Statcounter

torsdag, december 20, 2007

Behöver nog inte...

...tala om att jag suttit klistrad vid teven en timme och tittat på den skönsjungande snyggingen från S:t Anna... och hans kusin... och hans fastrar som jag känner ... och en av mina tonsättare... Nej, det behöver jag nog inte. Och inte behöver jag skryta med att han och hans kusin sjunger var sin låt på min myspacesida... Nej, det behöver jag nog inte det heller... För det har jag ju gjort några gånger förut...

Jag gnolar bara vidare: "... Jag mötte Lassie...."

Uppdaterad: Nu gnolar jag på en annan låt... fick nyss mail om att den fjärde låten på min myspace-sida (länk till höger) ska framföras i en tv-gudstjänst om nån månad... jättekul!!! Mer sånt för ett gott julhumör! Naturligtvis kommer jag att flagga rejält när det blir dags... :)

Gnolar och gnolar... jodå, jag är bättre i halsen, men jag gnolar förstås bara inne i huvudet. S.k. öronmask... Och jag tror att jag blev lite bättre efter det mailet...

23 kommentarer:

Anonym sa...

Och vilket tv-program har man nu missat? /Monica m y

Ingela sa...

Sk-t, såg det i tidningen i morse och hade tänkt titta/lyssna. Men uppslukades av andra göromål, som så ofta. Kanske blir det repris?

Bloggblad sa...

MMY:Det var kl 21 i tv1 ikväll - du får titta, jag vill inte bli googlad hit på titeln.

Ingela & MMY: Det går i repris på nyårsaftonen.

Humlan sa...

Jag tittade och njöt!
Och jag tänkte på dig.
Om inte den killen går långt, så är det inte rättvist! Han har ju både sångröst och en glädje som lyser ut genom rutan på min gamla teve.

Bloggblad sa...

Humlan: Han har ju redan gått rätt långt... och det är helt sant det där med att han är så enkel och glad som det verkade. Hans kusin sjunger som en ängel (som du hörde) men jag undrar om det är lika lätt för en tjej... vi får väl se om hon kommer tillbaka till Sverige.
Blir SÅ glad att du tänkte på mig...:)

Anonym sa...

Gnola på - men glöm inte att snabba dig på att bli helfrisk :
det är bara ett par da´r kvar till jul :o)

Kulsprutan

Anonym sa...

Så'na mail är mer effektiva för hälsan än all annan medicin. Så himla kul!

En liten tant

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag gör vad jag kan. Och mår lite bättre även om jag kraxar än.

En liten tant: Jag blir alldeles varm bara jag tänker på det... för visst har jag hoppats få höra nån av låtarna i teve, i lokalradion har några redan spelats, där är lite lättare att komma in än i teve. Och nu har jag inte lyft ett finger själv för att komma dit...

Anonym sa...

Vad bra att du är på bättringsvägen och ett stort grattis ifrån mig. Jag kan tro att det E-mailet blev väldans uppskattat

Men du..öronmask...borde inte den sitta i öronen

Bloggblad sa...

Gunnel: Tack tack! Jag har inte hittat på uttrycket själv, men tycker det är bra påhittat - för visst är det inuti öronen det hörs när sången går runt runt och hörs inåt.
Utåt kan jag inte gnola så det hörs... än.

Annika sa...

Och min mamma skrev ett lyriskt e-mail till mig igår om snyggingen som " var charmig som få", och hon undrade om jag hört talas om honom. Svar: nej...
Men Sverige har ju många stora musikalartister ute i världen som man ju aldrig hör talas om...KUL att du känner Peter Johansson (var det så han hette? vill minnas det från mammas mail). Klart du gör, förresten, du känner väl alla "med röst" in your neck of the woods ;-)

Anonym sa...

Grattis! Vad roligt! Det är sånt som ger guldkant på tillvaron.

Bloggblad sa...

Annika: Jag känner förstås TILL många av dem som har röst, men den här killen har sjungit ihop med sina kusiner länge, och jag känner ett par av kusinerna och deras mammor - som jag sjungit ihop med och gått musikkurs ihop med. En av mina tonsättare bor granne med Peter och kusinerna - så det är därför det hampat sig så att jag fått låtar insjungna av dem.

