Statcounter

onsdag, december 19, 2007

Vilodag

Det är inte klokt så många kloka gummor det finns bland bloggarna! Tack för alla råd och tips och glada tillrop!

Det blir inga detaljer om hostan och strypkopplet som verkar sitta innanför huden kring halsen på mig. Jag skrattade gott åt Matildas funderingar om varför just svenskar bloggar så mycket om det som kommer ut ur kroppen...

Själv brukar jag undvika det temat, men i går läste jag en noggrann beskrivning av hur en katt sket på hela köksgolvet och varför och ... "tur att jag inte är äckelmagad" skrev bloggaren.

Längre än så hann jag inte innan jag spydde över vad kattägaren drog fram ur kattfans ändtarm... Urk...

Det blir inte heller nån länk dit, eftersom det är en blogg jag smygläser... alltså: jag ger mig aldrig tillkänna där. Tycker bara att det är så spännande att följa ett liv som är så diametralt motsatt mitt eget som det bara går. IRL känner jag ingen hårdrockarkvinna som är piercad och tatuerad över hela kroppen, byter karlar med ena handen och gör små söta vykort med andra... Jätteintressant! Nu är luften utanför mitt fönster alldeles rosafärgad - inte blågrå som den var för 15 minuter sen när jag tog bilden på min soffutsikt där jag tillbringat största delen av dagen härligt händelselöst: Jag har löst två korsord, läst flera trevliga julbrev och tittat på min amaryllis. Dricker mycket och varmt och har lindat en sjal om halsen. Lider inte precis, så länge jag inte hostar... ingen stress känner jag heller... Hade jag varit frisk hade jag just kommit hem från skolan och inte orkat göra nåt ändå.

Jag trodde maken skulle tycka att det var lugnt och fridfullt här i går kväll när jag inte kunde prata - för det kan jag verkligen inte. Det är tvärstopp. Men han tyckte inte det... Intressant.

21 kommentarer:

Lilla B sa...

Sjallindning, tedrickning, fotbad och fleecetröja. Har kört med allehanda under några dagar. Krya på dig!
Själv är jag såpass frisk nu att jag förmår göra sista arbetsdagen i morgon.

Mitt ljuva Hem sa...

hej!
ja, visst är det fint när himlen är rosa.jag är en 30årig brud med tatuering.här tycker gubben det bara är skönt när jag är tyst(babblar jag så infernaliskt?? hmmm....)
god jul.

Anonym sa...

Koppla av, drick te och vila rösten är nog det bästa man kan göra när halsen är rivig.

Rosa himmel är vackert!

/Caroline

Bloggblad sa...

Lilla B: Det är en tröst faktiskt, att vi är många... Jag har tänkt göra min sista arbetsdag för året i morgon - de längtar alltid efter mig när det gäller att spela... och det är dans kring granen i morgon.

Ekonomiskt sinne: Välkommen hit! Ny bekantskap, tror jag. Tatueringar har jag väl sett hos en del bekanta, men inte alltihop på en gång som denna unga kvinna har/gör... :)

Caroline: Jag kopplar av... och tror varje timme att NU har den kommit tillbaka... men icke. Jag älskar när himlen och luften får olika färgskiftningar - det är så korta stunder bara...

Anonym sa...

Vår amaryllis har släppt sina fyra klockor och nu är det bara en halvvissen kvar. Men den nya knoppen stretar sig uppåt med bra fart så kanske den hinner öppna upp sig lite till jul.

Vi hade också en sån där vacker himmel nu på eftermiddagen när vi gick ut med våra små. T.o.m dom reagerade på den rosa och blå färgen och så mitt i allt fick dom syn på månen...succé

Bloggblad sa...

Gunnel: Härligt när barn lär sig uppskatta naturen!

Visst är amaryllisen en otrolig blomma. Så obetydlig när man får/köper den, och så makalös när den blommar. Slöseri med skönhet...

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
mossfolk sa...

Min röda amaryllis har inte särskillt bråttom. Ska den fortsätta i det här tempot blir det blommor lagom till påsk...
Krya på dig!!!

