Statcounter

tisdag, januari 01, 2008

Första dagen...

Jag har inte varit helt datafri idag - men nästan. Ett av mina löften är att inte spendera så mycket småstunder framför datorn... som tillsammans blir rätt mycket tid. Alltså, vid datorn måste jag sitta, för jag har ju en del inkomstbringande saker för mig vid tangentbordet, men det är så mycket lättare att klicka fram en blogg - och en till... än att skriva det jag ska.

Har varit på ett jobbuppdrag i dag, med kamera och anteckningsblock... och ska på ett till i morgon. Jag körde bil! Blev så glad att det funkade med knät - visserligen körde jag bara på ettans växel för att slippa trampa ur... :) (Säg inget till maken, han går på sånt, jag vet det sen förr. Han har ingen humor alls när det gäller Bilen.)

Bloggande var det jag spårade ur ifrån.... Just det. Det är så roligt att få en inblick i andra människors vardag - som en livedokumentär där man castar deltagarna själv... Jag har lärt känna så många trevliga och intressanta personer den här vägen och träffas åtskilliga på riktigt. Jättekul att så många tar sig tid att läsa hos mig och kommentera, jag har som princip att klicka mig tillbaka och se vem det är som finns bakom bloggnamnet. En del har hängt med länge - andra kommer och går - och kommer tillbaka och ytterligare några tappas bort. Liksom jag också kommer och går och tappas - och hittas.

Nu låter det som om jag drabbats av sentimentalitet eller tänker tacka och stänga ingen, men det är varken det ena eller andra. Kanske bara lite bortförklaring när jag känner att jag faktiskt inte hinner (jag vet att det handlar om prioritering när man pratar om att inte hinna, och det är just prioritering det handlar om) vara artig och läsa hos mina favoriter.

Fast jag var faktiskt lite sentimental i natt vid 12-slaget... nytt fräscht år.... vad kommer jag att summera nästa nyårsnatt? Om jag får nån alltså - det är inte så självklart - flera vänner och/eller bekanta fick inte något nytt år.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det är tur vi inget vet om framtiden.
Hehe...jag spenderar inte mycket småstunder framför datorn...utan jag spenderar lååååååånga stunder framför den. Nej något sådant löfte skulle jag aldrig kunna hålla. Jag har bara lovat mig själv att jag ska fortsätta skriva i min 10-årsdagbok. Och idag är det första gången som jag börjar om igen...nu kan jag jämföra väder och temperatur...och jag lovar...det var inte bättre förra nyårsdagen. Det var varmare då än nu...hos oss i alla fall. Det hade jag ingen annnnnning om :O)

Bloggblad sa...

Gunnel: Min tanke är alltså att bara läsa bloggar en kort stund...

Jag skriver 5-års, men det är samma princip. Ska också börja om idag, har 3 fullskrivna förut. Sen skriver jag dagbok varje morgon, men den är mycket mer privat och ingående än de andra noteringarna som jag gärna slår familjen i huvudet med när de säger att det (inte) var snö.... etc.

Tankevågor sa...

Säger som Gunnel...stunder vid datorn? Här snackar vi TIIIID. Men på något sätt så lyckas man ju göra flera saker på samma gång i alla fall är det så för mig.
Skriva veckobrev - Blogga
Skriva mail - Blogga
Göra lektioner - Blogga
Chatta med kompisar/släkten - Blogga
osv

Jag är glad att jag hittade din blogg en gång i urtiden. Jag trivs så bra här.

Bloggblad sa...

Londongirl: Så gullig du är - och jag är glad att jag träffat dig lajv!!!
Jag springer ofta mellan spisen - bloggen - mangeln - bloggen - teven - bloggen...
Och gör som du: varvar blogg med nyttigheter.

Evas blogg sa...

Samma här. Särskilt när jag tentaskriver, då hamnar mkt ofta på bloggen istället. Och just nu är det egentligen tentaskrivandet jag satte mig här för att göra :-)!

Elisabet. sa...

Bor man i en liten etta och har datorn några meter från soffan och tv:n .. är det perfekt.
Jag älskar att sitta här och klicka mig runt, men jag läser egentligen inte så många. Tyvärr. Inte för att det är ointressant, utan för att jag inte hinner när jag har så långa arbetsdagar.
Kanske har jag ... tio stycken som jag hälsar på dagligen?
Inte ens det kanske.
Och så andra som man står vid dörrtröskeln och kikar in lite .. hejar eller säger ingenting.., men man vill ändå dit.
Ungefär så.
Jag får ABSTINENS om jag är utan dator mer än någon dag ..-)

mossfolk sa...

"Ska bara kolla bloggen emellan" blir ofta en låååång stund vid datorn. Men inte skulle jag kunna ha ett sådant nyårslöfte, det skulle bli brutet direkt :)

Bloggblad sa...

Eva: Och för min del är det artiklar till "bladet" som ska bli av... fast jag tröstar mig ibland med att de nog blir bättre om de får gro i ro... (urdum bortförklaring...) Lycka till med tentan.

Elisabet: Hm... jag har sex rum till, men ändå väääääldigt nära till datorn alltför ofta...
Jag erkänner att jag också är ganska beroende, men det är väl inte värre än de som är sms- och telefonberoende. Jag ser alltid folk som går med sin telefon vid örat eller pekfingret överallt- och de verkar inte skämmas...

Det är nästan 100 per dag som inte skriver nåt... bara tittar in. Undrar ofta om det är av misstag eller om de är tysta iakttagare...

