Statcounter

torsdag, november 29, 2007

Ledig

Det finns inga bättre dagar än torsdagar... ledig, ingen hemma som vill ha mat (vilket det finns på lördagar och söndagar), tystnad... och inga krav från nån annan än Luther på ena axeln och salig mamma på den andra.

Själv ställer jag inte så höga krav längre, ids inte vara effektiv. Jag har lärt mig att jag orkar mer andra aktiva dagar om jag hasar runt och donar med det jag känner för. Eller somnar på soffan. Jag vet förstås att tystnaden kunde varit en plåga om den inte vore temporär, och blir jätteglad när jag hör en nyckel i dörren strax efter fem.
I dag kom det trevlig post! Nya numret av KANALEN finns inte som länk än (=jag vet inte hur man gör), men jag återkommer med det till hugade läsare. Jag vet att det finns några kyrkligt intresserade sådana här på bloggen. Det är lika spännande varje gång att se hur det slutliga resultatet blir, för bilderna i pdf-filen är hemskt suddiga, och jag andas ut även denna gång över att de blir fina och skarpa i tryck.

Som vanligt hittar jag saker jag skulle ha velat ändra... nåt indrag, nåt ord som jag borde bytt... Det händer en del också i hanteringen - många samtal med tryckeriet och många versioner innan jag och kommittén är nöjda. Men på det hela taget är jag nöjd!
Jag får enormt bra hjälp av en pensionerad journalist som frikostigt delar med sig av råd och tips om ingresser och rubriker och annat. Hon korrekturläser dessutom som en hök - kanonbra! När man läser sin egen text har ögat en förmåga att läsa det som skulle ha stått... det är lättare att hitta fel hos andra... (ungefär som i verkliga livet) De som inte är vana ser inte heller alla småfel som smyger sig in här och där.

Den här publikationen som jag numera är redaktör för - behöver inte slå sig fram för att bli en bestseller på tidningsställ. Den delas ut gratis till alla hushåll (ca 6000) och finns att hämta i kyrkor och på biblioteket. Så många läsare får jag inte till det som publiceras och säljs av mina alster...

Mina böcker får jag kämpa med så gott det går. Nu ligger några ex av "Killar, bollar & kör" inslagna för att presenteras på julmarknad på söndag. Såvida det inte regnar eller är snöstorm, marknaden försiggår utomhus. Jag har inga stora förhoppningar - lika små som själva marknaden... i skogen norr om Norrköping. (Några bofasta finns det kanske?)
Muddarna har jag parat ihop och satt prisetikett på. Svårt... ingen köper om jag sätter ett högt pris - och är det för lågt går jag med förlust.
De som varit på bild i bloggen tidigare, finns i bakgrunden. Längst fram är de nya i andra färger än lila med variationer. Om ingen köper dem, kommer jag att göra en ny blogg där jag säljer dem.
Jag stickar alltid framför teven - maken blir ganska irriterad, han får ofta förklara saker som händer i bild, jag har fullt upp att räkna eller plocka tappade maskor...

17 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Ny karriär, ser jag :)

Bloggblad sa...

Hannele: Eller t.o.m. två! Nasare och redaktör...

Lilla B sa...

Så flitig du är! Det kan väl inte bli många minuters vila på sofflocket?

Anonym sa...

Lycka till med både böcker och muddar! Det går säkert bra, ska du se.
Värre är det med irriterade/irritera-N-de makar; dom är det svårare att göra sig av med - även om man bara vill vara utan dem några ögonblick, så man får lugna ner sig!

Bloggblad sa...

Lilla B: Det blir fler än man kan tro. Och alla skräphörn och sånt som jag struntar i att göra, det visar jag ju inte.
Att sticka framför teven räknar jag dessutom som avkoppling.

Men i dag somnade jag inte på soffan - jag har fikat på kondis med en svägerska och pratat igenom allt som hänt sen sist...
Nu ska jag sätta mig och sticka!

