men du anar inte hur det blir efter 30 år med massor av grupper och lussesärkar ...

CW: Jag känner faktiskt mindre stress än någonsin just nu - och det beror helt på att jag överlämnat både barnkör och musikundervisning. Den jag lämnat det senare till, spelar dock inte piano och det är oslagbart som komp i stora sammanhang.

Annika sa...

Bloggblad, när kommer bok två om Angelika ut?
Vet att K nog gärna skulle vilja ha den i julklapp, men den kanske inte är utgiven ännu...
Låter kul med all sång just nu, men det är klart att det kan bli för mkt av det goda också...

Bloggblad sa...

annika: Förlaget tyckte inte att den första var lönsam, så de vill inte ge ut tvåan.
Jag har skrivit ut och förstorat upp det du skrev om boken - och plastlaminerat det ihop med en annan fin recension - till julmarknaden på söndag...

Bloggblad sa...

Annika: Jag måste ju tala om också att jag blev jätteglad över att hon vill läsa mer. Hälsa din dotter det! Vore det inte så jobbigt att läsa på skärm, kunde jag skicka manuset den vägen - för mer än ett manus blir det kanske inte.

Anonym sa...

Jag slår vad om att du snart är på väg nånstans igen, att väskorna står redo, packade? :)

Linda sa...

I mitt jobb så börjar julen redan i slutet av september med alla mässor och aktivitetsbokningar så jag har känt mig mätt på den ganska känge.
Men när vi börjar med julsångerna på kören så känns det på ett helt annat sätt.
Jag behöver nog de där tonerna för att komma i rätt stämning igen.
Och lite lagom snöfall hade inte skadat!
Fast jag slipper ju de tidiga morgnarna då luciafirande på det viset är över sedan länge, för min del :)

Linda sa...

Hej igen :)
Såg hos Londongirl att du undrade över klickbara bilder.
Det har du redan lyckats med :)
Jag klickade på bilden här under av dina flickor och det gick hur bra som helt.

(jag blev nästan lite sotis på de extremt fina och jämna tänderna på födelsedagsbarnet...)

Bloggblad sa...

Monica: Nix. Men igår retade mina kollegor mig och sa ungefär samma sak... då räknade de söndagens julmarknad som "resa"... Det gör inte jag. Inte förrän i februari blir det nån packning. Nu vill jag vara hemma.

Linda: Jag ska ju inte vara med på söndag och sjunga, om det inte regnar eller är snöstorm - och det kommer att kännas konstigt. Var kul att öva på låtarna i går.

Jag ska genast klick-testa. Det har inte gått förut.

En gång i tiden hade jag lika vita och jämna tänder. Ja, jämna är de än, men färgen... min tandläkare tycker att jag ska bleka dem, men han lär inte göra det gratis..

Bloggblad sa...

Linda: Men det var bara den bilden som gick att klicka... ändå hade jag inte gjort nåt särskilt.

Elisabeth sa...

Ja, men oftast är man ju ganska medveten om att det "kommer surt efter"! Att det finns en medaljens baksida på det mesta!
Usch, vad negativt det där lät.. men ibland tycker jag nog lite så!

Kram..

Bloggblad sa...

Elisabeth: Visst är det så - men jag är ändå nöjd och glad över det jag fick uppleva. Njuter jättemycket av att hasa runt nu - är ledig idag - jag passar på att vila mig hämta nya krafter.

Linda sa...

Vet inte om det är rätt förklaring men jag har märkt många gånger att det oftast bara är en bild per inlägg som blir klickbar, men det funkade inte hos dig heller.
Men om du bara har en enda bild i ett inlägg så ska det funka.
Tror jag.
Det här var ju ingen förklaring alls, när jag tänker efter...

Bloggblad sa...

Linda: om sanningen ska fram är det bara om det är någon väldigt speciell bild som jag ger mig tid att klicka och titta noga. Jag har många bloggar som jag plöjer igenom...