IT-mamman: Tack - och jo, jag känner att jag blir väldigt glad i hjärtat över det här. Det ger inte mycket kosing (i STIM-pengar) och inte berömmelse - men tillfredsställelse, och det är inte att förakta.

Elisabet. sa...

Ja, och tänka sig att man har fikat med madame Bloggblad .. det är inte kattskit inte ..-)

Tankevågor sa...

Jag missade honom tyvärr. :-(
Var på teater och kände mig så risig så jag fick gå i pausen. Men nu är det bättre. Hoppas du också kryar på dig. Ha det gott!

Bloggblad sa...

Elisabet: Ja, och jag känner en som känner en som känner en kändis... :) Och så känner jag ju dig! Bloggmadamernas Bloggmadam!

londongirl: Så trist - jag minns en gång när vi gick i pausen, men det berodde på att maken skämdes så förskräckligt när mitt huvud ideligen trillade ner... när jag somnat för tredje gången tyckte han det räckte. Det var en icke medryckande pjäs av Tjechov...

Vi får göra vad vi kan för att piggna till - jag är bättre, men hes, och blir kallsvettig efter bara en korts stunds städning. Så det blir bara ett par små korta stunder :)

Anonym sa...

Jag fick gå i mitten av första akten (trots förbetalda paus-drinkar!) för att få med mig min snarkande make när vi var i London och såg Shirley Valentine. Nu har jag sett filmen så jag vet slutet:)

Men Bloggblad: att STÄDA när du inte mår prima är väl att ta i? Städar du för Tomten, eller?
Lägg dig på sofflocket i stället och krya på dig ordentligt. Som den kloka kvinna du verkar vara.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Kan tänka mig att karlar inte gillar den så värst...

Ordet "städa" låter så pretentiöst. Jag har plockat och dammat lite halvslött - maken har dammsugit. Nej, det är inte för tomten, det är mer för att inte barn och barnbarn ska få hosta av dammet...

Den här slappslöa julstädningen skulle INTE fått godkänt av min mor om hon levt... :)

Jag fick en del ovett dock... han fick en av mina smala stickor rakt in i handen så blodvite uppstod...

Anonym sa...

Tack för långt svar!
Hur som helst, frisk eller inte, lägg dig och vila och njut av livet och god musik om du nu orkar med ljud efter allt kör-ande :)
Ingen märker litet damm härådär när man har trevligt tillsammans och det hoppas jag att ni kommer att ha!
Själv kör jag med metod/order: flytta i-n-g-e-n-t-i-n-g från sin plats så syns det inte om man har damm-patina i hemmet. Köket och badrummen håller jag rent i dock - och våra kära mödrar har ju inte nån chans att kritisera längre, så fortsätt utan dåligt samvete!
Jag önskar en god jul till allihop!
Och köp en flarra hostmedicin för den som inte klarar dammet :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Haha, du är rolig, du!
Patina... bra ord!

Jag avnjuter en viss körskiva med god julmusik lite då och då!!! Den är underbar! Lyssnade bara snabbt förra året när den kom, för då var julhelgerna nästan slut, men i år har den snurrat många varv!

Nu har jag svettats med ett julmail på engelska - fasen så långt in en del ord sitter... nu blir det korsord på soffan.

mossfolk sa...

Men va?! Jag är alldeles säker på att jag skrivit en kommentar till det här inlägget tidigare. Eller så är jag helt förvirrad...
Trevliga mail och positiva besked måste vara en av de bästa medicinerna :)
Fast ta det ändå lugnt med gnolandet så att rösten kommer tillbaka ordentligt!

Cecilia N sa...

Anade att det fanns en koppling när jag läste i tidningen. Ibland fungerar minnet. Men inte höll det tillräckligt långt för att se programmet.

Bloggblad sa...

Mossfolk: Det har hänt mig flera gånger att kommentarer försvunnit. Retfullt.
Jag har märkt det förr (fast det händer inte så ofta att de kommer) att såna glada besked drar igång nåt i kroppen.

Cecilia: Jag har skrivit om honom förut... så du har nog sett namnet här. Men det var så positivt och medryckande att du ska ta chansen att se det i repris. (Och jag finns inte med på det minsta hörn, så det är inte av egenintresse)