Mossfolk: Jag sa bara att det ska bli MINDRE tid... jag kommer inte att lägga av. Varför skulle sluta med nåt jag gillar bara för att det blir lite mer damm i hörnen?

Anonym sa...

Ja det är svårt att vara måttlig med datorn. Man vill så gärna kika in en liten stund hos andra och många små stunder blir en låååång stund. Så ibland kikar jag inte in alls och ibland tar jag mig en runda. Men inte att man vill vara utan sina bloggvänner. Absolut inte. Jag tar ju avsked på min blogg ibland, men lyckas aldrig hålla det. Hur ska man göra för att få ett balanserat bloggliv?

Anonym sa...

Jag ska försöka lova mig själv samma sak - men det har jag gjort många gånger förr...

På sista tiden har faktiskt verkligheten varit viktigare och det har inte blivit många inlägg den sista tiden. Men visst dras man åt datorn hela tiden. Vill kolla mail, bloggar etc. Jag får tänka som K säger "De ligger kvar tills senare...". :) /Monica m y

Anonym sa...

Jag tittar in hos dig nästan varje dag men är dålig på att kommentera. Inte bara hos dig utan hos många.
Men läser gör jag, så hej hej! :-)

Jag ger inga löften, men brukar i alla fall tänka lite på vad jag vill förändra framöver, och en av sakerna berör du lite i ditt inlägg: att leva mer i nuet.
Det är ju egentligen bara här och nu som *verkligen* betyder något.

God fortsättning!

Anonym sa...

Ta paus men stäng inte den! Jag .. ja du såg hur det gick för mig i höstas. Numera läser jag inte ALLA uppdaterade bloggar på en gång. bara några i sänder. Jag var på väg till sängen men skulle bara kolla mejlen och några blogg sen sova med John Blund. Har vänner här, som åker hem i morgon. Vi har frossat oss i tjälknöl och potatisgrätang i kväll.

Cecilia N sa...

Ingår alla "titta-förbi-för-att-se-om-du-skrivit-nåt-nytt" i de där hundra visningarna? Eller är det hundra enskilda adresser som räknas?

Jag kommer nog förbi ungefär tre gånger per dag.

Bloggblad sa...

IT-mamman: Jag brukar börja med att inte starta maskinen förrän efter 12... sen är det samma karaktär som gäller för choklad och godis... och den kämpar jag hårt med. Eller mot.

MMY: Han har rätt... jag hade en korridorkompis när jag var student - han brydde sig aldrig om när telefonsignalen från våningen under angav att det var telefon till honom (Visst låter det urmodigt?!)"Är det nåt viktigt ringer dom igen", sa han.
Så långt tänker jag dock inte gå.

Ellis: Hej på dig - jag har varit på din blogg ibland, när du skrivit här, men nu när jag försökte klicka på ditt namn, kom jag bara tillbaka till mig.
Jag tycker det är roligt att veta vilka som är här. Nyfiken i en strut... eller blogg...

Anne-Maj: Nej, jag får ut så mycket kul av bloggandet att jag inte vill sluta. Bara dra ner lite...

Cecilia: Men oj! Har du inte gjort en favoritlista på www.nyligen.se? De som inte pingar där, glömmer jag att gå till - där ser man direkt när det är uppdaterat. Jag ser på staplarna om det är nya för dagen eller återkommande samma dag - och det skiljer inte så jättemycket mellan staplarna. Det som förvånar mig är att det kan skifta väldigt mycket, finns ingen logik. Väldigt många kommer till bloggen via sökord - och de vanligaste är: Bokrecension, Camilla Läckberg, badbilder, valnötskaka... Sen har folk googlat på i stort sett varje ord jag skrivit... Men den som sökte på "nakna tjocka hemmafruar" blev säkert jättebesviken eftersom orden fanns utspridda i helt olika sammanhang...

Annika sa...

Visst är det lätt att fastna framför datorn och bloggar. Absolut!! Det är så roligt, men jag gör ocksåp flera saker samtidigt, som tur är...
Bloggande och bloggar är definitivt berondeframkallande!!! Och här hos dig kikar jag in varje dag!

Anonym sa...

Jag fastnar jämt med bloggläsande på andras bloggar, även att jag borde koda min egen sida istället... :)

Man får försöka ta flera korta stunder istället för få långa stunder, och pysska med annat däremellan.

/Caroline

Bloggblad sa...

Annika: Saker som jag verkligen måste, gör jag förstås, men alla de där småstunderna som jag kunde använda till nyttigt småplock...

Klart att jag är glad för att du tittar in här dagligen - men går du inte efter uppdatering bland favoriter på nyligen?

Caroline: Jag tycker också att det är roligt att läsa hos andra. Tyvärr är det en del som slutat läsa runt, jag ser sällan deras namn annat än i den egna bloggen... och för mig är det det ömsesidiga som lockar.
Och jag försöker göra som du... kollar nån blogg när det är reklam i teve, eller när jag "bara ska" hämta nåt/göra nåt här uppe...

Amber sa...

Jag "ska bara" vid datorn, som alltid är lättillgänglig, och så blir det låååång tid väldigt ofta - utom när jag har intensiva jobbperioder. Skriver jag inte på min blogg, så läser jag heller inte. Jag blir så ofta inspirerad av andras skrivande, så jag måste kreta dit en liten text.

Jag har ingen nyligenlista - vet inte riktigt hur den fungerar. Ska kolla och fixa en - det verkar praktiskt.