Anonym sa...

Jag skulle nog inte blogga om vad som kom ur katterna... trots att det är väldigt mycket kattblogg just nu. :)

Krya på dig! /Monica m y

Evas blogg sa...

Ser ut som min amaryllis. Blev nyfiken på tatuerarbruden, vem det är du hälsar på ibland. Ja visst är det konstigt att våra ljuva stämmor saknas av männen när vi blir tysta?!!

Anonym sa...

Vilodag - det är klokt det! Att bara ligga och kika på himlen och amaryllisen är jobb nog.

Annika sa...

Ja, jag skrattade också HÖGT åt Matilda när jag läste hennes blogg imorse. Jag hade inte direkt tänkt på att det kanske är så...
Jättefin blomma har du iallafall!!
Och din dag verkar ha varit skön!

Anonym sa...

Men... nu blev jag nyfiken på den dära du smygbloggar =) Din amaryllis har slagit ut.. Våran är på väg att göra men jag tror den hinner inte göra det på julafton men man vet ju aldrig. Den blev kort på längden också. Spännande.

Elisabeth sa...

Låter som en bra idé att försöka vila, och låta kroppens energi lägga krutet på att få dig frisk..

En annan sak som jag heller inte kan göra särskilt bra nu.... lösa korsord!! Gud, vad jag saknar det nu när jag läser om dina två...!!

Krya på dig.. varm kram...

Tankevågor sa...

Krya på dig! Här är det totalförkylning som gäller. Tror jag får betala för att jag gick till jobbet för tidigt.
Skrattar gott åt ditt smygläsande av den där bloggen....blir lite nyfiken på den. Verkar som sagt vara väldigt annorlunda vårt liv.

Varma kramar från
Lisbeth

Bloggblad sa...

Tack tack - jag är snäppet bättre i dag. Kan åtminstone göra mig förstådd, men jag pratar inte gärna, är väldigt rädd om rösten.

Ni som blev jättenyfikna har fått länken. Håll till godo.

Klimakteriehäxan sa...

Jag blir nästan (fast bara nästan) avundsjuk på dig.

Klimakteriehäxan sa...

Jag blir nästan (fast bara nästan) avundsjuk på dig.

Bloggblad sa...

K-häxan: Fast i dag har jag spelat till julgransdans och polonäs, inte så mycket att vara avis på...

(Sen efter jul-tapasen och matinköpet somnade jag...)

Anonym sa...

Hej, Bloggblad!
Skrev nyss en lång kommentar - men den gick upp i rök när jag skulle förhandsgranska, eftersom jag klickat för Logga in med WP...

Tack för kommentarer hos mig, och f'låt att jag inte kommenterat här på så länge! Har läst en hel del äldre inlägg här, och hittade din Japanska Trädgård! :-)

Har nu i stort sett övergett min blogg på AB, och bosatt mig på Hemligheter.nu - det känns lugnt och skönt!
Har nyligen lärt mig lägga in YouTube, och lade in tre olika versioner av Les feuilles mortes, som jag tycker är underbar (Préverts text är så vacker och bildframkallande, trots, eller pga, sitt enkla språk...)

I natt (sömnlös!) har jag hittat ett verktyg för att enkelt, med ett par klick!, lägga in länkar från vilken blogg som helst - så nu ska här länkas! (Kolla blogrolling.com, om du är nyfiken! Skriver nog ett inlägg om det snart...)

Önskar dig en snabbt frisk hals och skönsjungande röst, och God Jul & Gott Nytt År! Tassar snart in här igen...

Bloggblad sa...

Ursula: Välkommen tillbaka. Jag har själv inskränkt mitt bloggläsande till att läsa hos dem som skriver hos mig - och det är knappt jag hinner med ändå. Men nu har jag lyssnat på dina inspelningar och njutit! Jag älskar den låten, förr, när jag ofta satt och spelade och sjöng för mig själv vid pianot, ingick den i min repertoar.

Jag hoppas att alla friskönskningar når mina stämband... för jag vill sjunga på julnatten!