Kulsprutan: Tack! Jag har inga stora förhoppningar faktiskt, tycker mest det ska bli kul att pröva livet som försäljare. Det är inte min grej egentligen - men ändå...

Vi har två teveapparater om det blir för irriterat :)

Anonym sa...

Att prissätta egentillverkade saker är inte lätt. Förr broderade jag mycket (också..innan datorn kom) och gjorde många fina tavlor till bekanta och vänners vänner och så där. Men jag hade aldrig förstånd att ta betalt. Vissa förstod det...och vissa dom bara tackade och tog emot :O ) Men det tänkte jag aldrig på för det var ju så kul att räkna och knåpa....

Anonym sa...

Glömde att säga att det var i alla fall dom själva som stod för materialet

Anonym sa...

Det är juligt hos dig redan. Jag har inte börjat men vill gärna göra det men måste vänta. Jag vet att om jag börjar då kan jag inte bryta eller... Det är saker som måste fixas först innan....Lördagens hopptävling måste vi avverka först. Sen kan helvetet braka lös. Julkrubban ska fram. Du har talanger som jag önskar ha. Börja sticka har jag tänkt göra många gånger men.. ja du vet.. man ska prioritera eller.. så finns viljan där.

Anonym sa...

Tidningen! Jag måste läsa!

Cecilia N sa...

Får jag rekommendera en liten skrift: "Om en kristen människas frihet" av M Luther?
Så får du ena axeln fri. Hur man gör med mammor har jag inte lyckats lista ut än ...

Cecilia N sa...

Oj, den for fort ...
Boken är bara på 42 sidor eller nåt.

Jättehärliga muddar! Hoppas att de går som smör i solsken - trots ett rimligt pris.

De röda påminner om en tröja som jag stickade till dottern för några år sen: ett varv ull/akrylgarn och ett varv "pälsgarn" i samma nyans. Det första varvet för att få stadgan och det andra för att får rufset.

Elisabet. sa...

Blogblad: jag får inte köpa någon av dom där grå ..,det spelar ingen roll vilken av dem?

Säg priset och vad portot kostar,så tingar jag ett par ..-)

Om det går för sig.

Anonym sa...

Vad du har stickat! Jättefina är de allihop som jag har sett på den här bloggen.

Bloggblad sa...

Nu hände det igen - jag svarade så ordentligt på allt - och så kom det inte med...

Jag börjar om!

Gunnel: Jag räknar det delvis som nöje. Kul att variera sig i det lilla och snabba formatet som en mudd är.

Anne-Maj: Jag ser mest de talanger jag inte har... och glömmer att uppskatta dem jag har.

Du ska få en riktig tidning - lättare att läsa tror jag, eftersom allt blir skarpare och tydligare. Jag hittar nog din adress!

Cecilia N: Tack för tipset - den ska jag se till att läsa.

Jag har gjort ett pannband av det röda, det blev stadigt och snyggt, en tråd ullgarn + en tråd fluff och sen mosstickning. Men det är inte till salu - jag hoppas att ingen köper de röda - vill ha dem själv...

Elisabet: Klart att du ska ha muddar - de är billiga. Om de blir sålda fixar jag ett par nya. Klarar du ullgarn? Det är härligt gotlandsull i dem. En del tycker att sånt kliar, men jag är inte alls känslig själv.

Monica: Tackar tackar. Det känns som mer tillåtet att slappa framför teven med en stickning...

Strumpstickan sa...

Tips till kanalen, en fototävling kanske?

Klimakteriehäxan sa...

Lycka till med julmarknaden! Du har i a f gjort väldigt fina paket, det borde hjälpa lite!

Bloggblad sa...

Monica H: Ingen dum idé - men det lär inte finnas mycket plats över att presentera vinnare.... Däremot har jag skrivit att läsarna gärna får skicka in nya bilder från sina barn(barn)s dop, som illlustration till namnen på de döpta barnen.
Än så länge har mitt barbarn illustrerat i flera nummer... (fast det står inget namn - är bara en himla bra bild med både barn, präst och dopfunt)